Ροβανιέμι: Στο χωριό του Άγιου Βασίλη. Live

Μακριά, στη χιονισμένη Λαπωνία, υπάρχει μια πόλη που κάθε Χριστούγεννα μας θυμίζει περισσότερο από οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο ότι υπάρχει μαγεία.

Μετά τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη, στο Ροβανιέμι όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες «παγώνουν».

Τα πάντα κινούνται στους ρυθμούς του Αϊ Βασίλη, για να ετοιμάσει άψογα το μεγάλο του ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ζεις με μοναδικό τρόπο τη μαγεία των Χριστουγέννων. Είναι η εποχή όπου όλοι κινούνται στους ρυθμούς του Αϊ-Βασίλη. Εκείνος περιμένει υπομονετικά στο πάρκο του όσους θέλουν να ποζάρουν μαζί του. Εδώ είναι και το «ταχυδρομείο» του, γεμάτο γράμματα με μικρές και μεγάλες επιθυμίες από όλο τον κόσμο. Και όταν το παραμύθι τελειώσει, ακόμη και αν το θερμόμετρο είναι αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τα εκπληκτικά, παρθένα τοπία της Λαπωνίας, κάνοντας μία βόλτα με έλκηθρο που σέρνουν πανέμορφα χάσκι ή με σνόουμομπιλ.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ...
>Το Ροβανιέμι, πρωτεύουσα της Λαπωνίας. Απλώνεται σε ύψος 80 έως 200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει περίπου 36.000 κατοίκους. Αξίζει να δείτε το μουσείο «Άρκτικουμ» με τη γυάλινη οροφή και εκθέματα που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την ιστορία των Λαπώνων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πτέρυγα που είναι αφιερωμένη στους Βίκινγκς.

>Τους Σάμαν. Μπορούν να διαβάσουν το μέλλον σας χύνοντας καυτό μολύβι μέσα στο νερό. Θα τους βρείτε στις «κότα» τους, όπως ονομάζονται οι τυπικές λαπωνικές σκηνές που φτιάχνονται από δέρμα ταράνδων. >Το χωριό του Αϊ-Βασίλη, περίπου 8 χλμ. βόρεια από το κέντρο του Ροβανιέμι. Τα στολισμένα ξύλινα σπιτάκια δημιουργούν παραμυθένια ατμόσφαιρα στο χιονισμένο τοπίο.

Στο μεγαλύτερο από αυτά βρίσκεται το «γραφείο του Αϊ-Βασίλη», στο οποίο θα σας υποδεχθεί ο ίδιος για να φωτογραφηθείτε μαζί του. Στον επάνω όροφο θα δείτε τα χειροτεχνήματα που κατασκευάζουν οι βοηθοί του. Υπάρχουν πολλά καταστήματα με αναμνηστικά και αξίζει να επισκεφτείτε το «ταχυδρομικό γραφείο του Αϊ-Βασίλη». Χάρτες, οδηγίες, πληροφορίες θα βρείτε στο γραφείο πληροφοριών Αρκτικού Κύκλου (www. santaclausvillage.

info).

>Το πάρκο του Αϊ-Βασίλη, 2 χλμ. μακριά από το χωριό του. Με έναν ζεστό καφέ στο χέρι θα φωτογραφηθείτε στο σημείο όπου αρχίζει ο Αρκτικός Κύκλος!

>Τη Ρανούα. Τα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία περιλαμβάνουν στα ταξίδια τους εκδρομή στη Ρανούα, που απέχει από το Ροβανιέμι περίπου 80 χλμ. Φημίζεται για τον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο, στον οποίο κατοικούν κουκουβάγιες, λύκοι, αλεπούδες, λίγκες και οι μοναδικές πολικές αρκούδες της Λαπωνίας (www. ranuazoo. com).

>Τα χειροτεχνήματα από ξύλο, δέρμα, γούνες, τα χαρακτηριστικά φινλανδικά εγχειρίδια, γάντια, υφαντά και κοσμήματα. Θα τα βρείτε στα καταστήματα του Ροβανιέμι.

Τι θα φάτε: Στο Ροβανιέμιοι γεύσεις ειναι διαφορετικές. Δοκιμάστε λευκόψαρα στη σχάρα από τη λίμνη Irani και επιδόρπιο αρκτικά μούρα με παρφέ σοκολάτας. Τα καλά εστιατόρια είναι πολλα, αρκετά από αυτά έχουν  καταπληκτική θέα όπως το Rohjanhovi στον ποταμό Kemijioki και τo Sky Ounasvaara που βλέπει στα δάση του Ounasvaara.

Βρείτε το πιο οικονομικο ξενοδοχείο για εσάς μέσα από το madata hotels

 

Βρείτε το πιο οικονομικο ξενοδοχείο για εσάς μέσα από το madata hotels

Πατήστε εδώ και δείτε τι συμβαίνει την κάθε στιγμή στο χωριό του Άγιου Βασίλη


Βρείτε το πιο οικονομικο ξενοδοχείο για εσάς μέσα από το madata hotels

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα