Φόβος στην Τουρκία. Ασύλληπτος ο δράστης του μακελειού

Πέπλο φόβου σκεπάζει την Κωνσταντινούπολη καθώς ο δράστης του μακελειού στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης παραμένει ασύλληπτος.

Οι έρευνες των αρχών για τέταρτο 24ωρο παραμένουν χωρίς αποτέλεσμα ενώ χθες ενέπλεξαν και συνέλαβαν ξανά λάθος άνθρωπο.

Οι αρχές έδωσαν δίνοντας στη δημοσιότητα το διαβατήριο ενός Κιργίζιου, αναφέροντας πως με αυτό μπήκε στην Τουρκία ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης.

Ο Iakhe Mashrapo από το Κιργιστάν το διαβατήριο του οποίου έκανε τον γύρο του κόσμου, μίλησε σε δημοσιογράφους και αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη με το μακελειό της 1ης Ιανουαρίου στο κλαμπ Ρέινα.

Ο Mashrapov  υποστήριξε ότι ταξίδεψε από το Κιργιστάν στην Τουρκία στις 28 Δεκέμβρη και επέστρεψε στη χώρα του στις 30 του μηνός. Στη συνέχεια πήγε ξανά στην Τουρκία την πρώτη του μηνός και επιχείρησε να ξαναγυρίσει στο Κιργιστάν στις 3 Γενάρη.

Ο Mashrapov συνελήφθη από Τούρκους αστυνομικούς κατά την επιβίβασή του στο αεροπλάνο με προορισμό το Μπίσκεκ (πρωτεύουσα του Κιργιστάν). Αφού τον ανέκριναν για περίπου μια ώρα και διαπίστωσαν ότι δεν είναι ο τρομοκράτης του Ρέινα, του ζήτησαν συγγνώμη και τον άφησαν να επιβιβαστεί στην πτήση του.

Η κατάθεση της συζύγου του δράστη δεν βοήθησε ιδιαίτερα τις αρχές καθώς φαίνεται πως δεν γνώριζε τίποτα για την δράση του.

Αυτό που είπε στους αστυνομικούς είναι ότι ήρθαν στην Κωνσταντινούπολη από το Κιργιστάν στις 20 Νοεμβρίου με αεροπλάνο.

Στη συνέχεια πήγαν με αυτοκίνητο στο Ικόνιο και έφτασαν στις 22 Νοεμβρίου. Νοίκιασαν ένα μικρό διαμέρισμα-στούντιο με τη βοήθεια μεσίτη αξίας 1.100 λιρών (300 ευρώ), δίνοντας μάλιστα προκαταβολικά τα ενοίκια 3 μηνών. Είπε μάλιστα ότι ήρθε στο Ικόνιο με σκοπό να βρει δουλειά.

Στις 29 Δεκεμβρίου χρησιμοποιώντας πάλι αυτοκίνητο έφτασε στην Κων/λη. Η σύζυγός του διατείνεται ότι έμαθε για την επίθεση από την τηλεόραση. «Δεν είναι μέλος του ISIS ο σύζυγός μου, δεν ήξερα καν ότι τους συμπαθεί», κατέθεσε στην αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, κάθε ώρα που περνά βλέπουν το φώς της δημοσιότητας νέα βίντεο με τον φερόμενο ως δράστη του Reina. Στο νέο ντοκουμέντο φαίνεται ο μακελάρης  πριν από την πολύνεκρη επίθεση στο κλαμπ να περπατά στον δρόμο πάνω – κάτω.

Άλλο βίντεο δείχνει ατάραχο τον μακελάρη να παίρνει ταξί, έξω από το δημοφιλές κέντρο, λίγο μετά την αποτρόπαια πράξη του.

Ο δράστης κυκλοφορεί ακόμη στην Τουρκία –πιθανότατα- και είναι επικίνδυνος. Ο στόχος της αστυνομίας είναι να τον συλλάβει ζωντανό, ώστε να μάθει τους συνδέσμους του. Η αστυνομία προσπαθεί να μην του δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει άλλη μία επίθεση και να τον ακινητοποιήσει πολύ πιο πριν.

antenna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα