Οι ταινίες αυτής της εβδομάδας

Η ιστορία των πιο διάσημων μαφιόζων της Βρετανίας που μεσουράνησαν στο Λονδίνο τη δεκαετία του '60, το κινηματογραφικό (και τρισδιάστατο!) ντεμπούτο του αξιαγάπητου Σνούπι, μια ταινία-ύμνος στη φιλία, η επίσημη υποψηφιότητα της Χιλής για το Οσκαρ «καλύτερου ξενόγλωσσου φιλμ 2016» και το παράξενο στόρι μιας φρικτά παράφωνης σοπράνο συνθέτουν τη λίστα με τις προτάσεις αυτής της εβδομάδας.

«Δίδυμοι θρύλοι»

Υπόθεση

Η ιστορία των πιο διάσημων μαφιόζων της Βρετανίας, του Ρέτζι και του Ρόνι Κρέι, που μεσουράνησαν στο Λονδίνο τη δεκαετία του '60. Ο Ρόνι μόλις αποφυλακίστηκε και τα δύο αδέρφια βρίσκονται αντιμέτωπα με τον Τσάρλι Ρίτσαρντσον και τη συμμορία του για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους. Ο κόσμος τούς αντιμετωπίζει ως εξέχουσες προσωπικότητες, κινούνται στα σαλόνια των ανώτερων κοινωνικών τάξεων, ενώ η επιρροή τους φτάνει μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια του βρετανικού κατεστημένου. Τίποτα δεν τους σταματά. Του Μπράιαν Χέλγκελαντ. Με τους Τομ Χάρντι, Πολ Αντερσον, Κρίστοφερ Εκλεστον,και Τζόσουα Χιλ.

Παρασκήνιο

Ο Τομ Χάρντι τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια γυρισμάτων μιας σκηνής πάλης σε παμπ.

«Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν»

Υπόθεση

Ο Σνούπι, το πιο αξιαγάπητο σκυλί όλου του κόσμου -και άριστος πιλότος-, ξεκινά μια απίθανη αποστολή, καθώς σκίζει τους αιθέρες με σκοπό να αντιμετωπίσει τον αιώνιο αντίπαλό του, τον Κόκκινο Βαρόνο, ενώ ο κολλητός του, ο Τσάρλι Μπράουν, ξεκινά τη δική του επική αναζήτηση. Του Στιβ Μαρτίνο. Με τις φωνές των Νόα Τσναπ, Μπιλ Μελέντες και Μάριελ Σιτς.

Παρασκήνιο

Οι Τσάρλι Μπράουν, Σνούπι, Λούσι, Λάινους και η υπόλοιπη αγαπημένη συμμορία κάνουν το τρισδιάστατο ντεμπούτο τους στη μεγάλη οθόνη.

«Μου λείπεις ήδη»

Υπόθεση

Λένε ότι τα αντίθετα έλκονται. Και στην περίπτωση της Μίλι και της Τζες αυτό μάλλον είναι αλήθεια. Φίλες από την παιδική τους ηλικία, η Τζες και η Μίλι δεν μπορούν να θυμηθούν τη ζωή τους πριν αρχίσουν να μοιράζονται τα πάντα, μυστικά, ρούχα, ακόμη και φίλους. Οι διαφορές τους είναι αυτές που τις κρατούν δεμένες. Οταν, όμως, η Μίλι θα λάβει αναπάντεχα νέα για την υγεία της και η Τζες επιτέλους θα μείνει έγκυος, η φιλία τους θα δοκιμαστεί.

Της Κάθριν Χάρντγουικ. Με τους Ντρου Μπάριμορ, Τόνι Κολέτ, Ντόμινικ Κούπερ και Πάντι Κόνσιντάιν.

Παρασκήνιο

Ο ρόλος της Τζες ανήκε αρχικά στην Τζένιφερ Ανιστον. Ομως, το φιλμ καθυστέρησε να ξεκινήσει γυρίσματα και εκείνη αποχώρησε.

«Μαργκερίτ»

Υπόθεση

1921: το ξεκίνημα της χρυσής δεκαετίας του '20. Οχι πολύ μακριά από το Παρίσι, είναι μέρα γιορτής στο κάστρο της Μαργκερίτ Ντιμόν. Οπως κάθε χρόνο, πλήθος εραστών της μουσικής συγκεντρώνεται στο σπίτι της ιδιοκτήτριας. Κανείς δεν ξέρει πολλά για αυτή τη γυναίκα, εκτός από το ότι είναι πλούσια και ολόκληρη η ζωή της είναι αφιερωμένη στο πάθος της, τη μουσική. Η Μαργκερίτ τραγουδά. Τραγουδά με την καρδιά της, αλλά φρικτά παράφωνα. Του Ξαβιέ Τζιανολί. Με τους Κατρίν Φρο, Αντρέ Μαρκόν και Μισέλ Φαού.

Παρασκήνιο

Το φιλμ έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του 72ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

«Μυστική λέσχη»

Υπόθεση

Μια ομάδα ιερέων διαφόρων ηλικιών ζει σε ένα σπίτι μιας παραθαλάσσιας πόλης της Χιλής. Προσπαθώντας να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους, περνούν ασκητικά τη ζωή τους, κάτω από το άγρυπνο μάτι μιας καλόγριας. Η ήσυχη καθημερινότητά τους διακόπτεται, όταν ένας νέος ιερέας καταφτάνει στο σπίτι. Μαζί του φέρνει το παρελθόν που καθένας ξεχωριστά θεωρούσε ότι έχει αφήσει πίσω. Του Πάμπλο Λαρέν. Με τους Ρομπέρτο Φαρίας, Αντονία Ζέγκερς και Αλφρέντο Κάστρο.

Παρασκήνιο

Επίσημη υποψηφιότητα της Χιλής για Oσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2016.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα