Αστρολόγοι και μελλοντολόγοι στο στόχαστρο της εφορίας

Στο στόχαστρο των φορολογικών υπηρεσιών της Σλοβενίας βρίσκονται για πρώτη φορά οι αστρολόγοι κι άλλα άτομα που πληρώνονται για να προβλέπουν το μέλλον, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «Finance».

Παρότι ορισμένοι αστρολόγοι δημοσιοποιούν τον τιμοκατάλογο των υπηρεσιών τους, συμπεριλαμβανομένου του φόρου προστιθέμενης αξίας 20%, η εν λόγω μερίδα επαγγελματιών θεωρείται ότι ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου για φοροδιαφυγή.

Για μία απάντηση σε συγκεκριμένη ερώτηση που αφορά στο μέλλον, μία αστρολόγος στη Σλοβενία λαμβάνει το ποσό των 30 ευρώ και η δημοφιλής ανάλυση συντροφικής σχέσης πληρώνεται 60 ευρώ. Για μαθήματα αστρολογίας 40 ωρών, καταβάλλεται το ποσό των 360 ευρώ. Πολύ πιο ακριβά, δε, κοστίζει η σύνταξη αστρολογικού ημερολογίου για έναν χρόνο.

Στον κατάλογο των επαγγελματιών που θα ελεγχθούν από τη φορολογική υπηρεσία της χώρας βρέθηκαν, επίσης, για πρώτη φορά μουσικοί, τραγουδιστές, πωλητές κατοικίδιων ζώων, κοσμηματοπώλες και έμποροι επενδυτικού χρυσού.

Το εμπόριο αυτοκινήτων, ο κατασκευαστικός κλάδος και το εμπόριο μετοχών είναι κλασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες που ρέπουν σε φοροδιαφυγή, όπως επίσης και οι οδοντίατροι-στοματολόγοι, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της σλοβενικής εφημερίδας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα