Συνετρίβη ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο - Αποκλείουν τρομοκρατική ενέργεια

Τραγωδία με συντριβή ρωσικου πολεμικού αεροπλάνου  τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154) με 91 επιβαίνοντες στη Μαύρη Θάλασσα. Το αεροπλάνο κατευθυνόταν στη Λαττάκεια της Συρίας.

Σοροί και συντρίμμια μετά την πτώση του Τουπόλεφ 154

Στη θαλάσσια περιοχή 2-3 χιλιόμετρα από την παραλία του Σότσι, αρμάδα του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, μαζί και ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, βαθυσκάφη και 63 δύτες "χτένιζουν" τη θαλάσσια περιοχή που κατέπεσε το Τούπολιεφ 154, στις 5.27 τα χαράματα.

Το κεντρικό τμήμα του αεροσκάφους έχει εντοπιστεί, οι δύτες ανέσυραν ήδη τα πτώματα επτά επιβατών από βάθος 70 μέτρων.

Χειροτερεύουν οι καιρικές συνθήκες

Οι έρευνες πρόκειται να κρατήσουν ώρες, ίσως και μερικές μέρες αφού γίνονται σε μεγάλο βάθος αλλά και οι καιρικές συνθήκες στα ανοικτά του Σότσι χειροτερεύουν.

Στο αεροδρόμιο εξελίσσεται μια άλλη τραγωδία με τους συγγενείς των θυμάτων που καταφθάνουν εκεί. Αλλά και στη Μόσχα, έξω από το θέατρο του συγκροτήματος "Αλεξάντροφ" δεκάδες άνθρωποι εναποθέτουν λουλούδια στη μνήμη των 63 καλλιτεχνών-χορευτών που ήταν ανάμεσα στους επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους.

Δεν μπήκε το αεροσκάφος στην τροχιά;

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ρωσίας, Βίκτορ Όζεροφ, αναφερόμενος στα πιθανά αίτια του δυτυχήματος αποκλείει πλήρως την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας: Το αεροσκάφος ήταν του υπουργείου Άμυνας, ο εναέριος χώρος ρωσικός, εδώ δεν υπάρχει καμιά περίπτωση για τρομοκρατική επίθεση. Μετά την απογείωση το αεροσκάφος έπρεπε να εκτελέσει αναστροφή στον αέρα, πάνω απο τη θάλασσα. Ίσως να μην κατάφερε να μπει στην τροχιά που έπρεπε, εξηγεί ο Όζεροφ .

Αυτό που τώρα προέχει, είναι η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων και όχι οι ικασίες για τρομοκρατική πράξη που δεν το χωρά ο νους μας ότι θα μπορούσε να συμβεί σε αεροσκάφος του υπουργείου Άμυνας, τονίζει και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Δούμας, Αντρέι Κρασνόφ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα.

Τα συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους ΤU-154, στο οποίο επέβαιναν 92 άνθρωποι βρέθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Συντρίμμια του αεροπλάνου ΤU-154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Σύμφωνα με το Russian Today, που επικαλείται πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, πριν από λίγη ώρα εντοπίστηκε ο πρώτος νεκρός.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω τεχνικής βλάβης, κοντά στις ακτές του Σότσι, μετέδωσε το πρακτορείο INTERFAX επικαλούμενο το δίκτυο RUSSIA 24 TV.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν Ρώσοι στρατιώτες και καλλιτέχνες μουσικού συγκροτήματος που πήγαιναν στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τις δυνάμεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Εννέα Ρώσοι δημοσιογράφοι επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Τα συντρίμμια του ρωσικού αεροπλάνου που χάθηκε από τα ραντάρ εντοπίστηκαν στη Μαύρη Θάλασσα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, το TU-154 έφθασε στο Σότσι από το αεροδρόμιο Chkalovsky της Μόσχας για ανεφοδιασμό. Είναι πολύ πιθανόν να έχει συντριβεί στην ορεινή περιοχή του Κρασνοντάρ", δήλωνε νωρίτερα  πηγή στο RIA Novosti.

Το Γαλλικό Πρακτορείο διευκρίνισε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 83 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος.

O σολίστ της χορωδίας του ρωσικού στρατού σώθηκε από θαύμα

Ένας απ' τους τραγουδιστές του συνόλου Αλεξαντρόφ του ρωσικού στρατού, ο σολίστ Βαντίμ Ανανίεφ σώθηκε από θαύμα καθώς δεν μπορούσε να ταξιδέψει με την χορωδία του ρωσικού στρατού αφού είχε μόλις γεννήσει η γυναίκα του. Σοκαρισμένος, περιγράφει στην ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda: «Οι συνάδελφοί μου κι οι φίλοι μου ήταν σ' αυτή την πτήση, ολόκληρη η χορωδία, κάπου 50 άτομα, μουσικοί που παίζουν μπαγιάν και μπαλαλάικα. Ήταν να δώσουν μόνον μια συναυλία και να επιστρέψουν. Δεν ξέρω τι να πω, ελπίζω το καλύτερο. Εγώ δεν πήγα λόγω οικογενειακής υπόθεσης. Μόλις ήρθε στον κόσμο ο γιος μου, είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας κι έμεινα στο σπίτι για να βοηθήσω τη γυναίκα μου.»

Η λίστα με τα ονόματα των θυμάτων

The composition of the crew of the Tu-154 85572:

1. Mr. Volkov RV

2. to Mr. AS Rivne

3. n / a n Petukhov AN

4. to Mr. AV Mamonov

5. Art . l-t Barbers VN

6. Mr. Tregubov VA

7. Art. l-t Sushkov BC

8. Art. l-t Sukhanov SA

Στρατιώτες

1. Chapter V. Khalilov

2. kennel Hasanov AB

3. kennel Vaganov AI

4. n-to Ivanov AY

5. p / n to Kolosovsky AV

6. Mr. A. Dolinsky

7. kennel nonroughness AN

8. Mr. Abrosimov SS

Πολιτικοί υπάλληληλοι

1. AN Gubankov

2. Badrutdinova OT

Μέλος της "Fair Aid":

1. Glinka EP

Δημοσιογράφοι

1.Runkov DA

2.Denisov VV

3.Soydov AA

4.Luzhetsky MV

5. Obukhov PK

6.Pestov OM

7.Rzhevsky VV

8.Suranov AA

9.Tolstov EV

Μέλη της χορωδίας Alexandrov

1. AV Sonnikov

2. Guzhova LA

3. Iwashko AN

4. Brodsky VA

5. baker EV

6. VV Golikov

7. Osipov GL

8. V. Sanin

9. Mayorov KV

10. Buryachenko BB

11. DV Bobovnikov

12. Bazdyrev AK

13. DM Belonozhko

14. Beschasinov DA

15. Vasin MA

16. AT Georgiyan

17. Davydenko KA

18. Deniskin SI

19. Zhuravlev PV

20.Zakirov PP

21.Ivanov MA

22.Ivanov AV

23. Kotlyar SA

24.Kochemasov AS

25. Krivtsov AA

26.Litvyakov DN

27.Mokrikov SA

28.Morgunov AA

29. Nasibulin JA

30.Novokshanov YM

31. Polyakov VV

32. Savelyev AV

33.Sokolovsky AV

34. Tarasenko AN

35.Trofimov AS

36.Uzlovsky AA

37.Halimon B.JI.

38.Shtuko AA

39. Kryuchkov , IA

40. Ermolin VI

41. Bulls C.JI.

42.Kolobrodov KA

43.Korzanov OV

44. Larionov IF

45. Lyashenko KI

46.Mihalin VK

47.st.s t- Popov VA

48.Razumov AA

49. Serov AS

50. Shakhov IV

51. Archukova AA

52. Gilmanova PP

53. Ignatieff NV

54. Klokotov MA

55.Korzanova EI

56. Pyreva LA

57. Satarov VI

58. Trofimova DS

59. Horoshovo LN

60. Tsvirinko AI

61.Shagun OJ

62.Gurar LI

63. Suleymanov BR

64. Joiner IV

Η τραγική ανάρτηση επιβάτη του μοιραίου αεροπλάνου

Το αεροπλάνο που τελικώς συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα και μετέφερε την χορωδία των ενόπλων δυνάμεων και δημοσιογράφους στη Συρία, είχε ξεκινήσει από τη Μόσχα, σταματώντας για ανεφοδιασμό στο Σότσι.

Ένας εκ των δημοσιογράφων του ρώσικου NTV που επέβαινε στην πτήση, έβγαλε φωτογραφία το αεροπλάνο πριν την απογείωση στη Μόσχα, γράφοντας πως ξεκινά το ταξίδι για την Λαττάκεια.

Βρέθηκε το πρώτο πτώμα

Ένα πρώτο πτώμα βρέθηκε στη Μαύρη Θάλασσα από το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος με 92 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων τα μέλη μιας χορωδίας του στρατού, που είχε προορισμό τη Συρία και συνετρίβη σήμερα το πρωί στη Μαύρη Θάλασσα λίγο μετά την απογείωσή του, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

 

«Το πτώμα ενός ανθρώπου που σκοτώθηκε στη συντριβή του Τουπόλεφ-154 βρέθηκε σε απόσταση έξι χλμ. από την παραλία του Σότσι» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ανάμεσα στους επιβάτες η χορωδία του στρατού

Το “σύνολο Αλεξαντρόφ” ή αλλιώς ο διάδοχος της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού, ήταν εκείνη που επέβαινε σύσσωμη στο αεροπλάνο που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ κατευθυνόταν προς τη Λαττάκεια της Συρίας.

Η ορχήστρα Αλεξαντρόφ, ονομάζεται έτσι προς τιμήν του Αλεξάντερ Βασιλιεβιτς Αλεξαντρόφ, του συνθέτη δηλαδή του Σοβιετικού ύμνου. Ο ύμνος της ΕΣΣΔ, είναι ο ίδιος στο μουσικό του κομμάτι με τον σημερινό.

Η χορωδία των ενόπλων δυνάμεων έδινε παραστάσεις τόσο εντός όσο και εκτός Ρωσίας. Σε μια τέτοια φαίνεται πως κατευθυνόταν και στο μοιραίο ταξίδι που κατέληξε στο θάνατο 92 ανθρώπων που επέβαιναν στο ρωσικό Τοπούλοφ που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154) εξαφανίστηκε σήμερα από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Σότσι, μετέφερε 91 άτομα, μεταξύ των οποίων μουσικοί και δημοσιογράφοι, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, 91 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μουσικοί και δημοσιογράφοι, επέβαιναν στο αεροπλάνο», δήλωσε η πηγή αυτή στο πρακτορείο RIA Novosti.

«Το αεροπλάνο κατευθυνόταν στη Λαττάκεια της Συρίας», σύμφωνα με την ίδια πηγή και πηγή του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Αρχικά, συνεργεία διάσωσης είχαν σπεύσει στην περιοχή για τον εντοπισμό του αεροπλάνου που πιθανόν συνετρίβη στα βουνά της περιοχής του Κρασνοντάρ, στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, το TU-154 έφθασε στο Σότσι από το αεροδρόμιο Chkalovsky της Μόσχας για ανεφοδιασμό. Είναι πολύ πιθανόν να έχει συντριβεί στην ορεινή περιοχή του Κρασνοντάρ», δήλωσε αρχικά η πηγή στο RIA Novosti.

Τα συντρίμμια του ρωσικού αεροπλάνου που χάθηκε από τα ραντάρ εντοπίστηκαν στη Μαύρη Θάλασσα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο ρωσικά ΜΜΕ.

Η συντριβή του μπορεί να οφείλεται σε τεχνική βλάβη ή σε λάθος χειρισμό του πιλότου, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Το Γαλλικό Πρακτορείο διευκρίνισε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 83 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα