Οι δέκα ταινίες με τα καλύτερα και τα πιο αξέχαστα φινάλε! Βίντεο

Σκηνές ή ακόμη και φράσεις ταινιών που έμειναν στην ιστορία και έχουν μείνει αξέχαστα στο μυαλό των θεατών.

Η κατάληξη μιας ταινίας μπορεί να σας αφήσει μια αίσθηση ικανοποίησης ή να σας κάνει να θέλετε να ρίξετε την καρέκλα σας στην οθόνη και κάθε σκηνοθέτης «βάζει τα δυνατά» του και ορισμένες φορές καταφέρνει να χαράξει στο μυαλό του θεατή μία σκηνή ή μία φράση για πάντα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε δέκα ταινίες με τα καλύτερα φινάλε:


10. Η ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ (1999)

Ο σκηνοθέτης M. Night Shyamalan έγινε ο «βασιλιάς της εκπλήξεως» με το φινάλε της ταινίας «Η έκτη αίσθηση», όπου στο τέλος αποδεικνύεται πως ο πρωταγωνιστής Μάλκομ Κρόου, τον οποίο και υποδύεται ο Μπρους Γουίλις, είναι ένας από τους νεκρούς που οραματιζόταν ο Κόουλ Σίαρ.

9. ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ (1939)

Η επική ιστορία αγάπης του 1939 αποτελεί τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών. Χαρακτηριστικό αυτής της ταινίας είναι και το φινάλε της, όπου δείχνει την πρωταγωνίστρια Βίβιαν Λι να στέκεται μπροστά από ένα ηλιοβασίλεμα την ώρα που παράλληλα ακούγονται οι μελωδίες του Αμερικανού συνθέτη Μαξ Στάινερ.


8. ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ (2007)

Μία ταινία γεμάτη με παιχνίδια «μυαλού», με την κατάληξη του Πολ Τόμας Άντερσον να έχει μείνει αξέχαστη στην ιστορία του κινηματογράφου. Χαρακτηριστική είναι η τελευταία ατάκα του πρωταγωνιστή Daniel Plainview την ώρα που σκότωσε την Eli Sunday, «Τελείωσα!».

7. ΨΥΧΩ (1960)

Μετά την αποκάλυψη ότι ο Νόρμαν Μπέητς φορούσε τα ρούχα της μητέρας του και δολοφονούσε τα θύματα στο ξενοδοχείο του, ο Χίτσκοκ -σκηνοθέτης της ταινίας- παρουσιάζει τον Μπέητς στο κελλί του, με το μυαλό του πλέον ολότελα δοσμένο στην προσωπικότητα της μητέρας του.

6. Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (2001)

Το φινάλε της Οδύσσειας του Διαστήματος, μια ταινία που υπογράφει ο σκηνοθέτης Στάνλεϊ Κιούμπρικ, αποτελεί τεχνολογικό αριστούργημα. Ο Ντέιβιντ Μπόουμαν, προσπαθώντας να ανακαλύψει τη φύση του μονόλιθου, βρίσκει μια δίνη από χρωματιστά φώτα και παρατηρεί μια παλαιότερη έκδοση του εαυτού του, ενώ στο τέλος ο ίδιος γίνεται παιδί-αστέρι.

5. ΕΠΤΑ (1995)

To συμπέρασμα της αστυνομίας στην ταινία «Επτά», του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίτσερ, δεν θα μπορούσε να είναι πιο τρελό, ενώ η σκηνή με το περιεχόμενο του κουτιού που οδηγεί στην τελική αμαρτία των δολοφονιών, την οργή, έχει μείνει αξέχαστη σε χιλιάδες θεατές.

4. ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΙΝ (1941)

Τί σημαίνει η λέξη «Ροδάνθος» (Rosebud); Ξεκάθαρη απάντηση δεν θα δοθεί από την ταινία, καθώς όπως αναφέρεται και στο τέλος, μία φράση δεν αρκεί για να αποδώσει μια ζωή ενός ανθρώπου. Απλώς ένα στοιχείο στο φινάλε σε αφήνει με την αίσθηση ότι βρήκες κάτι.

3. ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ (1995)

Ένα από τα πιο εκπληκτικά φινάλε στην ιστορία του κινηματογράφου, με τη φράση «The greatest trick the devil ever pooled was convincing the world he didn’t exist» να προκαλεί ακόμα και σήμερα ανατριχίλα στους θεατές.

2. ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟΣ

Ίσως η καλύτερη σκηνή της ταινίας: Μόνος του, με δύο χειροβομβίδες κι ένα αυτόματο όπλο, έχοντας καταληφθεί από έξαλλη μανία εξαιτίας της κοκαΐνης, ο Τόνι Μοντάνα επιτίθεται στους εκτελεστές και παρά τις σφαίρες που δέχεται, μένει όρθιος ώσπου να δεχτεί την τελευταία στη πλάτη. Το πτώμα του πέφτει στο συντριβάνι από κάτω, όπου ένα άγαλμα έχει την επιγραφή: “Ο Κόσμος Είναι Δικός Σου”.

1. H ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Μια ταινία που ξεκινά με το πτώμα του ήρωα να επιπλέει σε μια πισίνα και καταλήγει με την ηρωίδα να είναι «έτοιμη για το κοντινό της πλάνο», σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά φινάλε του σινεμά, δεν μπορεί παρά να καταστρέψει τις ψευδαισθήσεις ακόμη και του πλέον αισιόδοξου θεατή.

fortunegreece

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα