Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Στους "16" το Μεξικό, 3-1 την Κροατία

Το Μεξικό είναι η ομάδα, που μαζί με την «οικοδέσποινα» Βραζιλία προκρίνεται από τον Α’ όμιλο στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα στον… τελικό πρόκρισης επικράτησε 3-1 της Κροατίας με γκολ των Μάρκες (72’), Γκουαρδάδο (75’) και Ερνάντεζ (82’). Για την Κροατία μείωσε στο 87’ ο Πέρισιτς, ενώ στο 89’ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Ρέμπιτς. Το Μεξικό θα παίξει στους «16» κόντρα στην Ολλανδία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Κροάτες να έχουν την πρώτη καλή στιγμή. Στο 7’ ο Ράκιτιτς γέμισε τη μπάλα στην περιοχή, όμως ο Βρσάλικο από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Οτσόα. Το Μεξικό απάντησε στο 16’. Ο Ερέρα με ένα πολύ δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών του Πλετίκοσα, ενώ τρία λεπτά μετά ο Περάλτα στο τετ-α-τετ σούταρε άτσαλα και η μπάλα πέρασε άουτ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους Κροάτες να έχουν δύο σουτ από τον Πράνιτς στο 26’ και τον Πέρισιτς στο 29’.

Όλα τα… λεφτά ήταν το δεύτερο ημίχρονο και κυρίως ότι ακολούθησε μετά το 60’. Το Μεξικό που πίεζε ζήτησε στο 64’ πέναλτι, όταν από σουτ του Γκουαρδάδο ο Σρνα απομάκρυνε σε κόρνερ με το χέρι μέσα στην περιοχή. Η ποινή δεν καταλογίστηκε όμως οι Μεξικανοί δεν το έβαλαν κάτω.

Στο 72' ο Μάρκες πήρε την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ και έστειλε την μπάλα στην εστία του Πλετίκοσα για το 1-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Γκουαρδάδο έφυγε στην αντεπίθεση και σκόραρε, εκμεταλλευόμενος την άδεια άμυνα των Κροατών. Το 3-0 και η οριστική επικράτηση του Μεξικού «κλείδωσε» στο 82’, όταν ο Τσιτσαρίτο με κεφαλιά πέτυχε το 3-0. Για την Κροατία μείωσε στο 87’ ο Πέρισιτς, ενώ στο 89’ ο Ρέμπιτς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Πένια.

Κροατία – Μεξικό 1-3 (ΝΕΡΙΤ Sports)

Γκολ: 72' Μάρκες (Μεξικό), 75' Γκουαρδάδο (Μεξικό), 82' Ερνάντες (Μεξικό), 87' Πέρισιτς (Κροατία)
16' δοκάρι ο Ερέρα (Μεξικό)



Κίτρινες κάρτες: Ράκιτιτς - Μάρκες, Βάσκες

Κόκκινες κάρτες: 89' Ρέμπιτς

Κροατία (Νίκο Κόβατς): Πλετίκοσα, Βρσάλικο (58' Κόβασιτς), Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Πράνιτς (74' Γέλαβιτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ολιτς (69' Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς.

Μεξικό (Μιγκέλ Ερέρα): Οτσόα, Ροδρίγες, Μάρκες, Μορένο, Λαγιούν, Αγιλάρ, Βάσκες, Ερέρα, Γκουαρδάδο (84' Φαμπιάν), Ντος Σάντος (62' Ερνάντεζ), Περάλτα (79' Πένια).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα