Γερμανία: Ακροδεξιός πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικούς

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά, σήμερα στη νότια Γερμανία από ένα μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης Πολίτες του Ράιχ, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον τους όταν προσπάθησαν να αποσπάσουν τα όπλα του.

Ο 49χρονος δράστης συνελήφθη αφού τραυματίστηκε ελαφρά κατά την ανταλλαγή πυρών στο Γκεόργκενσμιντ, κωμόπολη της Βαυαρίας, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν πάει στο σπίτι του 49χρονου για να κατασχέσουν τα όπλα που είχε στην κατοχή του, παρόλο που διέθετε νόμιμη άδεια, εξαιτίας της «αναξιοπιστίας του», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, είναι μέλος του ακροδεξιού κινήματος Πολίτες του Ράιχ, το οποίο δεν αποδέχεται την εξουσία των κυβερνήσεων της μεταπολεμικής Γερμανίας.

Τον Ιούλιο το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να υπάρξουν εντεινόμενες προκλήσεις από το κίνημα αυτό των νοσταλγών του Γ’ Ράιχ που ζητεί την επιστροφή στα σύνορα του 1937 και αρνείται να πληρώσει φόρους, αλλά και να αναγνωρίσει τους νόμους της ομοσπονδιακής Γερμανίας.

Μεταξύ των αδικημάτων που συνδέονται πιο συχνά με αυτό το κίνημα περιλαμβάνονται εξυβρίσεις, παρενοχλήσεις, υποκίνηση σε μίσος και ρατσιστικό μίσος και παραχαράξεις καθώς αρνούνται κάθε επίσημο έγγραφο και πλαστογραφούν δικές τους ταυτότητες.

Όμως οι αρχές κατηγορούν τα μέλη του κινήματος και για εκβιασμούς και πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ ανησυχούν για τον κίνδυνο να «ριζοσπαστικοποιηθούν».

Στα τέλη Αυγούστου ένας πρώην «Mister Γερμανία», 41 ετών, που δήλωνε ότι ανήκει στους Πολίτες του Ράιχ είχε ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών μιας ειδικής μονάδες οι οποίοι είχαν πάει για να του κάνουν έξωση από το σπίτι του στο Ρόιντεν της βόρειας Γερμανίας, τραυματίζοντας δύο εξ αυτών. Ο ίδιος ο δράστης τραυματίστηκε σοβαρά στην ανταλλαγή πυρών και συνελήφθη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα