Ο "Μακάβριος Υπναράς" που σκότωσε 10 γυναίκες

Μερικες ειναι µισόγυµνες, άλλες µοιάζουν νεκρές ή ναρκωµένες, όµως είναι και πολλές που χαµογελούν ζεστά στον φωτογράφο – έναν άνδρα που κατηγορείται ότι σκότωσε δέκα γυναίκες σε διάστηµα 25 ετών και πέταξε τα πτώµατά τους σε στενά δροµάκια. Η Αστυνοµία του Λος Αντζελες βρήκε φωτογραφίες άλλων 160 γυναικών στο σπίτι του Λόνι Ντέιβιντ Φράνκλιν Τζούνιορ, ενός µηχανικού αυτοκινήτων που εργαζόταν παλιότερα στο γκαράζ της Αστυνοµίας και ο οποίος συνελήφθη τον Ιούλιο. Εις βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τον φόνο 10 γυναικών, ενώ η Αστυνοµία πιστεύει ότι έχει σκοτώσει πολύ περισσότερες.

Πέντε µήνες αργότερα, έπειτα από εξαντλητικές έρευνες, οι ντετέκτιβ δεν έχουν καταφέρει να βρουν ποιες είναι οι γυναίκες στις φωτογραφίες και πώς πείστηκαν να ποζάρουν, ορισµένες σε τολµηρές πόζες, για έναν άνδρα που πιστεύεται ότι κακοποίησε σεξουαλικά πολλά από τα θύµατά του πριν τα σκοτώσει. Παραφράζοντας την ονοµασία «The Grim Reaper» (ο µακάβριος θεριστής) που δίνουν οι Αγγλοσάξονες στον Χάρο, ένα περιοδικό του Λος Αντζελες αποκάλεσε τον σίριαλ κίλερ «The Grim Sleeper» (ο µακάβριος υπναράς), επειδή υπάρχει ένα κενό 14 ετών, από το 1988 έως το 2002, ανάµεσα στους πρώτους (7) και τους µετέπειτα φόνους του. Τώρα οι ντετέκτιβ αναρωτιούνται µήπως η ονοµασία ήταν άστοχη: Ο «Μακάβριος Υπναράς» είχε σταµατήσει άραγε τη δράση του ή µήπως τη συνέχιζε κάτω από τη µύτη τους;

Για να δοθούν απαντήσεις στις ερωτήσεις, οι φωτογραφίες δηµοσιεύθηκαν τώρα στον Τύπο και αναρτήθηκαν σε αφίσες σ’ όλο το Λος Αντζελες. Η Αστυνοµία λέει πως η κατάσταση επείγει και γι’ αυτό έρχεται σε δεύτερη µοίρα η ζηµιά που η δηµοσιοποίηση των εν λόγω φωτογραφιών θα µπορούσε ενδεχοµένως να προκαλέσει στη φήµη των 160 γυναικών. «Προσπαθούµε να γεµίσουµε τα κενά στη ζωή του Λόνι Φράνκλιν τα τελευταία 30 χρόνια και είναι πολύ σηµαντικό να µιλήσουµε µε κόσµο», λέει ο ντετέκτιβ Ντένις Κιλκόιν, ο οποίος ηγείται της οµάδας που κυνήγησε τον δολοφόνο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα