Για ένα σπίτι έδωσε 70.500.000 ευρώ!

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ στις ΗΠΑ για μια κατοικία πλήρωσε Ρώσος μεγιστάνας προκειμένου να αποκτήσει το ακίνητο των ονείρων του στη Silicon Valley.

Ο Γιούρι Μίλνερ έδωσε το ποσό των 70,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά κατοικίας σε στιλ γαλλικού πύργου, έκτασης 2.370 τετραγωνικών μέτρων, αποδεικνύοντας έτσι ότι τα πολυτελή ακίνητα δεν έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

Ο 49χρονος Ρώσος επιχειρηματίας είναι ο ιδρυτής της Digital Sky Technologies με έδρα τη Μόσχα, και έγινε γνωστός στη Silicon Valley μέσα από τις επενδύσεις του, με σημαντικότερες αυτές στο Facebook το 2009 και το Groupon αργότερα. Αν και ξεκίνησε την καριέρα του στη Μόσχα στον τομέα της κτηματομεσιτικής, μέχρι το 1999 είχε στρέψει το ενδιαφέρον του στο Διαδίκτυο.

Η κύρια κατοικία του Μίλνερ είναι στη Μόσχα όπου ζει μαζί με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του, δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του να μετακομίσει στις ΗΠΑ. Το νέο του απόκτημα είναι μια συμμετρική οικία με θέα στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, με αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από τους γαλλικούς πύργους του 18ου αιώνα. Διαθέτει εσωτερική και εξωτερική πισίνα, αίθουσα δεξιώσεων, κελάρι κρασιών και γήπεδο τένις.

Οι εσωτερικοί χώροι είναι περίτεχνα διακοσμημένοι με επιβλητικούς πολυελαίους, ενώ πάνω από την κεντρική είσοδο έχει τοποθετηθεί ζωφόρος. Σύμφωνα με τον Γουίλιαμ Χαμπλίνσκι, έναν εκ των δύο αρχιτεκτόνων του σπιτιού, τα σχέδια ξεκίνησαν το 2001 και η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2009.

Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες ήταν ο επιχειρηματίας Φρεντ Τσαν και η σύζυγός του Ανι, οι οποίοι ωστόσο αρνήθηκαν να σχολιάσουν τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν στην πώληση του ακινήτου. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, δεν θα μείνουν στον... δρόμο καθώς διαθέτουν πολυτελή βίλα με θέα τον ωκεανό στη Χαβάη.

Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί για αγορά μεμονωμένης κατοικίας στη χώρα ήταν το 2008 όταν ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντιμίτρι Ριμπόλοβλεφ είχε πληρώσει 67 εκατομμύρια για ακίνητο που ανήκε στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα