Στους 300 οι νεκροί από το σεισμό στην Κίνα

Δραματικά αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός από το σεισμό των 6,9 Ρίχτερ που έπληξε την επαρχία Κίνγκαϊ στην Κίνα και την αυτόνομη περιοχή του Θιβέτ. Οι νέκροι φθάνουν τους 300, ενώ σχεδόν 8.000 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Νέα Κίνα» πολλά σπίτια κατέρρευσαν, δρόμοι αποκλείστηκαν από τις κατολισθήσεις και οι τηλεπικοινωνίες είναι ιδιαίτερα δύσκολες στην περιοχή, όπου έχουν ήδη σταλεί δυνάμεις του στρατού.

Πιο συγκεκριμένα η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή 240 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά της πόλης Κάμντο στο Θιβέτ και 375 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της πόλης Γκολμούντ στην Κίνγκαϊ, και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ., σύμφωνα με σεισμολόγους.

Μετασεισμοί μεγέθους 6 βαθμών και πάνω αναφέρθηκαν στην Γιουσού σήμερα το πρωί, αναγκάζοντας τους κατοίκους να βγουν στους δρόμους, ενώ η θερμοκρασία πλησιάζει το μηδέν.

Το υψίπεδο του Θιβέτ πλήττεται συχνά από σεισμούς, αλλά οι απώλειες είναι συνήθως ελάχιστες, καθώς η περιοχή είναι εξαιρετικά αραιοκατοικημένη. Εξαίρεση είχε αποτελέσει ο σεισμός 8 Ρίχτερ που έπληξε τη Σετσουάν τον Μάιο του 2008, στοιχίζοντας τουλάχιστον τη ζωή 80.000 ανθρώπων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα