Καύσωνας στην Ευρώπη

Το καλοκαίρι ήρθε τελικά στην Ευρώπη. Σε περιοχές της Γερμανίας το θερμόμετρο μάλιστα πρόκειται να αγγίξει τους 40 βαθμούς κελσίου. Έτσι, στο Βερολίνο ο κόσμος αναζητά λίγο δροσιά κάτω από την σκιά ή στα σιντριβάνια της πόλης.

Στο Παρίσι για δεύτερη μέρα η θερμοκρασία πέρασε τους 35 βαθμούς, πιάνοντας απροετοίμαστους κάποιους τουρίστες. Στις Βρυξέλλες  οι αρχές εγκαινίασαν για πρώτη φορά τεχνητή παραλία, στο κέντρο της πόλης. Δίπλα στα κανάλια, μπαράκια έχουν στηθεί πάνω στην άμμο που έχει μεταφερθεί, και ο κόσμος απολαμβάνει τις ζεστές μέρες και τον ήλιο. Υψηλές θερμοκρασίες και στην Ιταλία. Έτσι, στην Ρώμη οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού κήπου κρατούν τα ζώα χαρούμενα με παγωμένα φρούτα και τρόφιμα.

Διαφορετικό στο σκηνικό στη Ρουμανία, όπου την τελευταία εβδομάδα 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες. Ποτάμια έχουν ξεχειλίσει προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και 2.000  άνθρωποι έχουν αναγκαστεί αν φύγουν από τα σπίτια τους.

Την ίδια ώρα, στην αμερικανική ήπειρο ο τυφώνας Αλεξ που πέρασε από το βορειοανατολικό Μεξικό, πριν υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα άφησε πίσω του 7 νεκρούς και καταστροφές σε περισσότερους από 20 δήμους, όπου οι αρχές τους κήρυξαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Νωρίτερα ο Αλεξ είχε χτυπήσει την Νικαράγουα, τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ  προκαλώντας δέκα θανάτους...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα