Στην κοπέλα με την κομένη μύτη το πρώτο βραβείο World Press Photo

Η φωτογραφία της Αΐσα Μπίμπι με την κομμένη μύτη γιατί εγκατέλειψε το σύζυγο της, ο οποίος την κακοποιούσε και σαν τιμωρία, σύμφωνα με τις εντολές τοπικού Ταλιμπάν, εκείνος της έκοψε την μύτη και τα αυτιά, χάρισε στη φωτογράφο Τζόντι Μπίμπερ το πρώτο βραβείο «World Press Photo».

«Είναι μια απίστευτα σκληρή εικόνα. Στέλνει ένα ισχυρότατο μήνυμα στον κόσμο. Περίπου το 50% του πληθυσμού είναι γυναίκες, πολλές από τις οποίες ζουν ακόμη κάτω από άθλιες συνθήκες και δοκιμάζονται από τη βία» δήλωσε ο Ρουθ Έικχρορν, ένας εκ των κριτών του διαγωνισμο

Πρόκειται για έναν διαγωνισµό µε µακρά ιστορία –από το 1955 – τον οποίο έκανε θεσµό η µη κερδοσκοπική οργάνωση World Press Photo και ο οποίος απευθύνεται σε όλους τους επαγγελµατίες φωτογράφους του Τύπου, αλλά και σε φωτογραφικά πρακτορείαανά την υφήλιο. Στον ∆ιαγωνισµό Φωτορεπορτάζ 2011 (τα αποτελέσµατα ανακοινώθηκαν χθες), ξεχώρισαν εικόνες από τον φονικό σεισµό της Αϊτής, τις καλοκαιρινές πληµµύρες στο Πακιστάν, τον πόλεµο των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό.

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2010. Βίντεο


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα