Gaming: Εξερευνήστε το διάστημα με το Astroneer. Βίντεο

Μετά από αρκετά χρόνια ανάπτυξης, το παιχνίδι διαστημικής εξερεύνησης Astroneer είναι πλέον διαθέσιμο για τις πλατφόρμες των PC και Xbox One, μέσω των προγραμμάτων Steam Early Acess και Xbox Game Preview αντίστοιχα.

Για όσους δεν παρακολουθούν την indie σκηνή, να εξηγήσουμε ότι στόχος του παιχνιδιού είναι να επιβιώσετε σε διάφορους πλανήτες – οι οποίοι δεν είναι προσχεδιασμένοι, αλλά δημιουργούνται σταδιακά καθώς παίζετε. Για να το πετύχετε αυτό, θα κληθείτε να εξερευνήσετε το περιβάλλον γύρω σας προκειμένου να συλλέξετε τις απαραίτητες για την συνέχεια της αποστολής σας πρώτες ύλες, αλλά και να αλλάξετε κατά βούληση το τερέν του κάθε πλανήτη, έτσι ώστε να δημιουργήσετε κτήρια ή να αποκαλύψετε πολύτιμους πόρους και αντικείμενα. Να αναφέρουμε επίσης ότι βασικό ρόλο στο gameplay του τίτλου θα έχουν τα οχήματα, που όχι μόνο θα σας επιτρέψουν να κινείστε ταχύτερα, αλλά και να ολοκληρώνετε συγκεκριμένες ενέργειες.

Το Astroneer στην ουσία περισσότερο θυμίζει το γνωστό Minecraft, παρά άλλα αμιγώς διαστημικά παιχνίδια, όπως τα Elite: Dangerous ή Star Citizen. Ξεκάθαρες μάλιστα είναι και οι ομοιότητές του με το No Man's Sky. Σε αυτή την αίσθηση συμβάλουν και τα περισσότερο “καρτουνίστικα” γραφικά του, που παρότι βέβαια είναι αρκετά απλά, δεν παύουν να είναι όμορφα και λειτουργικά.

Αυτό που αρκετοί θα εκτιμήσουν στο Astroneer είναι η δυνατότητα που παρέχει για συνεργατικό multiplayer, αφού σας επιτρέπει να περιπλανηθείτε στους διάφορους αφιλόξενους virtual κόσμους του παρέα με τρεις ακόμα φίλους σας.

Να αναφέρουμε επίσης ότι το παιχνίδι είναι συμβατό με το χαρακτηριστικό Xbox Play Anywhere, οπότε όσοι το αγοράσετε για την πλατφόρμα της Microsoft, θα μπορείτε να το τρέξετε τόσο στο PC, όσο και στην κονσόλα σας.

Δείτε παρακάτω το νεότερο trailer του παιχνιδιού:

pcmag

Αυτές είναι οι χώρες με το γρηγορότερο Internet και δεν είναι αυτές που νομίζετε

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα