Η ορκωμοσία Τραμπ. Η εμφάνιση της Μελάνια και της Ιβάνκα στο Καπιτώλιο. Live

Ορκίζεται σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ ως 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η ανάληψη των καθηκόντων του περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων και τελετών, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από χθες, με την ορκωμοσία του να πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον σήμερα στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

In God we trust… ελπίζουμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα αφήσει στη Νέα Υόρκη τον εκκεντρικό του εαυτό και θα γίνει ένας πραγματικός πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αναμφίβολα ο πιο αμφιλεγόμενος της αμερικανικής ιστορίας, ορκίζεται σήμερα και μια νέα εποχή ξεκινά. Όχι μόνο για τις ΗΠΑ αλλά για τον κόσμο όλο!

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και… βροχή, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο άνθρωπος που προκάλεσε όσο κανείς άλλος υποψήφιος, ο άνθρωπος που υπόσχεται να κάνει την «Αμερική σπουδαία ξανά», ο άνθρωπος με τα περίεργα μαλλιά και τη λατρεία για το twitter, ο γηραιότερος πρόεδρος που εκλέγεται και εκείνος που φτάνει στο Οβάλ Γραφείο χωρίς να έχει υπηρετήσει σε κανένα άλλο αξίωμα, θα βάλει το δεξί του χέρι στη Βίβλο στην οποία ορκίστηκε και ο Αβραάμ Λίνκολν αλλά και σε εκείνη που του χάρισε η μητέρα του το 1955 και θα γίνει από εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος σε… πλανητάρχη.

18:39  Καταχειροκροτήθηκε ο Ομπάμα

Ο Μπαράκ Ομπάμα πήρε τη θέση του για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ και το Καπιτώλιο σείστηκε από τα χειροκροτήματα του κόσμου.



18:31  Η εμφάνιση της Μελάνια και της Ιβάνκα Τραμπ στο Καπιτώλιο

Την θέση τους πήραν η γυναίκα και η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ στο καπιτώλιο μιας και από λεπτό σε λεπτό ξεκινάει η ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ. Η Ιβάνκα Τραμπ έφτασε συνοδευόμενη από τον σύζυγο της φορώντας ένα λευκό κουστούμι ενώ την Μελάνια Τραμπ συνόδευσε άνδρας από την Εθνική Φρουρά. Εκείνη στάθηκε δίπλα στον μικρό γιο της.

18:24  Πικραμένη η Χίλαρι - Ήταν έτοιμη να κλάψει

Μπορεί όταν έφτασε να ήταν χαμογελαστή, ωστόσο αυτό δεν κράτησε για πολύ! Η Χίλαρι Κλίντον δεν μπόρεσει να κρύψει την πίκρα της και η κάμερα την έπιασε να είναι στο Καπιτώλιο για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ έτοιμη να κλάψει.

18:13  Έφυγαν από τον Λευκό Οίκο Ομπάμα - Τραμπ

Έφυγαν από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ με την σύζυγο του Μελάνια και ο Μπαράκ Ομπάμα με την Μισέλ. Τα ζευγάρια κατευθύνονται στο Καπιτώλιο για την ορκομωσία του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ.

18:05  Βίντεο ντοκουμέντα: Η στιγμή που διαδηλωτές σπάνε βιτρίνες

Μπορεί στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ να πίνει το τσάι του μαζί με την γυναίκα του Μελάνια και το ζεύγος Ομπάμα, ωστόσο οι δρόμοι στην Ουάσιγκτον έχουν μετατραπεί σε κόλαση!! Όπως βλέπετε στα βίντεο ντοκουμέντα οι διαδηλωτές σπάνε με μανία βιτρίνες ενώ οι αστυνομικοί κάνουν χρήση σπρέι πιπεριού!

 

Χάος λίγο πριν την τελετή - Διαδηλωτές σπάνε ό,τι βρίσκουν και τα χημικά πέφτουν βροχή

Από νωρίς ξεκίνησε το πανηγύρι στην Ουάσιγκτον. Διαδηλωτές βάζουν φωτιές και καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους ενώ τα χημικά πέφτουν βροχή. Αστυνομικοί τους κυνηγούν ενώ εκείνοι φαίνονται αποφασισμένοι να "διαλύσουν" την ορκωμοσία του Τραμπ.

17:47  Χάος λίγο πριν την τελετή - Διαδηλωτές σπάνε ό,τι βρίσκουν και τα χημικά πέφτουν βροχή

Από νωρίς ξεκίνησε το πανηγύρι στην Ουάσιγκτον. Διαδηλωτές βάζουν φωτιές και καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους ενώ τα χημικά πέφτουν βροχή. Αστυνομικοί τους κυνηγούν ενώ εκείνοι φαίνονται αποφασισμένοι να "διαλύσουν" την ορκωμοσία του Τραμπ.

17:33  Έφτασαν ο Τζον Μπένερ και ο Νιουτ Γκίνγκριτ

Και οι πρώτοι επίσημοι έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στο Καπιτώλιο για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών και μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τζον Μπένερ έφτασε, όπως και Νιουτ Γκίνγκριτ, παλαίμαχος πολιτικός των Ρεπουμπλικανών που έχει διατελέσει και πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.


 

17:22  Φιλιά, αγκαλιές και δώρα έξω από τον Λευκό Οίκο

Φορώντας ένα μαύρο κουστούμι με γαλάζια γραβάτα ο Μπαράκ Ομπάμα μαζί με την γυναίκα του Μισέλ, η οποία επέλεξε ένα μπορντώ φόρεμα για την περίσταση υποδέχτηκε τον Ντόναλντ και την Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Τα δυο ζευγάρια αντάλλαξαν θερμούς χαιρετισμούς, με φιλιά και αγκαλιές ενώ το ζεύγος Ομπάμα έδωσε και ένα δώρο στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

17:17  Βγήκε από την εκκλησία το ζεύγος Τραμπ και πάνε προς τον Λευκό Οίκο να βρουν τους Ομπάμα

Περίπου δυο ώρες πριν ορκιστεί ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, αποχώρησε από εκκλησία του Αγίου Ιωάννου ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγος του Μελάνια. Πιασμένοι χέρι - χέρι βγήκαν απο την εκκλησία και μπήκαν στην λιμουζίνα τους για να πάνε στον Λευκό Οίκο που τους περιμένει ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα.

17:06  Ξεκίνησαν τα παρατράγουδα από νωρίς

Αυξάνονται οι διαδηλωτές που φθάνουν στην Ουάσιγκτον για να διαμαρτυρηθούν για τον Ντόναλντ Τραμπ. Φαίνεται πως κάποιοι το πήγαν σε άλλο επίπεδο... και για αυτό απομακρύνθηκαν από τους αστυνομικούς που είναι κυριολεκτικά παντού!

17:05  Πούτιν: Δεν θα δω live την ορκωμοσία Τραμπ γιατί θα κρατήσει πολύ

Το Κρεμλίνο γνωστοποίησε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αναμένεται να παρακολουθήσει την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν νομίζω ότι σχεδιάζει να παρακολουθήσει (σ.σ. την τελετή ορκωμοσίας) απευθείας, πρόκειται για μια ένα γεγονός με αρκετά μεγάλη διάρκεια», σημείωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

17:03  Οι Ομπάμα περιμένουν τους Τραμπ για τσάι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφυγε πριν από λίγα λεπτά, για τελευταία φορά, από το Οβάλ Γραφείο.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ντυμένος με σκούρο κουστούμι και κόκκινη γραβάτα, ξεκίνησε την ημέρα του παρακολουθώντας, μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια, τη λειτουργία στην επισκοπική εκκλησία του Αγίου Ιωάννου.

Το ζεύγος Τραμπ θα μεταβεί κατόπιν στον Λευκό Οίκο όπου θα πάρει τσάι μαζί με το ζεύγος Ομπάμα. Κάμερες και δημοσιογράφοι έχουν στηθεί απ' έξω περιμένοντας την συνάντηση των δυο ζευγαριών.

17:00  Ο Τραμπ μπέργκερ... η Μελάνια σαλάμι και κρασί

Η Σλοβενία δεν θέλησε να τιμήσει μόνο τον Ντοναλντ Τραμπ αλλά και το δικό της το κορίτσι. Έτσι, ονόμασαν σαλάμι αλλά και κρασί Πρώτη Κυρία προς τιμήν της Μελάνια Τραμπ!!!

 

16:55  Τι κι αν βρέχει... ο κόσμος έχει αρχίσει να μαζεύεται και είναι "πολύχρωμος"

Στην Ουάσιγκτον μπορεί να βρέχει αλλά ο κόσμος έχει αρχίσει να μαζεύεται για την ορκομωσία του νέου Προέδρυ των ΗΠΑ. Μάλιστα, όπως βλέπετε, φοράνε πολύχρωμα νάιλον για να προστατευτούν από την βροχή. Πάντως, πολλοί από αυτούς δεν έχουν έλθει για να αποθεώσουν τον Τραμπ αλλά για να διαδηλώσουν εναντίον του.

16:48  Οι καρέκλες έχουν... όνομα

Οι καρέκλες για τους καλεσμένους της ορκωμοσίας έχουν αρχίσει να μπαίνουν σιγά - σιγά. Μάλιστα, πάνω τους έχουν κολλήσει πάνω και ταμπέλες με ονόματα! Ήλθε η ώρα να μπει ο καθένας στη... θέση του.

16:39  Τυλιγμένα με νάιλον τα μέλη της χορωδίας

Μούσκεμα αναμένεται να γίνουν όσοι θα δώσουν το "παρών" στην ορκωμοσία του Τραπ. Για αυτό και η χορωδία κάνει πρόβες... φορώντας νάιλον αδιάβροχα!

16:33  Ο Τραμπ έγινε... μπέργκερ

Να τιμήσουν (;) θέλησαν από την πατρίδα της Μελάνια, την Σλοβενία, τον εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Για αυτό και ο σεφ Elvis Suhodoljac έφτιαξε ένα burger το οποίο ονόμασε Ντόναλντ Τραμπ!

16:27  Στα χνάρια της Τζάκι Κένεντι η... Μελάνια Τραμπ

Ένα φόρεμα που θύμιζει Τζάκι Κένεντι αποφάσισε να φορέσει η Μελάνια Τραμπ για να συνοδεύσει τον άντρα της στην εκκλησία. Το γαλάζιο φόρεμα που βλέπετε θύμισε σε πολλούς το αντίστοιχο της πρώην Πρώτης Κυρίας που έμεινε στην ιστορία για το στυλ της.

16:15  Στα μαύρα και "καλυμμένη μέχρι τον λαιμό" η Μελάνια

Η Μελάνια Τραμπ επέλεξε μια ελάχιστα γνωστή Νεοϋορκέζα, ισπανικής καταγωγής, σχεδιάστρια μόδας και κόρη βετεράνου στρατιώτη, για να την ντύσει την παραμονή της ορκωμοσίας του συζύγου της κατά την επίσκεψή της στο πλευρό του συζύγου της και του εκλεγμένου αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς, στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον.

Η  Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ήταν ντυμένη με ένα μαύρο παλτό μέχρι το γόνατο δια χειρός της Νορισόλ Φεράρι, ενώ από μέσα φορούσε ένα επίσης μαύρο μίντι φόρεμα. Στο παρελθόν, το πρώην μοντέλο από την Σλοβενία είχε δεχτεί αρνητική κριτική γιατί επέλεγε κυρίως ευρωπαίους σχεδιαστές για το ντύσιμό της.

Πολλοί μόδιστροι αρνήθηκαν να ντύσουν την Μελάνια εξαιτίας της ρητορικής του συζύγου της, γεγονός που έστρεψε ακόμη περισσότερο πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας για τις στυλιστικές της επιλογές στις εκδηλώσεις πριν από την ορκωμοσία και την μεγάλη αποψινή βραδιά.

16:11  Δεν μπορεί να περιμένει η Ιβάνκα!

Πέρα απ' το ότι θέλει να δοθεί μια ευκαιρία στον μπαμπά της, η Πρώτη... κόρη (και κατά πολλούς η σκιώδης Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ) Ιβάνκα Τραμπ ανέβασε στο twitter και το μενού του δείπνου μετά την ορκωμοσία.

16:10  Ιβάνκα Τραμπ: Δώστε μία ευκαιρία στον πατέρα μου

Η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους επικριτές του πατέρα της να του "δώσουν μια ευκαιρία", αναγνωρίζοντας ότι μερικές φορές και η ίδια τον συμβούλευε να σταματήσει να γράφει στο Twitter.

Ωστόσο, εκείνος μάλλον δεν την πολυακούει, αφού όπως σας είπαμε και πριν λίγες ώρες πριν ορκιστεί... tweeταρε και πάλι!

16:08  Ας χορέψουμε!

Τρεις χοροί έχουν προγραμματιστεί για απόψε, ενώ σε εκατομμύρια αναμένεται να ανέλθουν οι μετέχοντες σε όλες τις εκδηλώσεις που προγραμματίζεται να διαρκέσουν αρκετές ημέρες πριν και μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, στις οποίες εκτός από τους επίσημους χορούς περιλαμβάνονται πάρτι, συναυλίες και εκκλησιαστικές λειτουργίες.

16:08  Μετά την ορκωμοσία

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής της ορκωμοσίας το ζεύγος Ομπάμα θα αναχωρήσει από το Καπιτώλιο για να αρχίσει την μετά τον Λευκό Οίκο ζωή του. Βάσει της παράδοσης, ο απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα θα έχει αφήσει στον διάδοχό του μια επιστολή πάνω στο προεδρικό γραφείο που βρίσκεται στην αίθουσα του Οβάλ Γραφείου. Το περιεχόμενο της επιστολής αυτής δεν έχει αποκαλυφθεί.

16:07  Η ιστορία μιας… πομπής

Η πομπή από το Καπιτώλιο στον Λευκό Οίκο προσφέρει την ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους να δουν από κοντά τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, οι οποίοι θα ακολουθούνται από 8.000 ανθρώπους: εκπροσώπους των διαφόρων σωμάτων του στρατού, λυκείων και πανεπιστημίων, των υπηρεσιών ασφαλείας, βετεράνων, ακόμη και μια ομάδα τρακτέρ. Η πομπή αυτή είναι μια παράδοση που ξεκίνησε το 1805 όταν ο Τόμας Τζέφερσον άρχιζε τη δεύτερη θητεία του. Μόνον μια φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, όταν ο Ρόναλντ Ρήγκαν αναλάμβανε για δεύτερη φορά καθήκοντα το 1985 δεν έγινε η παραδοσιακή πομπή μετά την ορκωμοσία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

16:06  Όλοι στους δρόμους!

Έως και 900.000 άνθρωποι αναμένεται να βρεθούν στην Ουάσινγκτον για την τελετή της ορκωμοσίας του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων διαδηλωτών. Κατά τη διάρκεια της πομπής από το Καπιτώλιο προς τον Λευκό Οίκο στην Λεωφόρο Πενσιλβάνια, οι Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ μπορεί να βγουν από τη λιμουζίνα τους για να χαιρετίσουν το πλήθος.

16:06  20 λεπτά… προχωρημένης σκέψης

Η πρώτη ομιλία του νέου προέδρου αναμένεται να διαρκέσει περίπου 20 λεπτά. Ο εκπρόσωπός του Σον Σπάισερ δήλωσε ότι ο Τραμπ αναμένεται να εκφωνήσει μια "πολύ προχωρημένη σε σκέψη, πολύ εμπνευσμένη και προσανατολισμένη στο "μαζί" ομιλία" για την επίλυση προβλημάτων, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αν και τα 20 λεπτά μπορεί να φαίνονται πολύ λίγα για την πρώτη ομιλία ενός προέδρου των ΗΠΑ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αυτή που θα εκφωνήσει ο Τραμπ δεν θα είναι η μικρότερη: Η ομιλία που είχε εκφωνήσει το 1793 μετά τη δεύτερη ορκωμοσία του ο Τζορτζ Ουάσινγκτον αποτελείτο από 130 λέξεις.

Αντιθέτως την μεγαλύτερη ομιλία που εκφώνησε ποτέ Αμερικανός πρόεδρος μετά την ορκωμοσία του είχε απευθύνει ο Ουίλιαμ Χένρι Χάρισον, στις 4 Μαρτίου του 1841. Αυτή αποτελείτο από 8.440 λέξεις και είχε διαρκέσει μία ώρα και 45 λεπτά. Ο Χάρισον, ο οποίος την είχε εκφωνήσει εν μέσω σφοδρής χιονοθύελλας, χωρίς να φοράει καπέλο ή πανωφόρι, πέθανε έναν μήνα αργότερα από πνευμονία.

16:05  Βροχή και… ζέστη

Ο καιρός για σήμερα στην Ουάσινγκτον προβλέπεται βροχερός και ασυνήθιστα θερμός για την εποχή. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου (ναι, για την Ουάσινγκτον αυτό είναι ζεστός καιρός) και βροχή που θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά ως τα μέσα του απογεύματος.

15:40 Η οικογένεια του Ντόναλντ Τραμπ έφυγε πριν από λίγη ώρα από τον οίκο Μπλερ και έφτασε στον ναό του Αγίου Ιωάννη για να παρακολουθήσει τη λειτουργία.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής

15.30 (ώρα Ελλάδας, 08.30 ώρα Ουάσινγκτον): Ο Τραμπ, ο Πενς και οι οικογένειές τους παρακολουθούν τη λειτουργία στην επισκοπική εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, κοντά στον Λευκό Οίκο.

16.30: Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ υποδέχονται στον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο για τσάι.

18.30: Τα δύο ζευγάρια πηγαίνουν μαζί, με την ίδια αυτοκινητοπομπή, στο Καπιτώλιο, το κτίριο όπου στεγάζεται το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Από τις 16.30 θα ξεκινήσει έξω από το Καπιτώλιο, στη δυτική πρόσοψή του, η τελετή της ορκωμοσίας, με τραγούδια και μουσική. Μεταξύ των προσκεκλημένων είναι οι βουλευτές και οι γερουσιαστές, οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, διπλωμάτες και πρώην πρόεδροι. Ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους δεν θα παραβρεθεί λόγω ασθενείας, παρόντες όμως θα είναι ο Τζίμι Κάρτερ, ο Μπιλ Κλίντον, ο Τζορτζ Ου. Μπους και η Χίλαρι Κλίντον.

18.30: Εναρκτήριες ομιλίες. Ακολουθεί η ορκωμοσία του αντιπροέδρου Μάικ Πενς στα νέα καθήκοντά του από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Κλάρενς Τόμας.

19.00 (ώρα Ελλάδας, 12.00 ακριβώς ώρα Ουάσινγκτον): Ορκίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς. Ο Τραμπ θα χρησιμοποιήσει δύο Βίβλους: εκείνη στην οποία ορκίστηκε ο πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν και μία που του δώρισε η μητέρα του το 1955. Κατόπιν ο Τραμπ θα εκφωνήσει την πρώτη ομιλία του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Μια νεαρή σοπράνο, η 16χρονη Τζάκι Ιβάντσο, θα ψάλλει τον εθνικό ύμνο.

19.30: Λήξη της τελετής. Τηρώντας την παράδοση, ο Τραμπ και ο Πενς θα γευματίσουν στο Κογκρέσο.

21.30: Ο νέος πρόεδρος και ο αντιπρόεδρός του θα παρακολουθήσουν μια στρατιωτική παρέλαση μπροστά στο Καπιτώλιο.

22.00-24.00: Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μάικ Πενς διασχίζουν τα 2,4 χιλιόμετρα της Λεωφόρου Πενσιλβάνια που συνδέει το Καπιτώλιο με τον Λευκό Οίκο, ακολουθούμενοι από 8.000 ανθρώπους: εκπροσώπους των διαφόρων σωμάτων του στρατού, λυκείων και πανεπιστημίων, των υπηρεσιών ασφαλείας, βετεράνων, ακόμη και μια ομάδα τρακτέρ.

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου

Από τις 02.00 μέχρι τις 6.00 του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και οι σύζυγοί τους θα παραστούν σε τρεις επίσημους χορούς, δύο στο Συνεδριακό Κέντρο Γουόλτερ Ι. Ουάσινγκτον και ο τρίτος στο Μουσείο Αρχιτεκτονικής. Σε όλη την πρωτεύουσα θα οργανωθούν επίσης και άλλοι χοροί, περισσότερο ή λιγότερο επίσημοι.

17.00-18.00 (ώρα Ελλάδας): Ο πρόεδρος Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Πενς θα παραστούν στην Τελετή της Οικουμενικής Προσευχής, στον καθεδρικό ναό της Ουάσινγκτον.

Δείτε live την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ:

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα