Ανθρωποκυνηγητό στην Κωνσταντινούπολη για τον μακελάρη

Σαρώνουν κάθε γωνιά της Κωνσταντινούπολης, οι αστυνομικές αρχές της Τουρκίας, προκειμένου να εντοπίσουν τον μακελάρη της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο κλαμπ Reina που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 39 Τούρκων και ξένων τουριστών. Αργά το βράδυ της Δευτέρας σήμανε συναγερμός μετά από αναφορές πολιτών ότι είδαν έναν άνδρα που μοιάζει με τον δράστη της επίθεσης.

Αμέσως οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων με την συνδρομή και ελικοπτέρου στην περιοχή Zeytinburnu της Κωνσταντινούπολης.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αποκλείστηκε ολόκληρη γειτονιά και πολλοί δρόμοι ενώ οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Λίγη ώρα αργότερα πληροφορίες ανέφεραν ότι ένας ύποπτος επιχείρησε να διαφύγει και πήδηξε από το μπαλκόνι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να συλληφθεί, ωστόσο δεν πρόκειται για τον δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Reina.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε τρεις ώρες αργότερα, χωρίς να έχει εντοπιστεί ο δράστης. Πάντως από τις τουρκικές αρχές δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν σε σπίτια και συνέλαβαν τουλάχιστον 12 υπόπτους.

Λίγη ώρα νωρίτερα είχαν δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ύποπτου καθώς και ένα βίντεο που δείχνει καθαρά το πρόσωπό του στον έλεγχο διαβατηρίων κάποιου αεροδρομίου.

Ωστόσο, στην δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο δράστης να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του με κινητό τηλέφωνο στην πλατεία Ταξίμ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη.

Επίσης, ακόμα ένα βίντεο δημοσιεύθηκε με τον δράστη της επίθεσης στο Ρέινα την ώρα που απομακρύνεται από το νυχτερινό κέντρο και με ψυχραιμία επιβιβάζεται σε ταξί. Στο βίντεο φαίνεται ο δράστης να επιβιβάζεται στο ταξί ωστόσο έπειτα από λογομαχία με τον ταξιτζή επειδή του είπε ότι δεν είχε χρήματα να τον πληρώσει κατεβαίνει και επιβιβάζεται στην συνέχεια σε άλλο ταξί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα