Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ζωντανεύει τη Φαντασία της Disney!

H Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει τη θρυλική «Φαντασία» του Γουολτ Ντίσνεϊ ζωντανά στο Θέατρο Μπάντμιντον από 15-31 Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα κλασικό μαγικό ταξίδι! Η «Φαντασία» είναι μια πανδαισία κινουμένων σχεδίων και κλασικής μουσικής που συντροφεύει τη μνήμη και τη… φαντασία γενεών και γενεών! Από το 1940 που την συνέλαβε η… φαντασία του Γουόλτ Ντίσνεϊ, του μεγάλου αυτού μετρ των κινουμένων σχεδίων και την υλοποίησε σε στενή συνεργασία με τον μαέστρο Λεοπόλδο Στοκόφσκι, τόσο η κλασική ταινία όσο και η συνέχειά της, η «Φαντασία 2000» (που έγινε από τον Roy Disney, ανιψιό του Γουόλτ ) αποτέλεσε ένα ωραίο εγχειρίδιο κλασικής μουσικής για μικρούς – και για μεγαλύτερους μικρούς!

Εδώ οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ερμηνεύουν ζωντανά επιλεγμένα μέρη από τη μουσική επένδυση της «Φαντασίας» και της «Φαντασίας 2000» παράλληλα με την προβολή των αντίστοιχων αποσπασμάτων από τις δύο ταινίες. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο διεθνούς φήμης Έλληνας μαέστρος και Διευθυντής της ΚΟΑ, Στέφανος Τσιαλής.
Έτσι, το σάουντρακ – και το live σάουντρακ – περιέχει πασίγνωστα κομμάτια των Μπαχ, Μπετόβεν, Σταϊκόφσκι, Στραβίνσκι κ.ά. σε τέλεια ηχορυθμική σύμπραξη με την κινούμενη εικόνα. Μια πραγματική απόλαυση για όλες τις αισθήσεις.

athinorama

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα