Σφοδρή επίθεση Κιλιντσάρογλου σε Ερντογάν: Μάθε ιστορία!

Επιτέθηκε κατά του Ερντογάν τόσο επί της ουσίας της αμφισβήτησης της συνθήκης της Λωζάνης που υπεγράφη το 1923, όσο και για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούσε.

Ο πρόεδρος του CHP σε δηλώσεις του σε εκπροσώπους ξένων ΜΜΕ στην Αγκυρα επιτέθηκε κατά του Ερντογάν τόσο επί της ουσίας της αμφισβήτησης της συνθήκης της Λωζάνης που υπεγράφη το 1923, όσο και για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούσε.

«Αν ο Πρόεδρος της Τουρκίας δεν γνωρίζει ιστορία να καλέσει έναν ιστορικό να του εξηγήσει» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα υπενθύμισε ότι ο Ερντογάν παλαιότερα ανέφερε πως η Συνθήκη της Λωζάνης είναι προνόμιο για την Τουρκία ενώ σήμερα λέει πως η χώρα «πουλήθηκε» μέσω της Λωζάνης.

«Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι προνόμιο για την Τουρκία! Εμείς, υπερασπιζόμαστε την Λωζάνη, αυτοί (το ΑΚΡ) υπερασπίζονται την Συνθήκη των Σεβρών. Υπερασπιζόμαστε το Δημοκρατία αυτοί υπερασπίζονται το χαλιφάτο. Υπερασπιζόμαστε τους πολίτες αυτοί υπερασπίζονται τη δουλεία» είπε σε αυστηρούς τόνους ο Κιλιντσάρογλου.

«Πώς προέκυψε η Λωζάνη;» διερωτήθηκε ο Κιλιντσάρογλου για να προσθέσει: «Όταν υπάρχει ένα τόσο υψηλό ποσοστό ανεργίας, όταν οι άνθρωποι ανησυχούν για τη ζωή τους, όταν ο κόσμος προσπαθεί να βρει μια διέξοδο σε όλη τη χώρα, για ποιο λόγο να αναφερθεί στη Συνθήκη της Λωζάνης;». Για να καταλήξει: «Οποιος κάθεται την θέση του Προέδρου, δεν μπορεί να προδώσει την χώρα του, δεν μπορεί να την πουλήσει».

birgun

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα