Ελληνικής καταγωγής ο δράστης του μακελειού στη Μελβούρνη

Τουλάχιστον τρεις είναι οι νεκροί και τουλάχιστον 20 οι τραυματίες, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς, στη Μελβούρνη.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με το αυτοκίνητο που έπεσε εσκεμμένα σε πεζούς στη Μελβούρνη.

Ο δράστης είναι ελληνικής καταγωγής, σύμφωνα με την ΕΡΤ και μέσα της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αυστραλία, ο 35χρονος οδηγός του αυτοκινήτου είναι ελληνικής καταγωγής και πριν την πράξη του είχε διαπληκτιστεί με μέλη της οικογένειας του στο μετρό.

Από το περιστατικό υπάρχουν τρεις νεκροί και παραπάνω από 20 τραυματίες, όταν το αυτοκίνητο έπεσε σήμερα, εσκεμμένα, πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Μελβούρνης, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένα παιδί και τέσσερα παιδιά ακόμη νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Ένα παιδί είναι σε κρίσιμη κατάσταση και τρία σε σοβαρή.

Τα ΜΜΕ στην Αυστραλία, αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο κινούνταν παράξενα πριν από το δυστύχημα, που έγινε στη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, την ώρα που ο αριθμός των πεζών αυξάνεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το κέντρο της πόλης, ενώ διακόπηκε η λειτουργία του τραμ στην περιοχή του εμπορικού κέντρου στη διάσημη οδό (Bourke Street).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από την αστυνομία το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατία.

Η Αυστραλία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ενώ έχει τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή για την αποτροπή επιθέσεων στο εσωτερικό της, από το 2014. Οι αστυνομικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι έχουν αποτρέψει έναν αριθμό σχεδιαζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ έχουν γίνει αρκετές επιθέσεις «μοναχικών λύκων». Μεταξύ αυτών, η αστυνομική επιχείρηση που έγινε σε καφετέρια στο Σίδνεϊ, με συνέπεια το θάνατο δύο ομήρων και του ενόπλου που έκανε την επίθεση.

Εικόνες σοκ από την Μελβούρνη! Ελληνικής καταγωγής ο δράστης του μακελειού

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα