Ιταλία: Ανέσυραν και τρίτο νεκρό από το ξενοδοχείο που καταπλάκωσε χιονοστιβάδα!

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι, οι περισσότεροι τ6ουρίστες, αγνοούνται από χθες το βράδυ στην τοποθεσία Φαρίντολα της κεντρικής Ιταλίας - έξω από την πόλη Πεσκάρα- όταν το ξενοδοχείο Rigopianο που έμεναν, καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα.

Καθώς οι ώρες περνούν και μεγάλο μέρος των σωστικών συνεργείων δεν έχει καταφέρει ακόμη να προσεγγίσει το ξενοδοχείο λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, εκφράζονται φόβοι ότι όλοι όσοι αγνοούνται θα βρεθούν τελικά νεκροί, λόγω και των πολικών θερμοκρασιών.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η Rai ανέφερε πως σύμφωνα με τους καραμπινιέρους, ανασύρθηκε και τρίτος άνδρας νεκρός από το ξενοδοχείο. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από τον δήμαρχο της περιοχής Φαρίντολα πως είχε ανασυρθεί και δεύτερος νεκρός, μετά τον πρώτο, νωρίς το πρωί.

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπισθεί επιζώντες. Ούτε τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έχουν καταφέρει έως τώρα να εντοπίσουν κάποιον ζωντανό!

Το ξενοδοχείο απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από το πλησιέστερο χωριό και από το πρωί της Τετάρτης είχαν διακοπεί οι τηλεφωνικές συνδέσεις. Η χιονοστιβάδα, εκτός από την κατάρρευση δυο ορόφων του ξενοδοχείου, προκάλεσε, παράλληλα, και την διακοπή της ηλεκτροδότησης, με θερμοκρασία η οποία την νύχτα αγγίζει συχνά τους -8 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI, μεταξύ των αγνοουμένων στο ξενοδοχείο Rigopiano υπάρχουν και μικρά παιδιά.

Οι δύο άνθρωποι που κάλεσαν σε βοήθεια κατάφεραν να σωθούν

Μέχρι αυτήν τη στιγμή δύο άνθρωποι έχουν διασωθεί και ένας έχει ανασυρθεί νεκρός από το ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο έχει καλυφθεί από το χιόνι.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η χιονοστιβάδα αποκολλήθηκε από το βουνό Γκραν Σάσσο εξαιτίας πιθανώς των χθεσινών σεισμών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα