Βραζιλία: Συνελήφθησαν η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη και ο εραστής της

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ώρα Ελλάδος (πρωινές ώρες στη Βραζιλία) διατάχθηκε η σύλληψη της Βραζιλιάνας συζύγου του, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, του φερόμενου ως εραστή της στρατιωτικού και δύο συνεργών του, οι οποίοι φέρονται ως άμεσα εμπλεκόμενοι στον φόνο του Έλληνα Πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη στη Βραζιλία.

Μόλις 29 ετών

Ο στρατιωτικός που φέρεται να διατηρούσε σχέση με τη σύζυγο του πρέσβη ονομάζεται Sergio Gomes Moreira Filho και είναι μόλις 29 ετών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Filho ομολόγησε το έγκλημα, ενώ οι δύο συνεργοί του ανέφεραν ότι ο ιθύνων νους της δολοφονίας είναι η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, ωστόσο εκείνη φέρεται να το αρνείται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Sergio Gomes Moreira Filho εμφανίζεται σε ένα βίντεο που τον απεικονίζει να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι του Έλληνα πρέσβη.

Η αστυνομία εκτιμά τώρα πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης φέρεται να δολοφονήθηκε στο σπίτι συγγενών του στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου διέμενε και μετά να τον έβαλαν στο αυτοκίνητο που βρέθηκε την Πέμπτη καμένο κάτω από γέφυρα κοντά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, στην περιοχή Νόβα Ιγουατσού.

Η Φρανσουάζ ΑμοιρίδηΗ Φρανσουάζ Αμοιρίδη

Υπάρχουν επίσης αναφορές πως στον καναπέ του σπιτιού όπου έμενε το ζεύγος Αμοιρίδη βρέθηκε αίμα και το έπιπλο, μαζί με άλλα αντικείμενα έχουν μεταφερθεί σε ειδικά δικαστήρια για αναλύσεις, αν και ήδη οι Αρχές εμφανίζονταν βέβαιες πως πρώτα επήλθε ο θάναγτος και μετά το πτώμα μεταφέρθηκε στο σημείο που τελικά βρέθηκε.

 

Αυτός είναι ο εραστής της συζύγου του πρέσβη - Ομολόγησε το έκγλημα

Οι αρχές της Βραζιλίας ανέκριναν στη διάρκεια της νύκτας τον αστυνομικό, Sergio Gomes Moreira Filho, σε σχέση με την δολοφονία του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Σύμφωνα με βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, ο στρατιωτικός αστυνομικός φέρεται να έχει ομολογήσει την δολοφονία του πρέσβη.

Δείτε τη φωτογραφία του, που δημοσιεύει η odia.ig.com.br

Η εφημερίδα O Globo, επικαλούμενη μέλη της οικογένειας του αστυνομικού, ανέφερε πως ο αστυνομικός ανακρίθηκε επί ώρες σχετικά με τον Έλληνα πρεσβευτή Κυριάκο Αμοιρίδη.

Εδώ να σημειώσουμε πως εκτός από τον στρατιωτικό αστυνομικό Sergio Gomes Moreira Filho, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για δύο ακόμη συνεργούς του, των οποίων οι ταυτότητες δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Οι δύο αυτοί, κατέθεσαν πως η Φρανσουάζ Αμοιρίδη ήταν ο "εγκέφαλος" του σχεδίου δολοφονίας, με την ίδια να το αρνείται.

Ο στρρατιωτικός αστυνομικός και κατά τα φαινόμενα εραστής της, ανήκε στην κατηγορία Apt A (δηλαδή ικανός να υπηρετήσει σε οποιαδήποτε υπηρεσία) και τελικά ομολόγησε το έγκλημα όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν βίντεο στο οποίο ο ίδιος έχει καταγραφεί να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι το μοιραίο βράδυ.

oglobo.globo.com

tribune

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα