Ο Δικαστής: Ο Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ αναμετριέται με τον Ρόμπερτ Ντιβάλ

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ αναμετριέται με τον Ρόμπερτ Ντιβάλ σε ένα δικαστικό δράμα οσκαρικών προδιαγραφών, τουλάχιστον όσον αφορά τις ερμηνείες.

Ο «Δικαστής» είναι μια συγκινητική ταινία, όχι όμως αυτό που περιμένεις από ένα δικαστικό δράμα.

Η προαιώνια μάχη μεταξύ πατέρα και γιου μετατρέπει σε πεδίο αναμέτρησης αξιών μία μικρή αμερικανική πόλη.

Ένας ηλικιωμένος δικαστής, δεσποτικός και ξεροκέφαλος στη μέχρι τώρα ζωή του, θα λύσει τις διαφορές του με τον «άσωτο» γιο του στην αίθουσα του δικαστηρίου μιας κωμόπολης της Ιντιάνα. Βρίσκεται σε ασυνήθιστη γι’ αυτόν θέση: στο εδώλιο, κατηγορούμενος για τον θανάσιμο τραυματισμό και την εγκατάλειψη ενός πρώην κατάδικου τον οποίο χτύπησε με το αυτοκίνητό του, και βλέπει για πρώτη φορά τη ζωή του και τον ρόλο του (την πολυθρόνα του δικαστή) από άλλη οπτική γωνία. Ο γιος του, επιτυχημένος δικηγόρος στη Νέα Υόρκη, έχει αναλάβει την υπεράσπισή του. Την ημέρα που συνέβη το μοιραίο τροχαίο επέστρεψε στο πατρικό του για την κηδεία της μητέρας του. Στο τέλος του δράματος θα δει και αυτός από άλλη οπτική γωνία τον θρόνο του δικαστή, που η σκιά του έχει πέσει βαριά πάνω στη ζωή του από τα νεανικά του χρόνια μέχρι σήμερα.

Ο δικαστής ***
(The judge)

Δραματική - Διάρκεια 141' , ΗΠΑ
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ντόπκιν
Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Βέρα Φαρμίγκα, Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Βίνσεντ Ντ' Ονόφριο, Τζέρεμι Στρονγκ

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα