Happenings στο Εργοστάσιο Σοκολάτας

Το όνειρο κάθε παιδιού και κάθε λιχούδη έγινε πραγματικότητα! Το παραμυθένιο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, που άνοιξε τις πύλες του στην Αθήνα, υπόσχεται ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της πιο γλυκιάς απόλαυσης, που περιλαμβάνει από σιντριβάνια σοκολάτας και γιγαντιαία σοκολατάκια έως εργαστήρια παρασκευής μπισκότων και φρέσκιας καραμέλας!

Μετά την πρεμιέρα του στη Θεσσαλονίκη, το 2014, όπου δέχτηκε περισσότερους από 300.000 επισκέπτες, το θεματικό πάρκο μεταφέρθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo, στο Μαρούσι.

Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας καλύπτει έκταση 3.500 τετραγωνικών μέτρων και αποτελείται από πολλές και εντυπωσιακές κατασκευές, που δίνουν Στο Εργαστήρι Σοκολάτας ο επισκέπτης παρακολουθεί τα στάδια παραγωγής και συσκευσίας σοκολάτας και, φυσικά, μπορεί να δοκιμάζειστον επισκέπτη την ευκαιρία να μάθει τα πάντα γύρω από το κακάο και τη σοκολάτα και βεβαίως να γευτεί τους σοκολατένιους πειρασμούς.

Το ταξίδι ξεκινά με το Μουσείο του Κακάο και της Σοκολάτας, όπου ο επισκέπτης μαθαίνει για το εξωτικό κακαόδεντρο και βλέπει αληθινά δείγματα καρπού και σπόρων. Ακολουθούν ο Ναός των Αζτέκων, με τον πολιτισμό των Ινδιάνων και τις απίθανες ιστορίες του κακάο, καθώς και η Ζούγκλα του Αμαζονίου, μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία για την αποπνικτική υγρασία και την τροπική ζέστη που επικρατεί στις περιοχές όπου ευδοκιμούν τα κακαόδεντρα.

Τα στάδια παραγωγής

Εκεί βρίσκεται και η ξύλινη Καλύβα του Αμαζονίου, όπου ο επισκέπτης μαθαίνει για τους δρόμους του κακάο και της σοκολάτας στην Ευρώπη, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και αφηγητή τον ηθοποιό Θανάση Τσαλταμπάση. Στη συνέχεια η έκθεση περνά από τη θεωρία στην... πράξη, με πρώτο σταθμό το Εργαστήρι Σοκολάτας, όπου ο επισκέπτης παρακολουθεί τα διάφορα στάδια παραγωγής και συσκευασίας σοκολάτας - φυσικά μπορεί να δοκιμάζει.

Ακολουθούν το Εργαστήρι Μπισκότου, όπου το κοινό παρακολουθεί τη διαδικασία παραγωγής και έναν σεφ να δημιουργεί τα μπισκότα, καθώς και το Εργαστήρι Καραμέλας, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει φρέσκια χειροποίητη καραμέλα την ώρα που παρασκευάζεται.

Η κορυφαία ατραξιόν της έκθεσης δεν είναι άλλη από τον Καταρράκτη Σοκολάτας, καθώς 1.200 λίτρα πραγματικής λιωμένης σοκολάτας ρέουν μπροστά στα μάτια του θεατή.

Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας περιλαμβάνει αρκετούς ακόμη χώρους, όπως τη Μηχανή του Χρόνου, την αίθουσα πολιτισμού Choco Art, καθώς και την Αίθουσα Εκπαίδευσης, όπου ο επισκέπτης μαθαίνει για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών και τη στοματική υγιεινή.

Το συναρπαστικό ταξίδι ολοκληρώνεται με μίνι σόου γευσιγνωσίας, που περιλαμβάνει εξαιρετικά σοκολατάκια και επιλεγμένες γεύσεις απ' όλον τον κόσμο.

INFO

Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας εγκαινιάστηκε στις 7 Νοεμβρίου και θα λειτουργήσει έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016. Η γενική είσοδος κοστίζει εφτά ευρώ το άτομο, ενώ εκπτώσεις προβλέπονται για ανέργους, οικογένειες κ.τλ. Περισσότερες πληροφορίες για το ωράριο και τις τιμές στο τηλέφωνο 210-6168457 και στην ιστοσελίδα http://chocofactory.helexpo.gr.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα