Που θα πάτε, τι θα δείτε στην Αθήνα, Τρίτη 4 Νοεμβρίου

Που θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε στην Αθήνα, σήμερα, Τρίτη 4 Νοεμβρίου:

Χένρι Τζέιμς, Ανδρέας Πωλυζογόπουλος, κέλτικη μουσική παράδοση, βιβλιοπαρουσιάσεις, θέατρο, συναυλίες, εικαστικές προτάσεις,
ΘΕΑΤΡΟ

«Το Θηρίο στη ζούγκλα»

Η νουβέλα του Χένρι Τζέιμς σε θεατρική διασκευή από την ομάδα Προτσές, που διερευνά τι συμβαίνει ''όταν ο λόγος αντικαθιστά -με παράξενη επιτυχία και, τελικά, με βέβαιη αποτυχία- το σώμα, ως τοποθεσία ερωτικής σύνδεσης''. Ο Τζέιμς, έχοντας ως πρώτη ύλη μια ατυχή αισθηματική ιστορία, δημιουργεί ένα σχεδόν μεταφυσικό σασπένς γύρω από μια Αναμονή, ένα Θηρίο και μια Αποκάλυψη. Διασκευή- σκηνοθεσία Μαρία Μαγκανάρη. Με τους Ανθή Ευστρατιάδου, Σύρμω Κεκέ, Θέμη Πάνου.Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν:Φρυνίχου 14, Πλάκα.Τηλ. 2103222464 , 2103236732.'Ωρα 21.15. Διάρκεια 80 λεπτά , χωρίς διάλειμμα.Εισιτήρια 15 ευρώ, 10 ευρώ.

«Η Kολοκύθα»
To mini size musical του Δημήτρη Χαλιώτη, επιστρέφει δύο χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση. Μέσα από πρόζα, τραγούδια γνωστών συνθετών, πολύ χιούμορ, αλλά και πιο μελαγχολικές στιγμές, η Ελένη Καρακάση εξομολογείται τις ατυχίες και τα... "τυχερά" στο κεφάλαιο "Έρωτας". ''Το παραμύθι της Ελένης και της κάθε Ελένης. Οι περιπέτειές της στην αναζήτηση του ιδανικού της συντρόφου ή αλλιώς του... πρίγκιπά της. Στο πιάνο ο Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος. Bar Sui Generis: Κωνσταντίνου Βεντήρη 7 .Τηλ. 2107217814.Ωρα 21.00. Διάρκεια 75 λεπτά.Εισιτήρια 8,5 ευρώ , 10ευρώ.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Transitions 2.Latin America: Dan Perjovschi

O Ρουμάνος καλλιτέχνης, Νταν Περζόφσκι, παρεμβαίνει με τα σκίτσα του, τόσο στις γυάλινες επιφάνειες του κτιρίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνων όσο και στην πρόσοψη του κτιρίου, μεταμορφώνοντάς το σε μια τεράστια εγκατάσταση γεμάτη χιούμορ, αναστοχασμό και πολιτικό σχολιασμό για τα τεκτενομενα σε Ανατολική Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Η εγκατάσταση-περφόρμανς του Περζόφσκι εγκαινιάζει το Φεστιβάλ transitions 2.Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών:Λεωφ.Συγγρού 107-109.Τηλ.2109005800. Είσοδος ελεύθερη.

«Η ελάχιστη δομή»
Ομαδική έκθεση εικαστικών και αρχιτεκτόνων, διερευνούν το ανάγλυφο της καλύβας, την δυνατή αλλά και ταυτόχρονα αδύνατη παραστατικότητά της, το ίχνος της καλύβας που η μορφή της αντέχει σαν μια βαθιά, σαγηνευτική ανάμνηση ανά τους αιώνες. Επιμέλεια έκθεσης, Αποστόλης Αρτινός. Συμμετέχοουν οι Γιώργος Γυπαράκης, Κωστής Βελώνης, Δημήτρης Αμελαδιώτης, Ζήσης Κοτιώνης κ.α.Ρομάντσο:Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια.Τηλ.2103425335.Ωρα 20.00 Είσοδος ελεύθερη.

«Από την Τουρκία με αγάπη»
Ο διακεκριμένος Τούρκος ζωγράφος Ντεβρίμ Ερμπίλ, παρουσιάζει έργα του με θέμα τις πόλεις της Ανατολής και της Κωνσταντινούπολης. Στις συνθέσεις του κυριαρχούν, η χαρακτική τεχνική, οι μεταξοτυπίες, τεχνικές εκτυπώσεως, εικονογραφικά χαλιά, επιστρώσεις ξύλου με φυσικά συστατικά, όπως το γυαλί και το πλεξιγκλάς, κεραμικά πανό και ελαιογραφίες. Στην διάρκεια των εγκαινίων , σήμερα, η καλλιτέχνης Fide Köksal θα ερμηνεύσει ελληνικά και τουρκικά τραγούδια. Στο πιάνο ο Νάσσος Σωπύλης.Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»:Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης,Θησείο (στάση Μετρό Κεραμεικός)Τηλ. 210-3452150.Ωρα 19.30.Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανδρεάς Πολυζωγόπουλος 4ET

Ο ταλαντούχος τρομπετίστας με το κουαρτέτο του, σε προσωπικές του συνθέσεις.Συμμετέχουν οι Κωστής Χριστοδούλου (πλήκτρα), Αντώνης Μαράτος (ηλεκτρικό μπάσο), Σωτήρης Ντούβας (τύμπανα), και Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα, εφφέ).Πόρτα:Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι.Τηλ. 2107711333.Ωρα 21.15. Εισιτήρια 10ευρώ, 8 ευρώ.

IERNIS Ανιχνεύοντας την κέλτικη και ιρλανδέζικη παράδοση
Το συγκρότημα Iernis δημιουργήθηκε στην Αθήνα από μία ομάδα μουσικών με στόχους κοινούς όπως η σπουδή και η εμβάθυνση στην τόσο γοητευτική κέλτικη κληρονομιά. Μελετώντας τη λαϊκή τέχνη των εθνοτήτων που προέρχονται από τους Κέλτες, δημιούργησαν έναν δικό τους ήχο, τεχνικά επεξεργασμένο και αισθητικά λεπτολογημένο.Με ιρλανδικό μπουζούκι, μαντολίνο, φλογέρες, μπάντζο,βιολί,σε σκοπούς από την Ιρλανδία, τη Σκωτία, τη Βρετάνη.Half Note Jazz ClubQΤριβωνιανού 17, Μετς.Τηλ.2109213310.Ωρα 21.30.Εισιτήρια 15 ευρώ, 10 ευρώ.

DUO Ιταλίδες κλασικής μουσικής
Η Φραντσέσκα Ντέκο στο βιολί και η Φραντζέσκα Λεονάρντι στο πιάνο, δύο νέες Ιταλίδες καλλιτέχνιδες με διεθνή αναγνώριση ήδη, ερμηνεύουν έργα Μπετόβεν , Σκαρλάτι, Πουλένκ και Παγκανίνι. Συστήνονται στο ελληνικό κοινό μέσα από το πρόγραμμα ''Suono Italiano'', σε διοργάνωση της Ιταλικής Εθνικής Επιτροπής Μουσικής - CIDIM, με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Zωντανού Θεάματος του ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη :Πειραιώς 206, Ταύρος. Τηλ. 210 341 8550. Ωρα 21.00 .Εισιτήριο 7 ευρώ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Οι ζωές της Χλόης»

Το τρίτο βιβλίο της Σάντρας Βούλγαρη, με τίτλο ''Οι ζωές της Χλόης'' (εκδ.Φίλντισι) παρουσιάζεται σε εκδήλωση στο Polis Art Cafe: Αίθριο, Στοάς Βιβλίου.Ωρα 20.00

ΔΙΑΛΕΞΗ

Το θέμα "Η αυτοκρατορική εξουσία και η αυλή μεταξύ αριστοκρατίας και κατώτερων κοινωνικών τάξεων'', θα αναπτύξει ο Antonio Carile, ομότιμος καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια. Η ομιλία του πραγματοποιείται στην διάρκεια τελετής υποδοχής του ως Ξένου Εταίρου στην Ακαδημία Αθηνών: Πανεπιστημίου 28. Ωρα 19.00

www.nooz.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα