Που θα πάτε, τι θα δείτε στην Αθήνα, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου

Που θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε στην Αθήνα, σήμερα, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου. Μένγκελε, Μαρία Παπαγεωργίου, συναυλία αλληλεγγύης στην Πένυ Σκάρου, Boxer Rebellion, θέατρο, συναυλίες, εικαστικές προτάσεις

ΘΕΑΤΡΟ

"ΜΕΝΓΚΕΛΕ" ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΑΡΙΔΗ ΣΤΟ FAUST

Ο "Μένγκελε" είναι ένα έργο που επιχειρεί να αναμετρηθεί με την πιο ακατανόητη κτηνωδία στην ιστορία της Δύσης: το Εργαστήρι Πειραμάτων του Γιόζεφ Μένγκελε στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου. Μια ακραία ηθική παραβολή, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και μια ερωτική τραγωδία συμπλέκονται πέρα από τα όρια της ηθικής, στο αόρατο μεταίχμιο όπου η πιο έξαλλη αγάπη συναντιέται με το απόλυτο κακό. Συγγραφέας: Θανάσης Τριαρίδης. Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου. Ηθοποιοί: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μυρτώ Αλικάκη. Faust (Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12). Τηλ: 2103234095. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: 14€, Φοιτητικό, ανέργων: 10€.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ CLUB ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

Η Μαρία Παπαγεωργίου έχοντας στη βαλίτσα της τραγούδια που αγάπησε αλλά και ολοκαίνουρια δικά της κομμάτια, επιστρέφει στο club του Σταυρού του Νότου, για ένα νέο μουσικό ταξίδι γεμάτο δυναμισμό, συναίσθημα και απρόσμενους προορισμούς. Παρέα με τους 4 μουσικούς της και με τη συμμετοχή του Κοσμά Λαμπίδη των Usurum, δίνει ραντεβού και φέτος την αγαπημένη της μέρα, στην αγαπημένη της μουσική σκηνή, με ένα πρόγραμμα που ενώνει την παράδοση με τη Δύση κάνοντας την Ane Brun να συναντά το Μάνο Χατζιδάκι και τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη να συνομιλεί με τους Beirut. Σταυρός Του Νότου - Club (Φραντζή και Θαρύπου 35). Τηλ: 210 9226975. Ωρα: 21:30.Εισιτήριο: 10€ (με ποτό).

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

"ΑΘΗΝΑ, 180 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

Το 2014 συμπληρώνονται 180 χρόνια από τότε που η Αθήνα ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους (1834) και 100 χρόνια από την ίδρυση της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων. Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ξεκινά την επαναλειτουργία του ιστορικού κτιρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης, στην Πειραιώς, με τη διοργάνωση της έκθεσης, Αθήνα 180 χρόνια πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, μια έκθεση αφιερωμένη στους καλλιτέχνες που αγάπησαν και απαθανάτισαν με την τέχνη τους γωνιές και στιγμιότυπα, ανθρώπους, μνημεία και ιδέες μιας από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, προσκαλούν το κοινό σ' ένα διάλογο ανάμεσα στο χθες και το σήμερα. Την έκθεση επιμελούνται η Κάλλη Πετροχείλου, Έφορος της Δημοτικής Πινακοθήκης και ο Γιάννης Κολοκοτρώνης, Αν. Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Δ.Π.Θ. Δημοτική Πινακοθήκη Αθήνας (Τσαλδάρη Παν. 51). Τηλ: 2103231841. Ωρα:19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ "Η ΠΕΝΥ ΣΚΑΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ"

Μια ξεχωριστή συναυλία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και υποστήριξης διοργανώνεται για την τραγουδοποιό Πένυ Σκάρου η οποία πριν λίγους μήνες τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα. Η συναυλία με τίτλο "Η Πένυ Σκάρου και οι φίλοι της" θα πραγματοποιηθεί στο Βοτανικό στις 7:00 μ.μ με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για μπορέσει να ξανά σταθεί όρθια στα πόδια της. Στην συναυλία θα συμμετέχουν αγαπημένοι της φίλοι και συνάδελφοι καθώς και η ίδια η Πένυ Σκάρου. Συμμετέχουν:Αλκαίου Λένα, Γραμμένος Σπύρος, Δάντης Χρήστος, Θαλασσινός Παντελής, Θαλασσοχώρης Κωνσταντίνος, Θηβαίος Χρήστος, Καραντωνίου Χρυσόστομος, Καπαρού Αργυρώ, Κάππος Θεολόγος, Κίτρινα Ποδήλατα, Κοργιαλάς Δημήτρης, Κορκολής Στέφανος, Ματιάμπα Ησαίας, Μαχαιρίτσας Λαυρέντης, Μιτζέλος Αντώνης, Μονά Ζυγά, Μπουσουλόπουλος Πέτρος, Νικολάου Γιάννης, Λιβιτσάνου Άντα, Λιδάκης Μανώλης, Παπαδόπουλος Λάκης, Παπαϊωάννου Πάνος, Παυλίδης Παύλος, Πιλαλι Ζώρζ, Πλιάτσικας Φίλιππος, Τζουγαννάκης Μιχάλης, Χαρούλης Γιάννης, Χρηστίδου Ραλλία, 15-50 , Greeklish Babylon. Βοτανικός (Ιερά Οδός και Σπύρου Πάτση). Τηλ: 210 3473835. Εισιτήριο: 10€.

CLASSIC MONDAYS: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΧΟΡΔΙΣΜΑΤΑ
Μακριά από την αποστειρωμένη αίσθηση που συνήθως αποπνέουν αντίστοιχοι χώροι, τα "Classic Mondays" φιλοδοξούν να φέρουν την κλασική μουσική πιο κοντά στο ευρύ κοινό, τόσο στο ενήλικο, όσο και στο νεανικό. Από τον Αντονίν Ντβόρζακ στον Φίλιπ Γκλας: Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών σε μουσικές που γράφτηκαν στην αμερικανική ήπειρο ή που είχαν την Αμερική ως πηγή έμπνευσης. Gazarte (Βουτάδων 32-34). Τηλ: 2103452277. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: A ζώνη: 23€, Β ζώνη: 18€, Όρθιοι: 13€.

THE BOXER REBELLION LIVE

Οι The Boxer Rebellion, μια από τις καλύτερες alt rock μπάντες της τελευταίας δεκαετίας επισκέπτεται για πρώτη φορά την χώρα μας, στη σκηνή του six d.o.g.s. Μαζί τους οι Pop Εye. 6 D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8). Τηλ: 2103210510. Ωρα: 21:00.Εισιτήριο: 17€.

ΘΕΑΤΡΟ

"(G)RACE"

Η παράσταση "(g)race" προσεγγίζει με ευαισθησία τη μάχη του ανθρώπου ανάμεσα στις κοινωνικές επιταγές και την ανάγκη της πραγμάτωσης του εαυτού του. Η ιδέα βασίζεται στο λογοπαίγνιο grace (χάρη, ευλογία) και race (φυλή, αγώνας). Ο άνθρωπος ζει σε μια κοινωνία στην οποία λειτουργεί σα μια μηχανή. Καθημερινά κάνει την ίδια δουλειά, με τον ίδιο τρόπο, στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα. Καταλήγουν όλα να γίνονται μηχανικά, ακόμα και οι προσωπικές ανάγκες του. Όλα γίνονται γρήγορα, χωρίς να προλάβει να σκεφτεί, να νιώσει, να ανασάνει. Καθημερινά τρέχει για να φτάσει στον ίδιο προορισμό. Κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα δοκιμάζει τις δυνάμεις του, παραβιάζει τους κανόνες, παλεύει με τον μηχανισμό που ο ίδιος δημιούργησε. Μέσα σε αυτό το κλίμα, αποκαλύπτεται το μυστήριο και η μαγεία του εαυτού του, μικρά ψήγματα επιθυμίας που ξυπνάνε τα πιο πρωτόγονα ένστικτά του αλλά και την μνήμη της ανθρώπινης φύσης του. Ιδέα - Χορογραφία: Αναστασία Μπρουζιώτη. Beton7 (Πύδνας 7). Τηλ: 2107512625. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: 10€, Φοιτητικό και ανέργων: 5€.

FRIENDS MANIFEST ΤΟΥ ΖΗΣΗ ΡΟΥΜΠΟΥ
Δύο κολλητοί, ο Μάρκος και ο Άγγελος, διηγούνται το χρονικό της φιλίας τους και μας ταξιδεύουν στις εμπειρίες που μοιράστηκαν από την μέρα που πρωτογνωρίστηκαν σε έναν παιδότοπο. Το "Friends manifest" είναι η δεύτερη σε σειρά παράσταση από την τριλογία Manifest του Ζήση Ρούμπου. Εξερευνά τα συναισθήματα που απαρτίζουν μία δυνατή φιλία, με την τεχνική της αφηγηματικής παντομίμας: οι ηθοποιοί, χωρίς τη βοήθεια σκηνικών, πλάθουν το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται και αφήνουν στον θεατή να συμπληρώσει τα οπτικά κενά με τη φαντασία του. Άλλοτε δραματικό, αλλά κυρίως κωμικό, το "Friends manifest" απευθύνεται σε όσους υπήρξαν φίλοι με κάποιον και απαντά στο αιώνιο ερώτημα: Τι κάνεις όταν το πάτωμα είναι λάβα; Κείμενο, σκηνοθεσία: Ζήσης Ρούμπος. Παίζουν: Γιώργος Κρήτος, Ζήσης Ρούμπος. Θέατρο Άβατον (Ευπατριδών 3). Τηλ: 2103412689. Ωρα: 21:15. Γενική είσοδος: 10€.

"PEER GYNT, NO MAN'S LAND" ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

Πρόκειται για μια διασκευή για τρεις ηθοποιούς πάνω στο έργο του Henrik Ibsen, "Πέερ Γκυντ". O Πέερ Γκυντ, ζει μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Ο Henrik Ibsen χρησιμοποιώντας το έπος, ως κώδικα δημιουργίας, στήνει τον Πεερ Γκυντ, έναν αντιήρωα στο πρότυπο του πιεστικού, ανταγωνιστικού άντρα που με δίψα λαχταρά την επιτυχία. Μετάφραση: Κωνσταντίνος Χατζόπουλος. Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Φρυδά, Ελένη Ζαραφίδου, Βαλάντης Φράγκος. Ηθοποιοί: Αντιγόνη Φρυδά, Ελένη Ζαραφίδου, Βαλάντης Φράγκος. Σύγχρονο Θέατρο - Εθνικό (Ευμολπιδών 41). Τηλ: 210 3455020. Ωρα: 21:00. Γενική είσοδος: 10€, Ατέλειες: 5€.

"WOMAN" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ
H παράσταση WOMAN, μια μουσικοθεατρική performance για τη διαδρομή της γυναίκας στο πέρασμα του χρόνου, που ανέβηκε την προηγούμενη θεατρική σεζόν στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, ανοίγει και πάλι αυλαία για δεύτερο κύκλο παραστάσεων. Μέσα από αναφορές σε διάσημες προσωπικότητες, αλλά και άγνωστες γυναίκες που ανέτρεψαν τα στερεότυπα διεθνώς, καθώς και μέσα από τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο, το χορό, την ποίηση, την πεζογραφία και το video art - δραματουργικά ενταγμένα στην παράσταση - η μουσικοθεατρική παράσταση WOMAN εξετάζει την ελευθερία που έχει κατακτήσει η γυναίκα, την αλλαγή στις σχέσεις της με το άλλο φύλο και την εν γένει εξέλιξή της σε σχέση με τις σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις του 20ού αιώνα. Βασισμένο σε μια ιδέα της Εύας Κοτανίδη. Ερευνητική ομάδα: Δήμητρα Κονδυλάκη, Μαρινέτα Κρητικού, Εύα Κοτανίδη, Γιώργος Κοτανίδης. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης. Ηθοποιοί - Μουσικοί: Εύα Κοτανίδη (φωνητικά), Κατερίνα Μαούτσου (ακορντεόν), Γιάννης Παπαγιάννης (πιάνο), Θεοδοσία Σαββάκη (σαξόφωνο), Θανάσης Βλαβιανός (μπάσο), Ευαγγελία Τσιάρα (κιθάρα). Θέατρο Ροές (Ιάκχου 16). Τηλ: 210 3474312. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: Κανονικό 14€, Μειωμένο 10€.

"ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ" ΤΟΥ REGINALD ROSE

Κάθε ψηφοφορία τους είναι και μία μάχη, αλλά... μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί με μόνο όπλο την αλήθεια. Ποια θα είναι η ετυμηγορία τους; Και με τι "κόστος" για τον καθένα από τους 12; Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρόνων κατηγορείται για φόνο. 12 ένορκοι συνεδριάζουν για το αν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή, αντικατοπτρίζοντας τις - δυστυχώς διαχρονικές - προκαταλήψεις της κοινωνίας μας, μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται "βίαια" μπροστά στα μάτια μας. "12 θυμωμένοι άντρες" κλειδωμένοι σ' ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται και άλλοτε συγκρούονται. Έχουν κληθεί να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας το βάρος της ευθύνης που φέρνει η κάθε τους απόφαση. Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη. Τη φωνή της χαρίζει η Νένα Μεντή. Οι 12 ένορκοι είναι: Χριστόδουλος Στυλιανού, Κώστας Αρζόγλου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Περικλής Λιανός, Βασίλης Παλαιολόγος, Χάρης Μαυρουδής, Μανώλης Ιωνάς, Απόλλων Μπόλλας, Αλέξανδρος Πέρρος, Νότης Παρασκευόπουλος, Κωνσταντίνος Μουταφτσής. Συμμετέχει: Αλέξης Σταυριανός. Θέατρο Άκης Δαβής (Αλκμήνης 8). Τηλ: 210 3428650. Ωρα: 21:30. Εισιτήρια:15€, 10€ (φοιτητικό, ευπαθείς ομάδες, άνω των 70).

"Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ"
Ο Ντόρφμαν έζησε στη Χιλή, ως Χιλιανός πολίτης, μέχρι το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα του Πινοσέτ, που ανέτρεψε και δολοφόνησε τον πρόεδρο Σαλβαδόρ Αλιέντε. Το έργο του είναι μία άγρια καταγγελία των φασιστικών μεθόδων, της απάνθρωπης βίας και των βασανιστηρίων, αλλά και της ατιμωρησίας των βασανιστών, οι οποίοι και στη Δημοκρατία κυκλοφορούν ελεύθεροι, μεταμφιεσμένοι σε φιλήσυχους και νομοταγείς πολίτες. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ηρώ Μουκίου στον ρόλο της Παολίνα Εσκομπάρ, Θόδωρος Γράμψας στον ρόλο του συζύγου, Τζεράρντο Εσκομπάρ - Κώστας Μπάρας στον ρόλο του Dr. Ρομπέρτο Μιράντα. Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος. Θέατρο Τζένη Καρέζη (Ακαδημίας 3). Τηλ: 210 3644921. Ωρα: 21:15. Εισιτήρια: Βραδινές παραστάσεις 15€, Απογευματινή Τετάρτης 12€, Φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων 10€.

ΤΑΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ "ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΞΙΔΕΨΑ ΠΟΤΕ"

Μια πιθανότητα παράστασης βασισμένη σε ποιήματα του E.E. Cummings. Μουσική: Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Σκηνοθεσία: Αργύρης Ξάφης. Παίζουν: Ένας: Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Μια: Μάρθα Τομπουλίδου, Ένας άλλος: Γιάννης Μήτσος, Μια άλλη: Κατερίνα Σκιαδά, Ένας ακόμα: Κορνήλιος Σελαμσής, Κι άλλος ένας: Μάριος Δαπέργολας, Κι ακόμα ένας: Μενέλαος Μωραΐτης. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ωρα: 20:30. Εισιτήρια: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: €7, Πολύτεκνοι, 65+:12 €, Ζώνη Β: 19 €, Ζώνη Α: 30€.

"MADRE DOLOROSA - Ο ΕΡΩΤΑΣ" ΤΗΣ ΣΟΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΥ
Το πάθος του έρωτα εξερευνά, σε όλη του την έκταση, το ποίημα «Madre Dolorosa - O Έρωτας», που έγραψε η Σόνια Ζαχαράτου, κυκλοφόρησε πέρυσι σε βιβλίο από τις Εκδόσεις Μελάνι και φέτος σκηνοθετεί θεατρικά ο Δημήτρης Καντιώτης, με την πάντα αισθαντική και άκρως εκφραστική Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να το αφηγείται. Την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη πλαισιώνουν επί σκηνής ο εξαιρετικός Andre Maia στο τραγούδι και ο Γιώργος Ταμιωλάκης στο τσέλο, ενώ την παράσταση «ντύνει» οπτικά video που θα προβάλλεται παράλληλα με την αφήγηση. Ένα συγκινητικό σμίξιμο του λόγου και της μουσικής, σε μια παράσταση που μεταδίδει στο θεατή τη δύναμη και την ένταση της πιο μεταμορφωτικής ανθρώπινης εμπειρίας: του έρωτα. Tin Pan Alley (Τουρναβίτου 6). Τηλ: 2103210158. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: 15€, 10€ (φοιτητικό και ειδικά εκπτωτικά).

ΠΡΟΒΟΛΕΣ-ΤΑΙΝΙΕΣ

ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ OTE ΣΤΟΝ ΔΑΝΑΟ

Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, το αγαπημένο κινηματογραφικό στέκι της πόλης προσφέρει, σε μυστική avant-premiere, τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες της χρονιάς που θα κυριαρχήσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στους επόμενους μήνες. Οι Μυστικές Πρεμιέρες OTE δίνουν το επόμενο "φανερό" τους ραντεβού στον κινηματογράφο Δαναό, με μία μεγάλη παραγωγή του Hollywood, μια σπουδαία αστυνομική περιπέτεια, όπου πρωταγωνιστεί ένα εξαιρετικό all star cast. Δαναός (Λεωφόρος Κηφισίας 109). Τηλ: 210 6922655. Ωρα: 20:30. Εισιτήριο: 6€.

DEPRESSION ERA. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ
Το έργο που παρουσιάζεται στην έκθεση «Depression Era: στην Εποχή της Ύφεσης» αποτυπώνει το αστικό και κοινωνικό τοπίο της κρίσης. Η έκθεση είναι ένα μωσαϊκό διαφορετικών αφηγήσεων και νοημάτων, μια συλλογική καταγραφή του τραυματικού μετασχηματισμού της κρίσης μέσα από εικόνες και λόγο. Πρόκειται για το αποτέλεσμα τριετούς συνεργασίας 36 καλλιτεχνών, ερευνητών, συγγραφέων, αρχιτεκτόνων, δημοσιογράφων και θεωρητικών σε συνεχή δημιουργικό, πολιτικό, κοινωνικό και αισθητικό διάλογο: ένα ζωντανό, ανοιχτό καλλιτεχνικό αρχείο που επεξεργάζεται την πραγματικότητα της εποχής και του τόπου. Ωρα: 20:00. Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς (Πειραιώς 138). Τηλ: 210 345 3111. Εισιτήρια: Κανονικό 6€, Μειωμένο 3€.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

"ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ"
Ενα αφιέρωμα στην πολύπλευρη προσωπικότητα του «ιεροφάντη» της μουσικής, του Δημήτρη Μητρόπουλου, μέσα από τη σύμπραξη ήχου, λόγου και εικόνας φιλοξενείται στο Μέγαρο. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Αιμιλία Βλαχογιάννη, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων (PhD), η οποία έχει επίσης επιφορτιστεί με την παρουσίαση των αφηγηματικών μερών της βραδιάς. Στο καλλιτεχνικό μέρος του αφιερώματος λαμβάνουν μέρος ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός, ο οποίος θα διαβάσει επιλεγμένα αποσπάσματα από επιστολές και συνεντεύξεις του Δημήτρη Μητρόπουλου και η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη. Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Διονύσης Μαλλούχος. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ωρα: 19:00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (έναρξη διανομής στις 17:00).

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΑΘΗΝΑ. ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ '60: ΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΑΛΛΑΖΕΙ"

H Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College παρουσιάζουν έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού σε επιμέλεια του δημοσιογράφου Νίκου Βατόπουλου. Η «μοντέρνα» πρωτεύουσα που γεννήθηκε στη διάρκεια του οικονομικού «μπουμ» αποτελεί το θέμα της έκθεσης «Αθήνα. Το πνεύμα του '60: Μια πρωτεύουσα αλλάζει». Παρουσιάζονται φωτογραφίες από ιδιωτικά, κυρίως αρχεία, καρτ ποστάλ, περιοδικά, κ.ά. που μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα και το αστικό κλίμα της δεκαετίας του 1960. Έμφαση δίνεται στην κοινωνική αλλαγή που σημειώθηκε από τα τέλη της δεκαετίας του '50 ως την δικτατορία. Τα νέα κτίρια -πολλά από τα οποία έγιναν ορόσημα όπως το Χίλτον- τα νέα ήθη, ο καταναλωτισμός, η σύνδεση με τα διεθνή τουριστικά δίκτυα, προβάλλονται δειγματοληπτικά από τον Νίκο Βατόπουλο, οποίος επιμελήθηκε το υλικό της έκθεσης με το σκεπτικό να δώσει το αποτύπωμα και την αύρα της εποχής. Ωρα: 20:30. Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22). Τηλ: 2103680900. Είσοδος ελεύθερη.

www.nooz.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα