Στο Δρομοκαΐτειο ο Αύγουστος Κορτώ; Τι απαντά;

Με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ απάντησε σε δημοσίευμα που τον ήθελε να είναι έγκλειστος στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο.

Μάλιστα το δημοσίευμα σε αθλητική ιστοσελίδα είχε τον τίτλο: Συγκλονιστικό! Στο Δρομοκαΐτειο ο Αύγουστος Κορτώ

Λίγη ώρα αργότερα ο συγγραφέας, προκειμένου κυρίως να καθησυχάσει δικούς του ανθρώπους που ενδεχομένως να έβλεπαν το δημοσίευμα, απάντησε μέσω Facebook.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά:

α) Είμαι σπίτι, με τον Τάσο, δουλεύω, είμαι καλά. Αν τυχόν το δείτε, μην ανησυχήσετε.

β) Αν όντως είχα διακομιστεί στο Δρομοκαΐτειο, θα ήταν το ίδιο όπως αν είχα μεταφερθεί στο ΚΑΤ ή σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο για κάτι επείγον - μια οξεία σκωληκοειδίτιδα, λόγου χάρη. Το ότι το ψυχιατρείο "πουλάει" γιατί "σοκάρει" δείχνει τη θλιβερή διαίωνιση του στίγματος που περιβάλλει την ψυχική νόσο.

γ) Κατανοώ τον ταλαίπωρο γραφιά του σάιτ, και ως ένα βαθμό συμπάσχω μαζί του: δεν πεθαίνει και καμιά μεγάλη φίρμα το '17 να ξαμολήσουν τα έτοιμα μοιρολόγια, και κάπου πήρε το μάτι του το βιβλίο, που αναφέρεται σε νοσηλεία μου στο εν λόγω νοσοκομείο πριν από οκτώ χρόνια - και το αμόλησε χωρίς να το ελέγξει. Αλλά γαμώ την τρέλα μου, ξοδέψτε δυο λεπτά να ρωτήσετε, να τσεκάρετε. Έχουμε δικούς μας ανθρώπους που μπορεί να το δουν και να μαυρίσει η ψυχή τους.

δ) Αυτή είναι η ψύχραιμη, νηφάλια πλευρά μου. Την άλλη, καλό είναι να μην την τσιγκλίσετε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα