Εντοπίστηκαν μολυσμένα τρόφιμα στη Νότιο Κορέα

Οι νοτιοκορεατικές Αρχές εντόπισαν ίχνη ραδιενεργών ουσιών σε τρόφιμα που εισήχθησαν από την Ιαπωνία, αλλά ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, όπως αναφέρουν σήμερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας.

Οι έλεγχοι αποκάλυψαν την παρουσία ραδιενεργού ιωδίου και καισίου σε 14 από 244 προϊόντα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο την κορεατική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (KFDA) στη Σεούλ.

Τα τρόφιμα αυτά εισήχθησαν κατά το διάστημα 19-29 Μαρτίου. Τα επίπεδα της ραδιενέργειας στα 14 αυτά προϊόντα, μεταξύ των οποίων πεπόνια, ψωμί, μπισκότα και βιταμίνες, είναι πολύ χαμηλότερα από τα ανώτατα επιτρεπόμενα επίπεδα.

Κάποια από τα προϊόντα αυτά φέρεται ότι παρασκευάστηκαν πριν από το δυστύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, που προκλήθηκε στις 11 Μαρτίου από τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε στη Βορειοανατολική Ιαπωνία.

Για τον λόγο αυτό, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η ύπαρξη ραδιενέργειας ενδέχεται να οφείλεται σε άλλα αίτια, σύμφωνα με την KFDA.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα