Πανικός στον αέρα: Είδαν την μηχανή boeing να διαλύεται στα 30.000 πόδια

Είδαν το χάρο με τα μάτια τους. Ο λόγος για τους επιβάτες της πτήση της Southwest Airlineς, έπειτα από σοβαρή βλάβη στον έναν από τους δύο κινητήρες όσο το Boeing 737 βρισκόταν στον αέρα.

"Ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη, όμως μετά τα πράγματα έμοιαζαν αρκετά ελεγχόμενα. Τρομακτικά, αλλά υπό έλεγχο" αναφέρει ένας από τους επιβάτες στην Wall Street Journal και συμπληρώνει. "Όλοι ζητωκραύγαζαν επιδοκιμάζοντας τον πιλότο όταν προσγειωθήκαμε με ασφάλεια".

Το αεροπλάνο που απογειώθηκε από τη Νέα Ορλεάνη με κατεύθυνση το Ορλάντο, μεταφέροντας 99 επιβάτες, αναγκάστηκε σε αλλαγή πορείας και αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πενσακόλα, στη Βόρεια Φλόριντα.

Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν από επιβάτες δείχνουν το μέγεθος της βλάβης, αφού το πίσω μέρος της μηχανή έχει καταστραφεί ολοσχερώς, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της ζημιάς στην τουρμπίνα που βρίσκεται κάτω από το φτερό του αεροσκάφους. Σύμφωνα με την εταιρία η βλάβη δεν ήταν απλά και μόνο στην τουρμπίνα, αλλά προκάλεσε πρόβλημα στην αποσυμπίεση της καμπίνας, το μπροστά μέρος του φτερού, αλλά και το όργανο κατεύθυνσης της ουράς.

Η CMF, μια σύμπραξη της General Electric και της γαλλικής Safran είναι ο μόνος προμηθευτής μηχανών για τα boeing 737. Ειδικός της γαλλογερμανικής αεροναυπηγικής εταιρίας δήλωσε πως θα προσφέρει κάθε τεχνική βοήθεια, τονίζοντας πως θα δουλέψει με την κατασκευαστική εταιρία CMF προκειμένου να εξακριβώσουν τα αίτια της βλάβης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα