Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα: Όλες οι εκδηλώσεις

Η σημερινή Πέμπτη δεν είναι συνηθισμένη, είναι Τσικνοπέμπτη και οι εκδηλώσεις είναι πολλές. 
Την Τσικνοπέμπτη, που βρίσκεται στο μέσο του Τριωδίου, ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.

Ένα ολοήμερο αποκριάτικο πάρτι με πρωταγωνιστές τη μουσική, τους εορταστικούς ρυθμούς και τους καρναβαλιστές διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων, σήμερα, Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου  με την αποκριάτικη μουσική διαδρομή από την πλατεία Κοτζιά προς το Μοναστηράκι και το Μουσικό Σχήμα «Λευτέρης Γρηγορίου και Global Νταούλια», με μουσική διαδρομή από το Μοναστηράκι προς το Θησείο, ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι τις εκδηλώσεις.

Τη σκυτάλη παίρνει στις 7μ.μ. η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων με τη συναυλία της στο σταθμό Μετρό Μοναστηρακίου, ενισχύοντας με λάτιν ρυθμούς τον αποκριάτικο παλμό. Την ίδια ώρα οι επισκέπτες στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παράδοση της Αποκριάς συμμετέχοντας στη λαογραφική ξενάγηση με αναφορά στα αποκριάτικα ήθη και έθιμα της παλαιάς Αθήνας.

Η αποκριάτικη γιορτή της Τσικνοπέμπτης κορυφώνεται στις 9 μ.μ. με την Πλακιώτικη Αποκριά και τους καρναβαλιστές από τον καλλιτεχνικό οργανισμό «Μορφές Έκφρασης», οι οποίοι με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια θα παρελάσουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Μετρό Ακροπόλεως- Μοναστηράκι), μετατρέποντάς το σε μία μεγάλη μουσική και χορευτική σκηνή, που θα ενθουσιάσει το αθηναϊκό κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων:

12:00 πλατεία Κοτζιά - Βαρβάκειος - πλατεία Μοναστηρακίου

Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων

12:00 Πλάκα - Μοναστηράκι - Θησείο

Μουσική διαδρομή με παραδοσιακά όργανα από το μουσικό σχήμα «Λευτέρης Γρηγορίου και Global Νταούλια» (διαδρομή: πλ. Φιλομούσου Εταιρείας, Κυδαθηναίων, Αδριανού, Παλαιολόγου Μπενιζέλου, Πανδρόσου, πλ. Μοναστηρακίου, πλ. Ψυρρή)

19:00 Σταθμός Μετρό Μοναστηρακίου

Αποκριάτικη συναυλία σε λάτιν ρυθμούς της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων

19:00 Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Λαογραφική ξενάγηση στο Μουσείο και αναφορά στα ήθη και έθιμα της Αποκριάς στην παλαιά Αθήνα

21:00 Πλακιώτικη Αποκριά

Παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης (διαδρομή: Μετρό Ακροπόλεως - Σέλλεϋ- Βύρωνος - πλ. Αγ. Αικατερίνης - πλ. Φιλομούσου - Κυδαθηναίων - Αδριανού - Τριπόδων - Φλέσσα - Λυσίου - Μάρκου Αυρηλίου - Αδριανού - πλατεία Μοναστηρακίου).

iefimerida

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα