Ο Γολγοθάς της Μαρίζας - Όλα ξεκίνησαν ενώ περπατούσε

Οι λανθασμένες διαγνώσεις και η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας της νεαρής κοπέλας

Δικαίωση ζητά η φοιτήτρια Μαρίζα Γουργολίτσα από το Αγρίνιο, η οποία από το 2011 είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καρότσι. Η κοπέλα δια του συνηγόρου της, Νίκου Διαλυνά, κατέθεσε την Παρασκευή μήνυση στην Εισαγγελία Ηρακλείου για ιατρική αμέλεια σε βάρος γιατρών των δύο νοσοκομείων της πόλης.

Η Μαρίζα που συγκλόνισε τους πάντες στα δικαστήρια Ηρακλείου, υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη και παρά το γεγονός ότι έχει απευθυνθεί και σε κέντρα του εξωτερικού, η κατάσταση της χαρακτηρίζεται μη αναστρέψιμη.

Όπως καταγγέλλει, όλα ξεκίνησαν όταν, ενώ περπατούσε στο Ηράκλειο ένιωσε έναν δυνατό πόνο πίσω στην πλάτη, ο οποίος έφθανε μέχρι το στήθος. Παράλληλα υπήρχαν πολλά συμπτώματα νευρολογικής φύσης, τα οποία όμως δεν αξιολογήθηκαν σωστά από τους εφημερεύοντες γιατρούς του Βενιζελείου, οι οποίοι θεώρησαν ότι είχε ψύξη και της χορήγησαν μυοχαλαρωτικά.

Με τους πόνους να συνεχίζονται, η κοπέλα ζήτησε και πάλι νοσοκομειακή βοήθεια, όμως δεν άλλαξε κάτι στην ιατρική της αντιμετώπιση. Στην συνέχεια πήγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου αρχικώς της είπαν ότι πιθανότατα είναι έγκυος. Όταν όμως τους εξήγησε ότι έχει περίοδο, οι γιατροί κινήθηκαν διαφορετικά και την υπέβαλαν σε μαγνητική τομογραφία. Εκεί πια διαπιστώθηκε ότι είχε δυσπλασία στο νωτιαίο μυελό.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλεται, είχε ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος με αποτέλεσμα να παραλύσει στα κάτω άκρα.

 

 

cretalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα