Ψάχνεις καινούριο χόμπι; Πέντε ιδέες για τη νέα σεζόν!

Όπως κάθε Σεπτέμβριο, το μυαλό μας δίνει εντολή στη διάθεσή μας να μπει σε ρυθμούς «νέου ξεκινήματος». Η αίσθηση της νέας σεζόν που ξεκινά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές καθιστά το φθινόπωρο την πιο δημιουργική εποχή της χρονιάς, γι’ αυτό και σας προκαλούμε να εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο και να ασχοληθείτε με καινούρια πράγματα, να μάθετε ενδιαφέρουσες «τέχνες» και να καταπιαστείτε με διαφορετικά χόμπι που θα σας επεκτείνουν τους ορίζοντες.

Όπως οι παρακάτω πέντε δημιουργικοί τρόποι να «ξοδέψετε» τον ελεύθερο χρόνο σας, παρακολουθώντας σεμινάρια τέχνης και επιστήμης.

1. Εργαστήριο χειροποίητου κοσμήματος στο Ash In Art

Ώρα να σμιλεύσετε ομορφιά και – γιατί όχι; - να βγάλετε χρήματα από αυτή την δημιουργική ασχολία, πουλώντας τις δημιουργίες σας. Εξυπακούεται πως ταυτόχρονα θα εμπλουτίσετε την δική σας κοσμηματοθήκη και αυτές των φίλων σας, που θα σας ευγνωμονούν, αλλά πάνω από όλα θα έχετε την ικανοποίηση πως από απλά υλικά, δημιουργήσατε μόνοι σας κάτι όμορφο.

Στο εργαστήριο κοσμήματος του Ash In Art, που ξεκινά στις 9 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα, θα μάθετε να κατασκευάζετε ιδιαίτερα κοσμήματα με υλικά εμπορίου όπως χάντρες, ημιπολύτιμες πέτρες, σύρμα, καουτσούκ, αλυσίδες, υφάσματα, κορδόνια κουμπιά κλπ μέσα από απλά βήματα και τεχνικές. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, ενώ οι δημιουργίες ξεκινούν από το πρώτο κιόλας μάθημα – στο τέλος της σεζόν πραγματοποιείται bazaar με τις δημιουργίες των συμμετεχόντων. Σημειώστε πως το σεμινάριο κοσμήματος περιλαμβάνεται στην ιδιαίτερα συμφέρουσα προσφορά του Ash In Art, δηλαδή με 60€ μηνιαίως μπορείτε να παρακολουθήσετε όχι μόνο αυτό, αλλά και οποιοδήποτε άλλο σεμινάριο από τα δεκάδες άλλα του προγράμματος θέλετε.

2. Εργαστήρι Κεραμικής στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής


Από το πιο απλό και γήινο υλικό που μπορεί να φανταστεί κανείς, μπορούν να προκύψουν αριστουργήματα ή χρηστικά σκεύη που θα έχετε για πάντα στο σπίτι σας. Η κεραμική τέχνη θα σας χαρίσει την χαρά του να πλάθετε κάτι εκ του μηδενός με τα ίδια σας τα χέρια, ενώ όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο θα σας πουν πως η ενασχόληση με τον πηλό είναι άκρως αγχολυτική.

Τα μαθήματα ξεκινούν με τα «SOS» της αγγειοπλαστικής ή της πηλοπλαστικής, για εξοικείωση με την πορεία του πηλού από άμορφη μάζα ως το καμίνι. Στο Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής πραγματοποιούνται μαθήματα για αρχάριους από τον Σεπτέμβριο ή τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιούλιο μία φορά την εβδομάδα (τρεις ώρες) και πλαισιώνονται από παράλληλες εκδηλώσεις όπως επισκέψεις σε μουσείο, αρχαιολογικούς χώρους, εργαστήρια, θεματικές εκδρομές και εκδηλώσεις στην αυλή του Μουσείου που λειτουργεί στον χώρο. Το κόστος είναι 80€ μηνιαίως, περιλαμβανομένων των υλικών και των απαραίτητων εργαλείων ενώ οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Αν θέλετε να προχωρήσετε στη συνέχεια σε προχωρημένο επίπεδο, παρέχονται δύο επιπλέον ετήσιοι κύκλοι μαθημάτων.

3. Σεμινάριο Σκηνοθεσίας στο 92 Art

Τι θα λέγατε αν σε έξι μήνες από τώρα είχατε έτοιμη την πρώτη δική σας μικρού μήκους ταινία; Αν θέλετε να ανακαλύψετε τον κινηματογραφικό auteur μέσα σας, μπορείτε να το πετύχετε με το εκτεταμένο σεμινάριο του χώρου τέχνης 92 Art, που περιλαμβάνει προβολές, ασκήσεις, masterclasses και φυσικά την κατασκευή μιας μικρού μήκους ταινίας. Το σεμινάριο χωρίζεται σε δύο μέρη, το θεωρητικό (προβολές, αναλύσεις και θεωρητική διδασκαλία που θα ολοκληρωθεί με διασκευή μιας σκηνής από γνωστή ταινία) και το πρακτικό (γυρίσματα σε πραγματικές συνθήκες). Οι θεματικές ενότητες του πρώτου μέρους είναι κάστινγκ, συμπεριφορά ηθοποιού, μικρο-υποκριτική, χαρακτήρας στο σενάριο, συγγραφή ιστορίας, και του δεύτερου μέρους η τελική γραφή σεναρίου, το ντεκουπάζ, η προετοιμασία για το γύρισμα, το γύρισμα, το μοντάζ και η προβολή της ταινίας. Τα μαθήματα θα γίνονται τρεις ώρες εβδομαδιαίως με διδάσκοντα τον Δημήτρη Μπαβέλλα, ενώ το κόστος είναι 55€ τον μήνα – έναρξη τον Οκτώβριο.

4. Σεμινάρια Αστρονομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Τα μυστικά του ουράνιου θόλου… Ένα πεδίο που ασκεί μεγάλη γοητεία στον ανθρώπινο εγκέφαλο και μπορεί να γίνει ένα απέραντο γήπεδο ανακαλύψεων, όχι μόνο εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα, αλλά ακόμη και αλλαγής του τρόπου θεώρησης της ζωής. Επίσης, δεν είναι λίγοι όσοι τελικά καταλήγουν να αποκτήσουν μόνιμη έλξη προς την αστροφωτογραφία.

Στην Αθήνα, μπορείτε να μάθετε για τα μυστικά του ουρανού στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης, στα εβδομαδιαία σεμινάρια που πραγματοποιούνται στην αίθουσα «Αιμίλιος Χαρλαύτης» του Ιδρύματος (τα επόμενα σεμινάρια έχουν προγραμματιστεί για τις 24/9 και 1/10 στο Εθνικό Αστεροσκοπείο).

Επίσης, στον χώρο σεμιναρίων «Ανοιχτή Τέχνη» ξεκινούν μαθήματα Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής Φυσικής (κάθε Πέμπτη βράδυ για 11 εβδομάδες) για μια ουσιαστική γνωριμία με τον Ήλιο, τη Γη, το πλανητικό σύστημα, τους εξωπλανήτες, τους αστερισμούς, την αστρική εξέλιξη και την σύνδεση της αστρονομίας με την μουσική και τη φιλοσοφία. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων, πραγματοποιούνται επισκέψεις παρατήρησης στο αστεροσκοπείο της Πεντέλης (κόστος 280€). Στην συμπρωτεύουσα, τέλος, κάθε Σάββατο από τον Σεπτέμβριο ως τον Ιούνιο, ο ιδιαίτερα δραστήριος Όμιλος Φίλων Αστρονομίας διοργανώνει σειρά σεμιναρίων για κάθε ενδιαφερόμενο, καθώς και διαλέξεις με καλεσμένους καταξιωμένους επιστήμονες από μια πληθώρα ειδικοτήτων. Σε αυτές τις εβδομαδιαίες συναντήσεις, θα έχετε την ευκαιρία να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο του ουρανού και στη μελέτη του, με συμβολική συμμετοχή της τάξης των 5€.

5. Μαθήματα χορού στο Αθήναιον Ευρωπαϊκοί και λάτιν.

Salsa και αργεντίνικο tango. Oriental και R&B. Ιδιαίτερα μαθήματα ή ομαδικές προπονήσεις. Ο χορός δεν σταματά ποτέ στη Σχολή Χορού Αθήναιον, που αποτελεί και μία από τις πιο low budget επιλογές σας στον τομέα, αφού η μέση τιμή είναι γύρω στα 6,50€ την ώρα, ενώ παρέχονται διάφορες εκπτώσεις (π.χ. σε φοιτητές ή ανέργους, σε δεύτερο άτομο που εγγράφεται μαζί σας κλπ).

Extra tips: *Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα GoSeminars.gr.

Πρόκειται για μια χρηστικότατη πλατφόρμα αναζήτησης σεμιναρίων ανά κατηγορία ή ημερομηνία, για περισσότερους από 50 τομείς ενδιαφέροντος. Κάτω αριστερά θα βρείτε λίστα με τα σεμινάρια που αρχίζουν άμεσα, ενώ στην αναζήτηση θα βρείτε μαθήματα σε κατηγορίες από οργάνωση και διοίκηση και χρηματοοικονομικά μέχρι νομικά, τουριστικά, multimedia, υγείας, ψυχολογίας, γαστρονομίας και μόδας. Θα βρείτε επίσης και σχετική κατηγορία με τα δωρεάν σεμινάρια.

Πηγή: in2life.gr/

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα