Βάσεις 2014: Πως θα υπολογίσετε τα μόρια εισαγωγής σας

Για πολλούς υποψηφίους ο τρόπος υπολογισμού των μορίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ενδεχομένως σπαζοκεφαλιά. Παρόλα αυτά ο υπολογισμός δεν είναι τόσο δύσκολος όσο νομίζουμε. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα μπορούν να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα με σχετικά καλή ακρίβεια.

Για να γίνει δυνατός ο υπολογισμός των Μορίων Εισαγωγής που συγκεντρώνει ο κάθε υποψήφιος στις πανελλήνιες εξετάσεις – σύμφωνα με το site: http://edu.klimaka.gr/ -χρειάζεται:

Α. Να πολλαπλασιαστεί ο Γενικός Βαθμός Πρόσβασης (ΓΒΠ) με το συντελεστή 8.

Β1. Να πολλαπλασιαστεί ο Βαθμός Πρόσβασης (ΒΠ) του κυρίου μαθήματος αυξημένης βαρύτητας με τον αντίστοιχο συντελεστή. (Συντελεστής 1,3 για το επιστημονικό πεδίο της κατεύθυνσης. Συντελεστής 0,7 για οποιοδήποτε άλλο επιστημονικό πεδίο)
Β2. Να πολλαπλασιαστεί ο Βαθμός Πρόσβασης (ΒΠ) του δεύτερου μαθήματος αυξημένης βαρύτητας με τον αντίστοιχο συντελεστή. (Συντελεστής 0,9 για το επιστημονικό πεδίο της κατεύθυνσης. Συντελεστής 0,4 για οποιοδήποτε άλλο επιστημονικό πεδίο)
Γ. Να προστεθούν τα τρία γινόμενα που προέκυψαν από τους προηγούμενους υπολογισμούς στα στάδια Α, Β1 και Β2.
Το τελικό άθροισμα το πολλαπλασιάζουμε με το 100, ώστε να προκύψουν τα Μόρια Εισαγωγής.
(Να υπενθυμίσουμε ότι όλοι οι υπολογισμοί γίνονται σε προσέγγιση εκατοστού, δηλαδή με την ύπαρξη το πολύ δύο δεκαδικών ψηφίων.)
Μέχρι να γίνει ο έλεγχος και η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων από τα σχολεία, προσφέρουμε μία εφαρμογή που υπολογίζει τα Μόρια και το Γενικό Βαθμό Πρόσβασης.
Εφιστούμε την προσοχή σας, πως η συγκεκριμένη εφαρμογή, αν και παρέχει έναν αρκετά αξιόπιστο τρόπο υπολογισμού των Μορίων εισαγωγής, εντούτοις δεν είναι η εφαρμογή που χρησιμοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας.
Ενδέχεται λοιπόν σε κάποιους συνδυασμούς να υπάρχουν διαφοροποιήσεις ώς προς το τελικό σύνολο των μορίων που θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο.

Μηχανογραφικό 2014: Πως θα το συμπληρώσετε σωστά

πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα