Σκότωσαν 2χρονο παιδάκι για λόγους "τιμής"

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε μια ανύπαντρη μητέρα και έξι ακόμη άτομα κοντά στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της έρευνας για τον ρόλο τους στη δολοφονία ενός δίχρονου κοριτσιού.

Εκτιμάται ότι το παιδί θανατώθηκε με ασφυξία από τη γιαγιά του, όταν η οικογένεια έμαθε ότι η 25χρονη μητέρα έμεινε έγκυος έπειτα από «πράξη» μοιχείας.

«Η οικογένειά μου αποφάσισε να σκοτώσει το μωρό μου» είπε η νεαρή κοπέλα στην αστυνομία. «Η 55χρονη μητέρα μου έπνιξε το μωρό με ένα ρούχο. Μετά, οι αδελφοί μου το έθαψαν σε έναν λάκκο στον κήπο και κάλυψαν τον λάκκο με τσιμέντο».

Η αστυνομία ανακάλυψε το σώμα του βρέφους μετά από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι επίσης ένας γιατρός και ο γραμματέας του, οι οποίοι φέρονται να συμφώνησαν να μην αναφέρουν τη γέννηση του βρέφους στο ληξιαρχείο έναντι χρηματικού ποσού που δεν έγινε γνωστό.

Ο πατέρας του παιδιού υπηρετεί στο στρατό και δεν αναμείχθηκε στην υπόθεση.

Οι δολοφονίες για λόγους τιμής, συνήθως με θύματα γυναίκες οι οποίες κατηγορούνται ότι κηλιδώνουν το «οικογενειακό όνομα», είναι σχετικά συχνές στην Τουρκία, ειδικά σε φτωχές και επαρχιακές περιοχές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένως καλέσει την Άγκυρα να υιοθετήσει αυστηρότερη στάση έναντι εγκλημάτων αυτού του είδους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα