Ανατροπή! Σε αντιφάσεις πέφτει ο δράκος. Η Αγραφιώτου έτρεξε για να σωθεί

Σε μία σοκαριστική ανατροπή των έως τώρα δεδομένων φαίνεται να οδηγείται ο τρόπος που εξελίχτηκε η δολοφονία της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε αποτύπωμά της στην πόρτα του 1 υπογείου ή αλλιώς στην έξοδο του κλιμακοστασίου προς το σουπερμάρκετ.

Οι Αρχές εκτιμούν πως αυτό σημαίνει ότι ο δράστης δεν έβαλε εκείνος την Αγραφιώτου μέσα στο κλιμακοστάσιο, αλλά εκείνη έτρεξε να μπει σε αυτό σε μία προσπάθεια να ξεφύγει και να σωθεί από τον επίδοξο βιαστή της.

Οι αστυνομικοί εικάζουν λοιπόν, πως ο δράστης επιτέθηκε στην Αγραφιώτου στο 2ο υπόγειο παρκινγκ του σουπερμάρκετ, αμέσως αφού βγήκε από το αυτοκίνητό της, πράγμα που σημαίνει ότι αδιαφορούσε για τον δημόσιο χώρο που βρισκόταν και αργά ή γρήγορα θα μπορούσε να γίνει αντιληπτός και εκείνη έσπευσε να σωθεί στο κλιμακοστάσιο ανεβαίνοντας τρέχοντας τις σκάλες από το δεύτερο υπόγειο στον υπερκείμενο όροφο, στην πόρτα του οποίου βρέθηκε το αποτύπωμά της.

Εκεί εκτιμούν οι αστυνομικοί, πως ο δράστης πρόλαβε την άτυχη γυναίκα που την καταδίωξε και την τράβηξε με δύναμη πίσω για να μην προλάβει να βγει έξω στον κόσμο, με αποτέλεσμα να πέσει στα σκαλιά με δύναμη και να κατρακυλήσει χτυπώντας δεξιά αριστερά και με δύναμη το κεφάλι και τα πλευρά στα σκαλιά και να καταλήξει έτσι κάπου μεταξύ δευτέρου και τρίτου υπογείου, όπου εντοπίστηκε το πρώτο σημείο λιμνάζοντος αίματος.

Άρα εκεί σταμάτησε πρώτα η ελεύθερη πτώση, όντας πλέον αναίσθητη ή ήδη νεκρή… Ο δράστης κατέβηκε κάτω και συνεχίζοντας την αρρωστημένη του πράξη της τράβηξε το παντελόνι και το εσώρουχο μέχρι που της τα έβγαλε και τα πέταξε δίπλα της στα σκαλιά.

Σε αυτή τη φάση, οι Αρχές πιστεύουν ότι ο δράστης αντιλήφθηκε ότι το θύμα πλέον είχε πεθάνει και μπορεί να μην την βίασε, (κάτι που αργότερα εργαστηριακά ίσως φανεί) όμως την έσυρε μέχρι να πέσει και από τα υπόλοιπα σκαλιά και να φτάσει στο τέρμα, δηλαδή στο τρίτο υπόγειο, όπου βρέθηκε το σώμα της ημίγυμνο και σε εμβρυακή θέση.

Αυτό ίσως αποδεικνύει και το γεγονός ότι δεν ήταν σκισμένο το παντελόνι και το εσώρουχο αλλά τραβηγμένα, καθώς δεν υπήρχαν αισθήσεις στο θύμα ώστε να υπάρξει περαιτέρω αντίσταση.

Έτσι εξηγείται και γιατί το παντελόνι και το εσώρουχο βρέθηκαν πιο ψηλά από το θύμα, ενώ κοντά στη σορό της άτυχης 69χρονης βρέθηκε και η τσάντα της  η οποία περιείχε χρήματα, την ταυτότητά της, το κινητό της τηλέφωνο ακόμα και τα κλειδιά του αρκετά καινούργιου αυτοκινήτου της, όλα άθικτα και απείραχτα από τον δράστη τα κίνητρα του οποίου ήταν καθαρά σεξουαλικά και σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνουν ληστεία.

Υπενθυμίζεται, πως το μεσημέρι της Παρασκευής με τα νέα δεδομένα που είχαν οι αστυνομικοί και με την έκθεση του ιατροδικαστή στα χέρια, πραγματοποίησαν αυτοψία και αναπαράσταση στον χώρο, για να κατανοήσουν, πως πιθανόν εξελίχθηκε το έγκλημα.
Σε αντιφάσεις έχει αρχίσει και πέφτει ο «δράκος» κατά την ανάκριση



Μέχρι αργά το βράδυ, τα έως τώρα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων δεν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το γενετικό υλικό και τυχόν αποτυπώματα του δράστη, για τα οποία όμως υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος για να ολοκληρωθούν όπως και τα εκμαγεία από τις σόλες παπουτσιών του 30χρονου «δράκου» του Αμαρουσίου, Εμμανουήλ-Ευθύμιου Κ., τα οποία πήραν οι άντρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής από την ντουλάπα του σπιτιού του και τα συγκρίνουν με το ίχνος σόλας που βρέθηκε στην λίμνη αίματος της Αγραφιώτου όπου εντοπίστηκε και η σορός της.

Ωστόσο, η πεποίθηση των Αρχών πως ενδεχομένως ο «δράκος» να είναι υπεύθυνος και γι αυτή την επίθεση άρχισε να εδραιώνεται ακόμα περισσότερο όταν αντιλήφθηκαν όσα προαναφέρθηκαν που δείχνουν ότι τελικά δεν είχε μελετήσει τον χώρο ο δράστης, αλλά αντιθέτως κατέληξε στο κλιμακοστάσιο καταδιώκοντας το θύμα του, ηλικιωμένο και πιο αδύναμο από τα όσα ακολούθησαν εάν αποδειχθεί πως αυτός είναι όντως ο δράστης.

Εάν όντως λοιπόν συμβεί αυτό, σε μία τέτοια περίπτωση πάλι φαίνεται η απρόσεκτή  του προσέγγιση έναντι των θυμάτων του, αφού και πάλι αυτό θα σήμαινε ότι θα χτυπούσε σε χώρο που κάποια στιγμή θα μπορούσε να γίνει αντιληπτός (το 2ο υπόγειο δηλαδή και γκαράζ του σουπερμάρκετ) και μάλιστα πάλι πρωινές προς μεσημεριανές ώρες, αφού η Αγραφιώτου έφυγε από το σπίτι της στις 11 το πρωί της 21ης Απριλίου, άρα ό,τι συνέβη έγινε τουλάχιστον μισή ώρα μετά ή και περισσότερο.

Στις 7 το απόγευμα για πρώτη φορά την αναζήτησε η οικιακή της βοηθός, όπου η κλήση της έδειχνε ότι προωθείται, κάτι που αποδεικνύει ότι δεν είχε σήμα το κινητό της, άρα βρισκόταν ήδη στο 3ο υπόγειο, αφού σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχει σήμα.

Ο 30χρονος «δράκος» του Αμαρουσίου, κατά την πολύωρη ανάκριση που υποβλήθηκε έως και αργά το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες, που ειπώθηκαν κατά της διάρκεια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, «άρχισε να δίνει στις Αρχές τις πρώτες ενδείξεις» πιθανής ενοχής, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από αξιωματικό της Ασφάλειας και πιο συγκεκριμένα, φέρεται να έπεσε στις πρώτες του αντιφάσεις για πρώτη φορά από την Αρχή που εξετάζεται.

Φέρεται να υποστηρίζει την μία φορά, πως έχει επιτεθεί σε μία γυναίκα σε σουπερμάρκετ στην περιοχή εκείνη την εποχή και πιο μετά ανακαλεί και ισχυρίζεται πως ουδέποτε έχει πάει σε αυτό το μέρος και ουδέποτε έχει επιτεθεί εκεί σε γυναίκα.

Η συνέχεια αναμένεται σήμερα όλη ημέρα, με τις Αρχές να είναι συγκρατημένα αισιόδοξες, πως είναι πιθανόν προανακριτικά να εξιχνιαστεί η υπόθεση, ενδεχομένως και εντός της ημέρας ή του Σαββατοκύριακου, με την ελπίδα ότι στις ώρες που ακολουθούν θα μπορέσει να προκύψει κάτι και τυχόν εργαστηριακά ή κάτι τυχόν πιο συμπαγές κατά την νέα εξέταση του υπόπτου.
news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα