Οι Scorpions άφησαν φέσι στην Μυτιλήνη

Στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης η συναυλία των διάσημων Scorpions θα ήταν μια γερή οικονομική ανάσα για τη Μυτιλήνη. Ετσι τουλάχιστον πίστεψαν οι υπεύθυνοι της νομαρχίας. Ομως οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν! Στο Κάστρο της Μυτιλήνης τον περασμένο Ιούλιο δεν πήγαν ούτε οι μισοί απ’ όσους υπολόγιζαν, με αποτέλεσμα να έχουν μπει μέσα κατά 127.000 ευρώ και να αρχίσουν οι γκρίνιες για αλόγιστα έξοδα και κακό οικονομικό σχεδιασμό!

Ο απολογισμός, που γνωστοποιήθηκε με καθυστέρηση τρεισήμισι μηνών από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία της νομαρχίας Go Lesvos, προκάλεσε θύελλα στο νησί. «Τα έξοδα ήταν περισσότερα από τα έσοδα και είμαστε εκτεθειμένοι οικονομικά» σημειώνει η αντινομάρχης Μαρία Τσουβελεκάκη στο συνοδευτικό έγγραφό της που αποκαλύπτουν τα «Αιολικά Νέα» και προσθέτει ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να βρεθεί τρόπος αποπληρωμής των χρεών!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η Go Lesvos, οι «γερόλυκοι» της rock δεν συγκίνησαν ούτε τους Μυτιληνιούς αλλά ούτε -πολύ περισσότερο- τους Τούρκους από τα παράλια της Μικράς Ασίας, για την προσέλκυση των οποίων δαπανήθηκαν ιδιαίτερα μεγάλα ποσά για τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ! Είναι χαρακτηριστικό ότι αντί των 8.000 θεατών που περίμενε η νομαρχία, πουλήθηκαν συνολικά μόλις 4.710 εισιτήρια (τα 4.107 στην τιμή των 45 ευρώκαι τα 603 στη τιμή των 70 ευρώ) αποφέροντας εισπράξεις 227.025 ευρώ.

Αν σε αυτά προστεθούν οι χορηγίες, μεταξύ των οποίων του ΟΠΑΠ και του ΝΑΟΛ, 50.000 ευρώ και 20.000 ευρώ αντίστοιχα, τα έσοδα της συναυλίας φτάνουν τα 410.000 ευρώ. Ομως τα έξοδα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, φτάνοντας τα 537.000 ευρώ! Μόνο οι δαπάνες για την τεχνική υποστήριξη της συναυλίας υπερδιπλασιάστηκαν κι από τα 100.000 ευρώ που είχαν προϋπολογίσει οι διοργανωτές έφτασαν τα 206.280 ευρώ! Προσπααθώντας να δικαιολογήσει το άνοιγμα, η κ. Τσουβελεκάκη έκανε λόγο για «ιδιαίτερες δυσκολίες στη διοργάνωση» και απέδωσε την αύξηση των εξόδων στην ιδιαιτερότητα του χώρου τέλεσης της συναυλίας, ο οποίος έπρεπε να καθαριστεί, να περιφραχθεί και να αποκτήσει τις απαραίτητες υποδομές. Μόνο για τη μεταφορά του εξοπλισμού των Scorpions απαιτήθηκαν δρομολόγια από… δεκατέσσερις νταλίκες που πηγαινοέρχονταν επί δυόμισι ημέρες από τη μοναδική διαδρομή προς το Κάστρο! Μεγάλο ήταν και το έξοδο για τη φρούρηση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της συναυλίας, ενώ η αμοιβή των θρυλικών «Σκορπιών» έφτασε τα 100.000 ευρώ.

Η καθυστέρηση με την οποία δημοσιοποιήθηκε ο ισολογισμός της πολύκροτης συναυλίας και το τεράστιο αυτό έλλειμμα προκάλεσαν τις αντιδράσεις της μειοψηφίας που κατηγόρησε τη μομαρχία Λέσβου για αλόγιστα έξοδα και κακό προϋπολογισμό, ενώ υποστήριξε ότι η Μυτιλήνη έπρεπε να αποσύρει το ενδιαφέρον της για τη συναυλία, από τη στιγμή που οι Scorpions προγραμμάτισαν συναυλίες και σε άλλες πόλεις!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα