Ποινές φυλάκισης στους γιατρούς για την υπόθεση Χατζηδημητρίου

Καταδικαστικές ήταν οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου Χίου για τους εμπλεκόμενους γιατρούς  στην υπόθεση της δημοσιογράφου, Αγγελικής Χατζηδημητρίου, στην οποία το 2006 είχαν διαγνώσει σοκ, ενώ είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, στέλνοντάς την σπίτι της.

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή, επέβαλε το Πρωτοδικείο Χίου στον παθολόγο γιατρό του νοσοκομείου του νησιού, Γιάννη Μαλακό, κρίνοντάς τον ένοχο για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή στο χειρουργό, Αθανάσιο Ρουμελιώτη, για αμέλεια και 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον Γιώργο Παβίτσο, φύλακα της τοπικής ΔΕΗ για απλή σωματική βλάβη που προκάλεσε στη γυναίκα. Αθώοι κρίθηκαν οι γιατροί, Γιάννης Γιαννούλος, Λάκης Χαλκιάς, Γιάννης Κάβουρας και Στέλιος Βλατάκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση αφορά περιστατικό που συνέβη το πρωί της 8ης Απριλίου του 2006, όταν η δημοσιογράφος έσπευσε στον χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ για να καλύψει ρεπορταζιακά μια πυρκαγιά.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία και την εξέταση των μαρτύρων, ο φύλακας της ΔΕΗ, προσπαθώντας να αποτρέψει την είσοδο της γυναίκας στον προαύλιο χώρο, την τράβηξε βίαια από το λουρί της κάμερας που είχε περασμένη στο λαιμό της. Εκείνη ένιωσε πόνους στο κεφάλι, αδυναμία άρθρωσης και πήγε στο νοσοκομείο.

Μετά την εξέταση που της έκανε ο παθολόγος, κ. Μαλακός, την έστειλε σπίτι της, καθώς έκρινε ότι επρόκειτο για ένα απλό σοκ. Η γυναίκα, ωστόσο, σε λίγες ώρες επέστρεψε στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου. Ο γιατρός, επιμένοντας στην αρχική διάγνωση περί απλού σοκ, την παρέπεμψε στο χειρουργικό τμήμα και έφυγε, παρότι είχε εφημερία. Όταν τη νύχτα ειδοποιήθηκε ο αρμόδιος νευρολόγος γιατρός, η βλάβη στον εγκέφαλο της άτυχης γυναίκας είχε ήδη επέλθει.

Αργά το βράδυ ειδοποιήθηκε το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, με το οποίο η δημοσιογράφος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου διαγνώσθηκε εγκεφαλικό επεισόδιο, χωρίς να υπάρχει πλέον χρονικό περιθώριο για θρομβόλυση, η οποία θα μπορούσε να αποκαταστήσει τη βλάβη.

Η Αγγελική Χατζηδημητρίου, έκτοτε, τρέφεται με γαστροστομία και αναπνέει με τραχειοστομία. Δεν κινείται και δεν μιλάει. Είναι παντρεμένη με το δημοσιογράφο Θοδωρή Πυλιώτη, έχουν δύο μικρά παιδιά, ένα γιο και μια κόρη, με τους οποίους επικοινωνεί μόνο με τα βλέφαρα.

Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα