Γιούνκερ: Έκκληση για τήρηση της εκεχειρίας στο Χαλέπι

Στην κατάσταση που επικρατεί στο Χαλέπι, αναφέρθηκε σήμερα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κάνοντας λόγο για θανάτους αμάχων και καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους να τηρήσουν τη συμφωνία εκεχειρίας, προκειμένου να εκκενωθεί η πόλη από τους αμάχους και τους αντάρτες.

Στο θέμα αυτό εστιάζει εξάλλου το ενδιαφέρον του και ο σημερινός βελγικός γαλλόφωνος Τύπος. Η εφημερίδα Le Soir στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο μιλάει για τραγωδία, ενώ στο κύριο άρθρο της υποστηρίζει ότι η διεθνής κοινότητα δεν έκανε απολύτως τίποτα για το Χαλέπι και εκφράζει απαισιοδοξία για το μέλλον, θεωρώντας ότι τα δεινά των Σύρων δεν πρόκειται να τελειώσουν.

Η εφημερίδα La Libre Belgique με τη σειρά της κάνει λόγο στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο για το τέλος της πολιορκίας, αφού έπεσε στα χέρια του συριακού στρατού το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών, ενώ στο κύριο άρθρό της αναρωτιέται ποια θα είναι η τύχη των αμάχων, υπογραμμίζοντας ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι η προστασία της ζωής των αθώων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα