Οι παπαροκάδες έβγαλαν τα ράσα!

Το επιτυχημένο CD τους «Εμαθα ελεύθερος να ζω» φαίνεται πως ενέπνευσε για τα καλά τους Παπαροκάδες, που αποφάσισαν να βγάλουν τα ράσα! Ο ένας μετά τον άλλο εγκατέλειψαν το μοναστήρι του Νεκτάριου Μουλατσιώτη στο Τρίκορφο Δωρίδας του νομού Φωκίδας και αποφάσισαν να αναζητήσουν την τύχη τους κάνοντας «σόλο» καριέρα.

Αλλωστε, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα και ο Νεκτάριος Μουλατσιώτης, με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τους CD «Εμαθα ελεύθερος να ζω», «οι μοναχοί μας πάντοτε έζησαν και έδρασαν ελεύθεροι, μακριά από κάθε είδους εξουσία».

Λόγια που σήμερα αποδεικνύονται προφητικά τόσο για τον μοναχό-τραγουδιστή Παντελεήμονα όσο και για τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ, που έχουν «εξαφανιστεί».

Η «Espresso» έψαξε, ρώτησε και τελικά ανακάλυψε τι ακριβώς συνέβη και πού βρίσκονται σήμερα τα «αστέρια» της πιο πολυσυζητημένης μονής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το 2005 το «τσιπάκι» βραχυκύκλωσε στη μονή και ο πατέρας Παντελεήμονας, κατά κόσμον Ιωάννης Παπανικολάου, ύστερα από έντονες λογομαχίες που είχε με τον ηγούμενο Νεκτάριο Μουλατσιώτη, αποφάσισε να «πετάξει» το μικρόφωνο και να αναζητήσει μια καλύτερη και πολλά υποσχόμενη καριέρα στη Μητρόπολη Φθιώτιδας.

«Εφυγε από εμάς το 2005 και πήγε στη Μητρόπολη Φθιώτιδας. Εκεί του έστειλα το φάκελό του. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι έχει κάνει» είπε στην «Espresso» o Νεκτάριος Μουλατσιώτης και πρόσθεσε: «Οπως γνωρίζεται οι "Ελεύθεροι" δεν υπάρχουν πια και δεν θα υπάρξει κανένα άλλο σχήμα ή CD. Ο,τι ήταν να κάνουμε, το κάναμε. Αυτή η ιστορία για εμάς έχει τελειώσει».

Ο ίδιος, μάλιστα, ερωτηθείς για τους λόγους που οδήγησαν τον πατέρα Παντελεήμονα να πάρει τα ιμάτιά του και να φύγει, δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες. Σημείωσε όμως: «Τον πατέρα Παντελεήμονα τον γνωρίζω ααπό μικρό παιδί. Η απόφασή του αυτή με λύπησε ιδιαίτερα, με στενοχώρησε. Για μένα ήταν σαν να φεύγει ο γιος μου. Δεν μπορούσα όμως να κάνω κάτι. Επρεπε να σεβαστώ την απόφασή του».

Ο 35χρονος καλόγερος, αφού έριξε μαύρη πέτρα στη μονή των Παπαροκάδων, αναζήτησε όντως την τύχη του στη Μητρόπολη Φθιώτιδος. Ομως και εκεί δεν έμεινε για πολύ. Σύμφωνα με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Νικόλαο «ήρθε σε εμάς ο φάκελός του από το Τρίκορφο Δωρίδας, αλλά δεν έμεινε για πολύ. Αν θυμάμαι καλά, περίπου δύο μήνες και έπειτα έφυγε για τη Μητρόπολη Θήβας. Εκεί στείλαμε το φάκελό του».

Και στη Μητρόπολη Θήβας και Λιβαδειάς όμως δεν στέριωσε για χάρη της πατρίδας. Οπως μας αποκάλυψε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ιερώνυμος «όντως ήρθε εδώ, έμεινε για περίπου έναν μήνα και έπειτα έφυγε. Απ’ ό,τι μάθαμε έχει πάει φαντάρος».


«Ο Γιάννης παντρεύτηκε, πήγε φαντάρος και θα σας εντυπωσιάσει με νέα δουλειά»

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο 35χρονος μοναχός πέταξε τα ράσα για χάρη του έρωτα. «Ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και παντρεύτηκε. Πήγε φαντάρος και άλλαξε τελείως ζωή. Παραμένει όμως αφοσιωμένος στη μεγάλη του αγάπη, το τραγούδι, και ελπίζει σύντομα να βγάλει και ένα καινούργιο CD, όχι ως μοναχός, αλλά ως γνήσιος ροκάς» μας ανέφερε άνθρωπος του κοντινού του περιβάλλον και πρόσθεσε: «Η μονή στο Τρίκορφο και όλα αυτά αποτελούν πλέον παρελθόν για τον Γιάννη. Εχει γίνει άλλος άνθρωπος».

Να σημειωθεί ότι ο τραγουδιστής των Παπαροκάδων πριν από αυτούς και πριν γίνει καλόγερος τραγουδούσε σε μια μελωδική heavy metal μπάντα, τους InnerWish, με την οποία έβγαλε το 1998 και ένα καταπληκτικό CD, το «Waiting For The Dawn», με ανάλογη θεματολογία στους στίχους.

«Το 1995 το όνειρο του Γιάννη Παπανικολάου και του κιθαρίστα Θύμιου Κρίκου έγινε πράξη όταν βρέθηκαν σε ένα κελάρι και προσποιούταν ότι είναι… τα είδωλά τους στη μουσική! Η μπάντα άρχισε να δημιουργείται και να παίρνει τη μελωδική metal πορεία της τα επόμενα χρόνια με την προσθήκη του κιθαρίστα Μανώλη Τσίγκου και οι InnerWish ήταν πραγματικότητα» μας ανέφερε ο ίδιος άνθρωπος και κατέληξε λέγοντας: «Σύντομα πάντως ο Γιάννης θα σας εντυπωσιάσει και πάλι με τη δουλειά που ετοιμάζει».


Καινούργια ζωή και για τους άλλους

Το δρόμο που χάραξε ο Γιάννης Παπανικολάου ακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ. Πέταξαν μακριά από τις φτερούγες του Νεκτάριου Μουλατσιώτη αναζητώντας την ελευθερία τους. Ο μοναχός Χριστόφορος, αφού συγκρούστηκε και αυτός με τον ηγούμενο της μονής, μάζεψε τα λιγοστά υπάρχοντά του και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Πληροφορίες τον θέλουν να ασχολείται με την αγιογράφηση εικόνων. Ο καλόγερος Χρυσόστομος δεν άφησε πίσω του μόνο τη μονή, αλλά και την Ελλάδα. Οι ίδιες πληροφορίες τον θέλουν να έχει επιστρέψει στην Αυστραλία, όπου ζουν οι γονείς του, ξεκινώντας μια καινούργια ζωή, μακριά από μοναστήρια και ολονυκτίες.

πηγη: espresso 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα