Πότε θα γίνουν οι Αμερικάνικες Εκλογές 2016;

Οι προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών 2016 είναι οι 58ες ανά τετραετία προεδρικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου 2016.

Οι ψηφοφόροι στις εκλογές αυτές θα επιλέξουν εκλέκτορες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα επιλέξουν το νέο Πρόεδρο και το νέο Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο σημερινός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος λόγω του ορίου θητειών που προβλέπεται από την 22η τροπολογία του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Άρθρο 2 του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών προβλέπει ότι, για να μπορέσει κάποιος να εκλεγεί Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα πρέπει να έχει γεννηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, να είναι τουλάχιστον 35 χρονών και να κατοικεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για τουλάχιστον 14 χρόνια. Τυπικά, οι υποψήφιοι για την προεδρία επιδιώκουν την υποψηφιότητα από ένα από τα κόμματα των Ηνωμένων Πολιτειών και αναλόγως το κάθε κόμμα επιλέγει τον υποψήφιό του μέσω κάποιας διαδικασίας (τυπικά μέσω προκριματικών εκλογών). Έπειτα, οι αντιπρόσωποι του κάθε κόμματος προτείνουν επισήμως κάποιον υποψήφιο εκ μέρους του κόμματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα