Ελληνες σεισμολόγοι για τους ισχυρούς σεισμούς στην Ιταλία

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:18 ώρα Ελλάδος στην κεντρική Ιταλία, ακολουθώντας τον σεισμό των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα στο ίδιο ρήγμα. Το μέγεθος δόθηκε στα 5,9 Ρίχτερ, ενώ άλλα ινστιτούτα δίνουν το σεισμό στα 6,4 Ρίχτερ και κάποια άλλα 6,3 Ρίχτερ, γεγονός που έχει προκαλέσει σύγχυση.

Ανήσυχοι εμφανίζονται για τις αποψινές σεισμικές δονήσεις στην Ιταλία οι Έλληνες σεισμολόγοι, οι οποίοι παρακολουθούν το φαινόμενο και εκτιμούν ότι αποτελούν συνέχεια του μεγάλου σεισμού του καλοκαιριού.

Δεν συνδέουν όμως τον σεισμό με τις σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται το τελευταίο καιρό στην Ελλάδα.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά παλαιά σπίτια και παλαιές πολυκατοικίες και εκφράζονται φόβοι για εκτεταμένες ζημιές ενώ η νέα σεισμική δόνηση συνδέεται με εκείνη της 24ης Αυγούστου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν τριακόσιους ανθρώπους.

Ο πρώτος σεισμός σήμερα στην κεντρική Ιταλία, εντάσεως 5,4 ρίχτερ, έγινε στις 19.11 (τοπική ώρα) με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα — που σημαίνει ότι ήταν επιφανειακός, με αποτέλεσμα να γίνει αισθητός στη Ρώμη. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε.

Μόλις δυόμιση ώρες αργότερα, ακολούθησε νέος -πιο ισχυρός- σεισμός, έντασης 6,1 βαθμών ρίχτερ και με εστιακό βάθος 20 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ακόμα μεγαλύτερος πανικός στους κατοίκους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα