Βάσεις 2012: Επαγγελματική αποκατάσταση το κύριο κριτήριο εισαγωγής

Τέλος στην αγωνία και ανακούφιση για χιλιάδες υποψηφίους έβαλε σήμερα Δευτέρα 27 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων 2012 στις Πανελλαδικές 2012.

Ποιο ήταν όμως το κυριότερο συμπέρασμα από την εκτίμηση όλων συνολικά των αποτελεσμάτων; Οι επιλογές των μαθητών ήταν σαφώς επηρεασμένες από την κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα και σκεπτόμενοι σοβαρά την νέα, δύσκολη πραγματικότητα στην οποία ζούμε πήραν αποφάσεις που θα στηρίξουν όσο πιο γερά γίνεται το μέλλον τους επαγγελματικά.

Αφενός λοιπόν οι υποψήφιοι διάλεξαν σχολές κυρίως με κριτήριο να μπορούν να σπουδάσουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους,  ώστε να αποφύγουν ένα δεύτερο νοικοκυριό για τις σχολές, αφετέρου εοέλεξαν σχολές που μπορούν να προσφέρουν προοπτική δουλειάς και περισσότερες ελπίδες επαγγλματτικής αποκατάστασης.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως οι βάσεις σε σχολές που δεν αφήνουν ελπίδες έπεσαν κατακόρυφα όπως οι παιδαγωγικές σχολές έπεσαν καθώς οι προσλήψεις που γίνοντται πλέον είναι ελάχιστες.

Άνοδος παρατηρείται στις βάσεις εισαγωγής κυρίως στα ΑΕΙ του πρώτου, τρίτου και πέμπτου επιστημονικού πεδίου. Στο δεύτερο πεδίο παρατηρήθηκε άνοδος στην Φυσική και πτώση στην Χημεία. Άνοδος παρατηρείται ακόμα στα τμήματα πληροφορικής, καθώς και στις αστυνομικές σχολές. Αυξητικές είναι οι τάσεις και στις σχολές που σχετίζονται με τις καλλιέργειες και τη γεωργία (γεωπονικές, φυτικής παραγωγής κλπ) αλλά και στις βάσεις των στρατιωτικών/αστυνομικών σχολών καθώς και στις σχολές με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές και νομικές) τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σημειώνουμε ότι οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε αναλυτικά οι βάσεις εισαγωγής για τα ημερήσια και τα εσπερινά λύκεια:


Ημερήσια Λύκεια


Εσπερινά Λύκεια

Πατήστε εδώ για να δείτε τη βαθμολογία πρώτου - τελευταίου εισαγόμενου απόφοιτου 10% για το 2012

Πίνακες ΕΠΑΛ Α Εσπερινά


Πίνακες ΕΠΑΛ Α Εσπερινά


ΕΠΑΛ Εσπερινά

Πίνακες ΕΠΑΛ Α Ημερήσια


ΕΠΑΛ Ημερήσια

Πατήστε εδώ για να δείτε συγκριτικά στοιχεία των βάσεων 2011-2012

Συγκριτικοί πίνακες 10%

Συγκριτικοί πίνακες 90%

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα