Κυπριακό: Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση της ομάδας τεχνοκρατών

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, η πρώτη συνάντηση των τεχνοκρατικών ομάδων για το Κυπριακό στο Μοντ Πελερεν. Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Πέμπτη στις 10 το πρωί.

Στόχος είναι όπως τονίζεται να βρεθεί κοινός τόπος μέσα από την ανταλλαγή ερωτημάτων που θα επιφέρουν πρόοδο τέτοια στην ασφάλεια και τις εγγυήσεις ώστε να κληθούν κατόπιν οι υπουργοί εξωτερικών, πιθανότατα στα τέλη Ιανουαρίου..

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τον ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη στο Μοντ Πελεράν βρίσκονται ο Τουμάζος Τσελεπής, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, ο αντισυνταγματάρχης Νεόφυτος Παχουλίδης, ο οποίος υπηρετεί στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ, ο πανεπιστημιακός Άρης Κωνσταντινίδης, ο διπλωμάτης Παντελής Παντελίδης και δυο διπλωμάτες που υπηρετούν στο γραφείο του διαπραγματευτή.

Η τουρκοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα βρίσκεται στην Ελβετία υπό τον διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί.

Στην ομάδα συμμετέχουν ακόμα ο «κυβερνητικός εκπρόσωπος» του ψευδοκράτους Μπαρίς Μπουρτσού, ο «διπλωμάτης» και σύμβουλος σε ευρωπαϊκά θέματα Ερχάν Ελτζίν, ο νομικός σύμβουλος του Ακιντζί Σουλέν Καραπατσάκ, η ειδικός για εξωτερικά θέματα Ιπέκ Μπορμάν Γκεντς και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Σερτάτς Γκιουβέν.

Αναφέρεται ακόμα ότι στην τουρκική ομάδα θα προεδρεύει ο Τούρκος βοηθός υφυπουργός εξωτερικών Αχμέτ Μουχτάρ.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

 

kathimerini

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα