Νέος μετασεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Ιταλία

Η γη δεν σταματά να τρέμει στην Ιταλία! Οι μετασεισμοί μετά τα 6,2 Ρίχτερ της περασμένης Τετάρτης (24.08.2016) έχουν ξεπεράσει τους 1.300, ενώ το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκε ακόμη ένας μεγέθους 4,4 Ρίχτερ!

Ο νέος σεισμός, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, σημειώθηκε κοντά στην Αρκουάτα ντελ Τρόντο, μια από τις περιοχές που σχεδόν ισοπεδώθηκαν μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου πριν από τέσσερις μέρες, το πέρασμα του οποίου άφησε 291 νεκρούς, περισσότερους από 400 τραυματίες και αδιευκρίνιστο αριθμό αγνοουμένων.

Ο νέος σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις εννέα χιλιόμετρα και επίκεντρο επτά χιλιόμετρα από την Αρκουάτα ντελ Τρόντο και έγινε αισθητός ακόμη και στην πρωτεύουσα Ρώμη, που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα από την περιοχή, όπως μετέδωσε το RaiNews24.

Νωρίτερα, στις 15:07:50 το μεσημέρι της Κυριακής (28.08.2016) είχαν σημειωθεί άλλες δυο μετασεισμικές δονήσεις έντασης 3,7 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Προκάλεσαν νέα κατάρρευση πτέρυγας του ήδη σοβαρά κατεστραμμένου δημοτικού σχολείου του Αματρίτσε, «Ρόμολο Καπράνικα», σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας.

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα