Ιταλία: Στόχος κυβερνοεπιθέσεων Ντράγκι, Ρέντσι και Μόντι

Συλλήψεις για κυβερνοεπιθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράνγκι, του πρώην Πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντζι καθώς και χιλιάδων άλλων ατόμων πραγματοποίησαν οι Αρχές της Ρώμης.

Οι εισαγγελικές αρχές στης Ρώμη διέταξαν την σύλληψη του 45χρονου Γκιούλιο Οτσιονέρο και της αδερφής του Φραντσέσκα Μαρία, 48, με την κατηγορία πως υπέκλεψαν κρατικά μυστικά και πως «μπήκαν» παράνομα σε υπολογιστικά συστήματα που δεν ήταν δικά τους.

«Είχαν χακάρει δέκα χιλιάδες διευθύνσεις email, μεταξύ των οποίων ήταν και λογαριασμοί που ανήκουν σε τραπεζίτες, επιχειρηματίες, ακόμα και καρδιναλίους του Βατικανό» δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ρομπέρτο Ντι Λεγκάμι.

Τα δύο αδέρφια χρησιμοποίησαν ειδικό λογισμικό με την μορφή ιού ώστε να εισέλθουν στις διευθύνσεις email ώστε να αποσπάσουν μυστικές πληροφορίες αναφορικά με επενδύσεις σε ολόκληρη την χώρα ή και τον υπόλοιπο κόσμο.

Όπως δήλωσε ο ντι Λεγκάμι στο ένταλμα σύλληψης αναφέρεται πως ο επίσημος λογαριασμός email  που χρησιμοποιούσε ως Πρωθυπουργός ο  Ματέο Ρέντζι είχε βρεθεί στο στόχαστρο των δύο αδερφών. Σύμφωνα με το Reuters, στο ένταλμα δεν αναφέρεται ξεκάθαρα το όνομα του Μάριο Ντράγκι στους στόχους των δύο δραστών, αλλά είναι πολύ πιθανόν να προσπάθησαν να μπουν και στον δικό του λογαριασμό.

Μέχρι στιγμής ούτε η Πρωθυπουργία της Ιταλίας, ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν κάνει κάποια δήλωση για το γεγονός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα