Εξάχρονος στο τελευταίο στάδιο βάφει τα νύχια για να βοηθήσει παιδιά με καρκίνο

Έχει λίγες εβδομάδες ζωής κι όμως βρίσκει τα ψυχικά αποθέματα να βοηθήσει άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες.

Ο λόγος για ένα εξάχρονο αγόρι από την Ολλανδία το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο ενός καρκίνου στον εγκέφαλο. Ο Τάιν κατάφερε να συγκεντρώσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να προσφερθεί βοήθεια σε άλλα άρρωστα παιδιά, αν και αρχικά η ελπίδα του ήταν πως θα μάζευε απλά μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Ο εξάχρονος, που διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο τον Μάιο, απηύθυνε πριν από τρεις ημέρες την έκκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να προσφέρει στα άρρωστα παιδιά να βάψει τα νύχια του και να κάνει μια δωρεά.

«Με την εκστρατεία του (...) ήθελε να βοηθήσει παιδιά που πάσχουν από πνευμονία», εξήγησε η ολλανδική δημόσια τηλεόραση

«Ήταν μια τεράστια επιτυχία: ο ντισκ τζόκεϊ Άρμιν φαν Μπιούρεν, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε και πολλές άλλες διασημότητες έβαψαν τα νύχια τους» για την περίσταση, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

«Βάψτε τα νύχτα σας, κάντε μια δωρεά και μετά προκαλέστε τρεις φίλους σας να κάνουν το ίδιο», αναφέρεται στον ιστότοπο της πρωτοβουλίας του Τάιν.

Την περασμένη εβδομάδα, η οικογένεια του Τάιν έμαθε ότι η χημειοθεραπεία δεν μπόρεσε να μειώσει τις διαστάσεις του όγκου του. «Σε πείσμα αυτής της άσχημης είδησης, θέλαμε να κάνουμε κάτι για τα παιδιά που κινδυνεύουν να μη φθάσουν καν την ηλικία των έξι ετών», εξήγησε ο πατέρας του, ο Χέριτ.

«Είχαμε αυτή την ιδέα μαζί: ο Τάιν ήδη είχε βάψει τα νύχια του μαζί με έναν φίλο και του άρεσε πολύ», παρότι το να βλέπεις «άνδρες να βάφουν τα νύχια τους είναι λιγάκι ταμπού», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο ολλανδικός Τύπος χαρακτηρίζει το αγοράκι ήρωα. Προχθές Παρασκευή η ταμπλόιντ εφημερίδα δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία ο ξανθομάλλης μικρός εικονίζεται με αμφίεση υπερήρωα υπό τον τίτλο «Σούπερ Τάιν».




Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα