Αιματηρή επίθεση Ισραηλινών στο Στόλο της Ελευθερίας!

Επίθεση εξαπέλυσαν τα ξημερώματα οι ισραηλινές δυνάμεις κατά του Στολίσκου της Ελευθερίας που μεταφέρει 800 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και κατευθύνεται προς την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 4:50 τα ξημερώματα ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επίθεση με πραγματικά πυρά ενάντια στο Στολίσκο και προχώρησε στην κατάληψη των έξι πλοίων, μεταξύ των οποίων τα ελληνικά, «Σφενδόνη» και «Ελεύθερη Μεσόγειος».

Τα πλοία έχουν περικυκλωθεί περίπου 70 χιλιόμετρα ανοικτά της Γάζας.

Το τουρκικό κανάλι ΤRT και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς μεταδίδουν ότι υπάρχουν νεκροί και πολλοί τραυματίες, κατά την επέμβαση των Ισραηλινών «κομάντο» στα τουρκικά πλοία.

Το ισραηλινό ναυτικό επικοινώνησε με τους διοργανωτές της πρωτοβουλίας με τον ασύρματο, ζητώντας τους είτε να ακολουθήσει ο στολίσκος τα πολεμικά στον ισραηλινό λιμένα Ασντόντ, είτε να επιστρέψουν στην αφετηρία τους.

Ισραηλινός αξιωματούχος που ζήτησε να μην ανακοινωθεί το όνομά του δήλωσε σήμερα ότι οι φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές που βρίσκονται επί του διεθνούς "στολίσκου της ελευθερίας" αγνόησαν τις εντολές του ισραηλινού ναυτικού να επιστρέψουν πίσω ή να οδηγηθούν στο ισραηλινό λιμάνι Άσντοτ.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ισραηλινά πλοία προειδοποίησαν τους περίπου 700 ακτιβιστές πως η μόνη λύση που υπάρχει είναι να φτάσουν στο λιμάνι Ασντοτ και να ξεφορτώσουν εκεί τους 10 χιλιάδες τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, την οποία θα μεταφέρουν οι Ισραηλινοί.

"Επικοινωνήσαμε μαζί τους μέσω του ράδιο αποσαφηνίζοντας ότι δεν μπορεί να περάσουν από περιοχή όπου απαγορεύεται ο πλους" ανέφερε ο ανώνυμος ισραηλινός αξιωματούχος και πρόσθεσε: "Τους δηλώσαμε ότι είναι καλοδεχούμενοι στο Άσντοτ όπου όλη η ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρουν θα σταλεί στη Γάζα από εμάς. Αλλά ο στολίσκος αγνόησε εντελώς τις προειδοποιήσεις μας. Ενημερώσαμε τον καπετάνιο του πρώτου πλοίου να γυρίσει πίσω" .

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να σταματήσει τα πλοία αγνοώντας το τίμημα. Χαρακτήρισε όλους τους επιβάτες υποστηρικτές της "τρομοκρατικής" Χαμάς.

Όπως μετέδωσε το Αλ-Τζαζίρα εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ανεμίζοντας σημαίες έχουν κατέβει στο λιμάνι της Γάζας για να υποδεχθούν τα πλοία.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΤRT






(Η πορεία που ακολούθησε η αποστολή «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και κάτω δεξιά το σημείο όπου παρενέβησαν τα ισραηλινά πολεμικά πλοία).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα