Κολομβία: Στους 76 οι νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους με ομάδα της Βραζιλίας

Αεροσκάφος με περισσότερους από 81 επιβαίνοντες - εκ των οποίων 72 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος- που είχε αναχωρήσει από τη Βολιβία, συνετρίβη στην Κολομβία, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές του αεροδρομίου Ριονέγκρο, όπου αναμενόταν να προσγειωθεί, ανάμεσα τους μια ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατευθυνόταν από τη Βολιβία προς το αεροδρόμιο του Rionegro όταν συνετρίβη,  στην περιοχή Cerro Gordo στην επαρχία La Union.

Στους 76 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή αεροσκάφους με 81 επιβαίνοντες, στο οποίο επέβαινε η ποδοσφαιρική ομάδα Σαπεκοένσε της Βραζιλίας, ανέφεραν πηγές της αστυνομίας της Κολομβίας, στο έδαφος της οποία κατέπεσε το αεροπλάνο.

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Βραζιλία για το αεροπορικό δυστύχημα

Πέντε άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής διασωθεί, ανέφερε ο Αλφρέδο Μποκανάγκρα, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας. Όπως είπε οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι δύσκολες εξ αιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων στην περιοχή της συντριβής.

Σύμφωνα με τις αρχές πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας μεταξύ των επιβατών του αεροπλάνου που επέζησαν τραυματισμένοι είναι τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Το αεροπλάνο που μετέφερε στην Κολομβία 81 ανθρώπους, ποδοσφαιριστές, μέλη του τεχνικού επιτελείου και της διοίκησης, καθώς επίσης και δημοσιογράφους συνετρίβη κατά την πορεία του προς το διεθνή αερολιμένα του Μεντεγίν.

Οι αρχές του αεροδρομίου Χοσέ Μαρία Κόρντομπα του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου των αρχών, αναφέρεται ότι το αεροπλάνο μάλλον παρουσίασε βλάβη στα ηλεκτρικά, ενώ ο δήμαρχος της πόλης La Ceja, ο Elkin Ospina, δήλωσε ότι το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα, όπως αναφέρει η El Universo.

«Επιβεβαιωμένο. Το αεροσκάφος CP2933 μετέφερε την ομάδα Chapecoense. Οπως φαίνεται, υπάρχουν επιζώντες», έγραψε στο Twitter η αρχή του αεροδρομίου José Maria Cordova.

Ανάμεσα στους επιζώντες είναι ο Άλαν Ρούσε, αμυντικός της βραζιλιάνικης ομάδας Τσαπεκονένσε, έχει μεταφερθεί με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κάταγμα στη λεκάνη, στο νοσοκομείο της πόλης Κέχα, ενώ οι τερματοφύλακες Ντανίλο και Τζάκσον Φόλμαν σε νοσοκομείο της πόλης Ριονέγκρο.

Τα συγκλονιστικά λόγια του ποδοσφαιριστή όταν τον έβγαζαν από τα συντρίμμια του αεροπλάνου

Βίντεο από τις τελευταίες στιγμές της βραζιλιάνικης ομάδας πριν τη συντριβή

Οι αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου. «Οπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», δήλωσε στο AFP ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής ετοιμάζονται να δεχθούν τους τραυματίες.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μεντεγίν , δεν είναι δυνατή λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών», σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Chapecoense δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση. Οι ποδοσφαιριστές της μετέβαιναν στο Μεντεγίν για να αντιμετωπίσουν την Atletico Nacional στον τελικό της Copa Sudamericana.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους

 

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και ήδη έχει εκκενωθεί ο χώρος και γίνονται προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης ζωντανών επιβατών. Όπως μεταδίδει το δίκτυο TeleSur, οι αρχές μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο στην La Ceja, ενώ και το αεροδρόμιο Χαοσέ ΜΑρία Κόρντοβα στο Rionegro έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να βοηθήσει τις τοπικές αρχές στην επιχείριση διάδωσης.

Το νοσοκομείο του San Vicente αναμένει την μεταφορά των τραυματιών

Μέσα στο αεροπλάνο επέβαινε και η βραζιλιάνικη ομάδα ποδοσφαίρου Τσαπεκοένσε, η οποία επρόκειτο να δώσει αγώνες στην Κολομβία, για τους τελικούς του πρωταθλήματος της Νότιας Αμερικής.

Νωρίτερα μάλιστα, τα μέλη της ομάδας είχαν ανεβάσει φωτογραφία στο twitter μέσα από το αεροπλάνο αλλά και video πριν από την επιβίβασή τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα