Επικίνδυνα νερά: Ένα βιβλίο που θα σας καθηλώσει!

Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το μυθιστόρημα του Ίων Οικονομόπουλου «Οι αδίστακτοι» ο συγγραφέας επιστρέφει μ΄ ένα νέο, κατά την γνώμη μας πολύ καλύτερο βιβλίο. Είναι ένα ιδιαίτερο μυθιστόρημα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα κορυφαία του είδους του. Θα σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία του παράγραφο και πολύ πιθανόν τελειώνοντας την ανάγνωση του θα πιστεύετε ότι κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα.

Το βιβλίο έχει τον τίτλο «Επικίνδυνα νερά» και πραγματεύεται μια ιστορία που εκτυλίσσεται στο σήμερα και ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και την μυθοπλασία.

Από τα βάθη του χρόνου, ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, προκαλεί τους ανθρώπους να τον κατανοήσουν κρατώντας πεισματικά τα μυστικά του από το 1900 που βρέθηκε στα βάθη της θάλασσας των Αντικυθήρων  μέχρι σήμερα.

Μία ομάδα επιστημόνων ωστόσο κάτω από την διεύθυνση ενός καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει κάνει σκοπό της ζωής της την κατανόηση του Μηχανισμού.

Μετά από πολλή δουλειά, η τύχη φαίνεται να χαμογελά στην ομάδα. Η  Έλλη, η αρχαιολόγος της ομάδας, μαζί με τον Νίκο, έναν γυμνασμένο μηχανικό, που κατάφερε να την κατακτήσει, θα βρεθούν στην Μακεδονία κυνηγώντας ενδείξεις μέσω ενός αρχαίου αγγείου που βρίσκεται στο Λούβρο, που παραπέμπουν στην μυστηριώδη χρήση του μηχανισμού από ιερείς τον πρώτο π.χ. αιώνα.

Αναπάντεχα όμως έρχονται αντιμέτωποι με την Ιρανική Υπηρεσία Πληροφοριών και πιο συγκεκριμένα με ομάδα Ιρανών πρακτόρων, καθοδηγούμενη από την πανέμορφη αλλά αδίστακτη Σάλμα, που προσπαθεί με κάθε μέσο να βρει ουράνιο, το πολύτιμο υλικό, που χρειάζεται το Ιράν για να γίνει πυρηνική δύναμη...

Στη Χαλκιδική μία καναδέζικη εταιρεία βγάζει ήδη λαθραία το πολύτιμο αυτό ορυκτό...

Λεπτομέρειες:
•    Εκδότης: Ωκεανός, Σόλωνος 136, 106 77 Αθήνα, Τηλ.: 210 3829339, oceanos-ekdoseis.gr
•    Μορφή: Έντυπο βιβλίο
•    Αρ. Σελίδων: 441
•    Ετος Εκδοσης: Μάϊος  2014

Ο  Ίων - Γεώργιος Οικονομόπουλος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου και τελείωσε το Αβερώφειο Γυμνάσιο Αλεξανδρείας, Τμήμα Θετικών Επιστημών (1963). Στη συνέχεια επαναπατρίστηκε και συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Φυσικών Επιστημών, BSc (1970).

Είναι διδάκτωρ των Φυσικών Επιστημών, Technische Hogeschool Eindhoven, PhD Technical Sciences (1978). Thesis: Photometric Parameters and Visual Performance in Road Lighting. Γνωρίζει Γαλλικά, Αγγλικά και Αραβικά. Υπήρξε επιμελητής στο ΕΜΠ στην έδρα Υψηλών Τάσεων και Ηλεκτρικών Μετρήσεων, υπεύθυνος για το μάθημα και τα εργαστήρια της Φωτοτεχνίας (1974-1977), μέλος της Διεθνούς Ένωσης Φωτισμού, μέλος της Association of Public Lighting Engineers (UK).

Είναι συγγραφέας του Συγγράμματος "Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Φωτοτεχνία" και έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια στην Ευρώπη.

Στα χόμπι του συμπεριλαμβάνονται το ποδόσφαιρο (τερματοφύλακας της Αθλητικής Ενώσεως Ελλήνων Αλεξανδρείας και της Εθνικής Νέων Αλεξανδρείας), οι πτήσεις, οι καταδύσεις, το ψάρεμα, το σκι στο βουνό και στην θάλασσα, το κυνήγι, η φωτογραφία και η συλλογή παλαιών φωτογραφικών μηχανών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα