Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα: Προτάσεις για τα Κούλουμα

Εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, προκειμένου οι πολίτες να γιορτάσουν τα Κούλουμα.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων προτείνει:

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ

Η καρδιά της Καθαράς Δευτέρας χτυπά και εφέτος στο Λόφο του Φιλοπάππου με μικρούς και μεγάλους να είναι καλεσμένοι στις 11π.μ. για παραδοσιακά κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα σε μία μεγάλη γιορτή με πολύ μουσική και χορό. Στις 11:30, το εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί συναυλία με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια με τους Νάντια Καραγιάννη (Τσέρτου), Νίκο Καραγιάννη, Μανώλη Σκουλά, Δώρα Λουϊζου. Στο κλαρίνο ο Κων/νος Δήμου. Λόφος Φιλοπάππου. Είσοδος ελεύθερη.

"ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2015" ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ

Από τις 10:30, στο Ανοιχτό Γήπεδο Μπάσκετ, στο άλσος Βεΐκου, γιορτάζουμε τα Κούλουμα όλοι μαζί με το Λάκη Χαλκιά και το συγκρότημά του, χορευτικά από τους τοπικούς παραδοσιακούς συλλόγους και την Ομάδα Χορού του δήμου, αποκριάτικο πρόγραμμα για τα παιδιά και σαρακοστιανά εδέσματα για όλους. Άλσος Βεΐκου (Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς). Ωρα: 10:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗ ΦΙΛΟΘΕΗ

Παραδοσιακοί χοροί με τη Δημοτική Ομάδα Χορού Φιλοθέης, ζωντανή δημοτική μουσική, νηστίσιμοι μεζέδες και διαγωνισμός πρωτότυπου Χαρταετού. Φιλοθέη. Ωρα:11:00. Είσοδος ελεύθερη.

"ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2015"

Ο δήμος Καλλιθέας καλεί όλους να γιορτάσουν τα Κούλουμα από τις 11:00 το πρωί ως τις 15:00 το μεσημέρι με εορταστικό πρόγραμμα με ζωντανή ορχήστρα και παραδοσιακούς χορούς. Θα υπάρχουν εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους (κλόουν, κατασκευές και πολλά παιχνίδια), ενώ δεν θα λείπουν τα παραδοσιακά εδέσματα για όλους. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Καθαρά Δευτέρα στην Κηφισιά Μουσικό πρόγραμμα με την Πωλίνα και την Κ. Τσιρίδου. Γαϊτανάκι, ξυλοπόδαροι και animateur για τα παιδιά. Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου (Εθνικής Αντιστάσεως και Οδυσσέα Ανδρούτσου). Ωρα: 11:00. Είσοδος ελεύθερη.

"ΑΠ’ ΤΗΣ ΖΕΑΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ…"

Γλέντι με ξεφάντωμα από τις δύο και μισή το μεσημέρι υπόσχεται το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», για όσους παραμείνουν «εντός των τειχών», παρέα με την Μαρία Κώτη (τραγούδι), τον Βασίλη Σκούτα (μπουζούκι- τραγούδι) και τον Δημήτρη Μηταράκη (κιθάρα- τραγούδι). Πέραν (Λεωφόρος Δεκέλειας 20). Τηλ: 2102533896. Είσοδος: 5€ Τηλ: 2102533896.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2015 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος την Καθαρά μας προσκαλεί στη Λίμνη του Άλσους, να γλεντήσουμε όλοι μαζί, με νηστίσιμα εδέσματα, λαγάνα, και κρασί. Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας. Είσοδος ελεύθερη.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη Καθαρή Δευτέρα.

ΘΕΑΤΡΟ

"ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ-Η ΠΕΤΡΙΝΗ ΕΥΩΧΙΑ" ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ

Η παράσταση, χωρίς να παραβλέπει το μύθο του γυναικοκατακτητή, αφηγείται την ιστορία του Δον Ζουάν πέραν από το ιστορικό πλαίσιο της εθισμένης στην υποκρισία και την ακολασία γαλλικής αυλής του 17ου αιώνα, στην οποία ασκεί κριτική ο Μολιέρος. Είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Χρήστου Σουγάρη, ο οποίος ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με τους περισσότερους Έλληνες σκηνοθέτες-κυρίως σε παραστάσεις του ΚΘΒΕ. Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης. Ερμηνεύουν: Σγαναρέλ: Συμεών Τσακίρης, Γκουσμάν: Γιάννης Παναγόπουλος, Δον Ζουάν: Χρήστος Σουγάρης, Δόνα Ελβίρα: Μαρίζα Τσάρη, Πιερρό: Γιώργος Τσιαντούλας, Σαρλότ: Ευγενία Λιάκου, Ματιουρίν: Pauline Huguet, Φτωχός: Γιάννης Παναγόπουλος, Δον Κάρλος: Γιώργος Τσιαντούλας, Δον Αλόνς: Γιάννης Παναγόπουλος, Δον Λουίς: Νίκος Χατζόπουλος (φωνή), Γυναίκες: Άλκηστις Χριστοπούλου, Δανάη Παρίσση, Μαρίζα Τσάρη, Ευγενία Λιάκου, Pauline Huguet. Θέατρο "OLVIO" (Φαλαισίας 7). Τηλ: 2103414118. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: 12€, 8€ φοιτητικό/μειωμένο.

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΚΩΣΤΗΣ ΑΒΥΣΣΙΝΟΣ ΣΤΟ ΑΛΙΚΟ

Ο Κωστής Αβυσσινός, ένας από τους πιο γνωστούς μουσικούς της κρητικής μουσικής σκηνής, αλλά γνώριμος στο κοινό και από τη μακρόχρονη συνεργασία του με τους Χαΐνηδες, έρχεται στο Άλικο. Με κύριο σημείο αναφοράς την παραδοσιακή μουσική, θα ερμηνεύσει τραγούδια και από την προσωπική του δισκογραφία και από τις συμμετοχές του σε δίσκους αγαπημένων φίλων. Μαζί του ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης, με ιδιαίτερο ταλέντο στα παραδοσιακά πνευστά, μελετητής της παραδοσιακής μας μουσικής και μέλος των μουσικών σχημάτων Daulute και Πύρηχος. Άλικο (Αγίου Δημητρίου 16). Τηλ: 2103253272. Ωρα: 15:00.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα