Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε: Από τα καλύτερα λογοτεχνικά θρίλερ

Πρεμιέρα κάνει σήμερα Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, στις κινηματογραφικές αίθουσες ένα από τα καλύτερα λογοτεχνικά θρίλερ όλων των εποχών - που εξελίχθηκε σε απόλυτο must και πολυσυζητημένο μπεστ σέλερ. "Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε".

Σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ ("Fight Club", "Social Network") και βασισμένη στο παγκόσμιο best seller της Γκίλιαν Φλιν, η ταινία ανασύρει τα μυστικά ενός μοντέρνου γάμου.

Ο Φίντσερ μένει πιστός στο μυθιστόρημα της Φλιν, χρησιμοποιώντας εξίσου στοιχεία θρίλερ και χιούμορ για να μιλήσει όχι μόνο για τη σχέση ενός ζευγαριού, αλλά και για τη φήμη.

Ο σκηνοθέτης που μας χάρισε κάποιες από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών, υπεύθυνος για κλασικά πλέον κινηματογραφικά αριστουργήματα όπως το «Se7en», το «Fight Club», το «The Social Network», και το «Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», μας μεταφέρει γι' ακόμη μια φορά στο δικό του μυστηριώδες και ελκυστικό σύμπαν που τον καθιέρωσε ως έναν από τους σημαντικότερους κινηματογραφικούς δημιουργούς της γενιάς του.

Στην πέμπτη επέτειο του γάμου τους, ο Νικ Ντιούν (Μπεν Άφλεκ), δηλώνει στην αστυνομία ότι η γυναίκα του, Έιμι (Ρόζαμουντ Πάικ) έχει εξαφανιστεί. Υπό την πίεση των αστυνομικών αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το πορτραίτο του Νικ ως ευτυχισμένου άντρα αρχίζει να καταρρέει. Σύντομα τα ψέματα του, οι απάτες του και η παράξενη συμπεριφορά του, κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται μήπως ο Νικ Ντιούν είναι αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του;

Ο Νικ μετατρέπεται σε βασικό ύποπτο της εξαφάνισης, με ένα πέπλο μυστηρίου να καλύπτει την αλλόκοτη συμπεριφορά του. Η Έιμι γίνεται αντικείμενο φρενίτιδας για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία την αναζητούν - ζωντανή ή νεκρή, δεν έχει σημασία - προκειμένου να ταΐσουν τα μάτια του, διψασμένου για αποκαλύψεις, αδηφάγου κοινού.

Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά στις Η.Π.Α τον Ιούνιο του 2012 και πολύ σύντομα κατέκτησε την πρώτη θέση στα best seller της εφημερίδας New York Times. Έχει πουλήσει πάνω από 6 εκ. αντίτυπα στην Αμερική και αυτή τη στιγμή πωλείται σε 41 χώρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα